Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Sheldon Brown 1944-2008 - Forum Wereldfietser

Sheldon Brown 1944-2008

Op http://www.fixedgeargallery.com/ het treurige nieuws dat Sheldon Brown is overleden.
Veel van hem geleerd.
niko

http://sheldonbrown.com/harris/index.html

Dit is heel droef nieuws. Sheldon was een van de echt grote fietsenmakers, en met zijn website heeft hij tallozen over de hele wereld van die kennis laten delen.
Wim

Idd echt heel erg jammer en een groot gemis...

Hopen dat de enorme hoeveelheid informatie wel behouden blijft.

Van http://en.wikipedia.org/wiki/Sheldon_Br ... echanic%29:
"In August 2007 Sheldon was diagnosed with primary progressive multiple sclerosis. After losing his ability to balance an upright bicycle to the disease, he was able to continue pedaling by using a recumbent tricycle. Sheldon died on February 3, 2008 after a heart attack."
foto van Wikipedia:
Afbeelding
Inderdaad droef nieuws.
Laten we hopen dat zijn kennis nog heel lang beschikbaar blijft.
Leon

Dat is droevig nieuws :-(

Ik heb heel veel van zijn website geleerd en als fietsguru had hij ook nog eens een fantastisch gevoel voor humor. Ik zal zijn 1 april grappen heel erg missen...

Fiets de wereld,
Whisky

http://sheldonbrown.com/podcasts/ voor enkele podcasts, waaronder een leuk interview met Grant Petersen van Rivendell Bicycle Works.
Wim

Dat is schrikken.

Sheldon was de fiets (en de fietsers) erg genegen. Sinds zeer prille jeugd kon hij het sleutelen niet laten. Een echte self-made man die vele duizenden uren aan fietsen heeft gewerkt.

Een aangenaam en humoristisch mens, met een groot hart, die zijn kennis en ervaring graag deelde. Hij beheerste bovendien de moeilijke kunst om ingewikkelde dingen op een eenvoudige manier duidelijk uit te leggen.

Ik heb veel aan zijn artikels gehad; ik zal hem zeker missen. Sheldon was een voorbeeld voor iedere fietsfanaat. Dat hij daarboven naar hartelust prachtige, lange, fietstochten mag maken. Vaarwel Sheldon.

Erg naar om te lezen, Hopelijk blijft zijn kennis en humor wel doorvloeien via andere mensen.