Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Beginner: Waarheen?! - Forum Wereldfietser

Beginner: Waarheen?!

Hoi!

Ik ben Erik van der Horst, 23 jaar, regelmatig met de rugzak op reis geweest, maar dat gaat me tegenwoordig toch echt te langzaam, dat banjeren. Ik houdt erg van wielrennen, heb een topconditie, en zou graag een land ontdekken in een paar weken, echter ben ik nog nooit op fietsvakantie geweest. Ik zou graag willen investeren in een goede fiets, en heb nu al erg veel zin in mijn vakantie, maar...

WAAR GA IK HEEN???!

Ik heb werkelijk geen idee wat een mooi land zou zijn om te beginnen met mijn fietsvakantie. Ik wil graag in Europa blijven, Frankrijk en Spanje heb ik nou echt wel gezien. Ierland, Schotland lijkt me evtentueel erg leuk (om de muziek, het uitzicht), maar daar heb ik weer wat enge verhalen over gehoord wat fietsen betreft (duur, veel ongelukken, veel verkeer). Ik kan zo'n 60-100 kilometer per dag doen, houd van cultuur en muzikale landen, natuur en 'iets anders dan het gewone'.

Kan iemand mij iets aanraden waar ik komende september voor 4 weken heen kan en wat niet meteen een fortuin kost en wat goed is voor een vakantiefietser?

Ik kijk uit naar mooie reacties!

Mvg

Erik van der Horst

Ik ben zelf begonnen in Denemarken en dat was achteraf gezien een goede keuze. Ik was wel een geoefend fietser maar had nog weinig ervaring met bergen.
Wat dat betreft is Wales of Schotland een ander verhaal. Duitsland en Tsjechie zijn mooie fietslanden met afwisselende landschappen.