Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Fietskaarten voor Gent en wijde omgeving - Forum Wereldfietser

Fietskaarten voor Gent en wijde omgeving

Gent presenteert zichzelf graag als fietsstad en daar hoort natuurlijk een fietskaart bij. Er is net een nieuwe gratis editie verschenen van 'Gent Fietst'. De kaart is trouwens ook downloadbaar. En er is ruime aandacht voor de wijde omgeving van Gent (zoals Ertvelde, Waterschoot, Lochristi, Lovendegem, De Pinte, Sint-Martens-Latem, Deurle, Nazareth en Merelbeke).

Fietskaart Gent Fietst : info
Fietskaart Gent Fietst recto
Fietskaart Gent Fietst verso

Ook interessant om Gent en deelgemeenten vanaf de fiets beter te leren kennen, zijn de kleurrijke en geïllustreerde 'Groenwijzers' die elk jaar door de Dienst Mobiliteit worden uitgegeven. Downloadbaar als PDF-bestanden.

Groenwijzer 2000 - Parken in en rond Gent
Groenwijzer 2001 - Wondelgem
Groenwijzer 2002 - Zwijnaarde
Groenwijzer 2003 - Oostakker
Groenwijzer 2004 - Binnenstad en Gent Zuid
Groenwijzer 2005 - Heirnis-Macharius-Tolhuis-Sluizeken-Ham
Groenwijzer 2006 - Gentbrugge

Fietslogies
Gent

Leuk dat er fietsroutes opstaan van het centrum en het Sint-Pietersstation (hoofdstation) naar "Blaarmeersen". Jammer dat er niet op de kaart staat aangegeven dat Blaarmeersen de stadscamping is van Gent. Overigens een goede camping. Verder liggen er pal aan deze routes diverse leuke gastenkamers, waar je als fietser welkom bent en je fiets mee naar binnen kan, zoals bij Geertje Henckens in de Zwartezusterstraat (niet ver van het Belfort).

Ik wil wel eventjes vermelden dat Ertvelde slecht een klein dorpje in de gemeente Evergem is, en dat Waterschoot niet bestaat (althans nit in de buurt van Gent). Ik neem aan dat waarschoot bedoeld werd. :)

Oeps, Waarschoot uiteraard. Met gloednieuwe kerk in het hart van het dorp.

Fietsvriendelijk overnachten kan bij tal van Gentse B&B's. Het vergt wel wat geblader in http://www.bedandbreakfast-gent om te zien waar fietsen comfortabel binnen kunnen gestald worden.
Ondertussen zijn er ook al 11 gastgezinnen in het Gentse waar leden van Vrienden op de Fiets terecht kunnen. Dat was ooit wel even anders.

Fietslogies,
Gent
Hallo,

Morgen gaan we met de fiets op de trein naar Gent. Het plan is om in de namiddag van Gent naar Blangenberge te fietsen.

Iemand op welke manier we dit best aanpakken?

Ik ken de streek daar niet zo goed. Zou dit gaan met de fietsknooppunten? Of op een andere manier?

Groeten,
Sammy

tja, vandaag zal m'n antwoord wsl al te laat zijn, maar goed, voor de andere geïnteresseerden:
knooppunten zijn pirma te doen tot blankenberge; kijk maar eens op http://www.fietsnet.be (eerst langs kanaal gent-bruggen= ook voor een groot stuk het traject van de vlaanderen fietsroute, nadien route via knooppuntenbordjes; let wel vorig weekend in de Vlaamse ardennnen gaan fietsen mbv knooppunten en een aantal bordjes waren niet (meer) te vinden - handig om zowieso een kaart mee te hebben)

Alle knooppunten in vlaanderen (ook zeeuws vlaanderen) staan op de site, en super eenvoudig om een tochtje te plannen. je weet onmiddellijk de afstand en welke knooppunten te volgen.
Nog even wachten en eind juni zijn ook de knooppunten in Oost-vlaanderen volledig (regio waasland), dan is vlaanderen volledig "beknooppunt"