Beste Allen,
Om alle misverstanden te voorkomen betekent nassi goreng letterlijk niets anders dan gebakken rijst en of je daar andere ingredienten in doet zoals in de Thaise keuken mag dat met een gerust hart gezegd worden dat dat nassi goreng heet. Om nog duidelijker in te zijn, nassi is gekookt rijst en ongekookt rijst heet beras. Nassi goreng is nl ontstaan doordat er soms nog kliekjes waren van de vorige dag Het was dan zonde om het weg te gooien en zodoende alle restjes in een wadjan deed en even ging opwarmen. M.a.w. of je nou paella of gebakken rijst op z'n Thais doet, alles heet niet anders dan NASSI GORENG.
Aangezien men in Nederland gemakshalve Nassi goreng als een aparte gerecht ging benoemen si feitelijk zo gegroeid en is het een eigen leven gaan leiden. Dus bij deze toch een recepje:
Ingredienten:
afgehankelijk van het aantal personen voorbeels 4 p
Gekookt rijst. (droge korrel) a.u.b. geen Lassie toverrijst dat is rotzooi
Een bakje witte gekookte rijst van de Chinees is lekker droog en goed voor nassi goreng.
Een flinke ui
kip filet +/- 3 ons- blokjes ham of blokjes gerookte spek
knoflook
sambal (liefst met een smaak, maar Oelek mag en ook naar behoefte.
Ei voor in de rijst mee te bakken
Prei
Ketjap manis (zoeyte sojasaus)
peper en zout naar smaak
Olie 2 a 3 eetlepels
Ui fijn snijden, kip fijn snijden (geen blokjes, liefst dunne repen) Prei fijn snijden.
Olie verhitten en dan de fijn gesneden ui in doen. Bakken totdat het glazig er uit ziet. Kip in de pan en meebakken totdat het gaar is. eventueel ham er in doen kort meebakken. Zou en peper toevoegen. In het geval van gerookt spek is het aan te bevelen eerst de spek te bakken in in dat vet ui enz. enz. bakken.
Knofllook persen en meebakken. Dan sambal en daarna prei meebakken totdat het slap is. Je kunt de ei (eren) ook meebakken en doorroeren of je kunt het apart opdienen.
Rijst erin doen en flink alles door husselen. Als laatste ketjap aan toevoegen voor de smaak en kleur.
Garneren met of de gebalkken ei, komkommer heel fijn gesneden.
Eet smakelijk
Om alle misverstanden te voorkomen betekent nassi goreng letterlijk niets anders dan gebakken rijst en of je daar andere ingredienten in doet zoals in de Thaise keuken mag dat met een gerust hart gezegd worden dat dat nassi goreng heet. Om nog duidelijker in te zijn, nassi is gekookt rijst en ongekookt rijst heet beras. Nassi goreng is nl ontstaan doordat er soms nog kliekjes waren van de vorige dag Het was dan zonde om het weg te gooien en zodoende alle restjes in een wadjan deed en even ging opwarmen. M.a.w. of je nou paella of gebakken rijst op z'n Thais doet, alles heet niet anders dan NASSI GORENG.
Aangezien men in Nederland gemakshalve Nassi goreng als een aparte gerecht ging benoemen si feitelijk zo gegroeid en is het een eigen leven gaan leiden. Dus bij deze toch een recepje:
Ingredienten:
afgehankelijk van het aantal personen voorbeels 4 p
Gekookt rijst. (droge korrel) a.u.b. geen Lassie toverrijst dat is rotzooi
Een bakje witte gekookte rijst van de Chinees is lekker droog en goed voor nassi goreng.
Een flinke ui
kip filet +/- 3 ons- blokjes ham of blokjes gerookte spek
knoflook
sambal (liefst met een smaak, maar Oelek mag en ook naar behoefte.
Ei voor in de rijst mee te bakken
Prei
Ketjap manis (zoeyte sojasaus)
peper en zout naar smaak
Olie 2 a 3 eetlepels
Ui fijn snijden, kip fijn snijden (geen blokjes, liefst dunne repen) Prei fijn snijden.
Olie verhitten en dan de fijn gesneden ui in doen. Bakken totdat het glazig er uit ziet. Kip in de pan en meebakken totdat het gaar is. eventueel ham er in doen kort meebakken. Zou en peper toevoegen. In het geval van gerookt spek is het aan te bevelen eerst de spek te bakken in in dat vet ui enz. enz. bakken.
Knofllook persen en meebakken. Dan sambal en daarna prei meebakken totdat het slap is. Je kunt de ei (eren) ook meebakken en doorroeren of je kunt het apart opdienen.
Rijst erin doen en flink alles door husselen. Als laatste ketjap aan toevoegen voor de smaak en kleur.
Garneren met of de gebalkken ei, komkommer heel fijn gesneden.
Eet smakelijk