Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Informatie over bouwen van een site - Forum Wereldfietser

Informatie over bouwen van een site

Dag allemaal,

Ik ben Shant Khajo. Ik ga 6 april 2008 van Almelo naar Irak(Zakho) fietsen en daarbij is het natuurlijk handig om een eigen website te hebben. Ik wil graag weten waar ik een "goede" .com domeinnaam kan kopen met een redelijk werkpakket=(pakket om een site te maken, layout, lettertype, aller erop en eraan!)?

Zouden jullie mij kunnen helpen?

Ik kan je helaas niet verder helpen met waar en wat. Maar is een.nl of .org adres niet wat beter? of ga je voor commerciele doeleindes?

Registreer ergens een domeinnaam met een hostingpakketje, dat kan op veel plaatsen maar begin hier maar: http://hosting.startpagina.nl/ en gebruik bijvoorbeeld Blogger http://www.blogger.com om je verhalen en foto's er op te zetten. Hoef je onderweg niet met ftp programma's aan de slag. Heb ik met mijn site gedaan, het kan echter veel mooier en uitgebreider
Als je niet persé een eigen domeinnaam nodig vindt kun je Blogger ook zo gebruiken. Dan krijg je een subdomeinnaam van hen.

Andere opties zijn sites als Reisprofiel. Dit heeft Bernadette gebruikt: http://bernadette.reisprofiel.nl/. Geen eigen domeinnaam, maar je zou het onder een eigen domeinnaam of redirect kunnen laten draaien.

Hoi,
zelf heb ik zeer goede ervaringen met www.mijnwebserver.nl. Uitbreiden als je de ruimte nodig hebt. Dus niet ineens 40G 'huren'.
Website bouwen is mijn hobby geworden en kost veel tijd. Heb je dat niet of wil je dat niet, dan kun je beter een voorgeprogrammeerde weblog nemen. Mijn site www.wimleeuw.nl , is heel gemakkelijk via Internetcafe te updaten...sourcecode mag je hebben, enig gevoel voor sites moet je wel hebben.

Groeten en succes Wim

wij zijn best wel tevreden over www.hosting2go.nl (is ook niet echt duur)

Als aanvulling, de Wereldfietser wordt gehost door Vevida.nl.

Ik ben zelf ook een beetje aan het klungelen met mijn site. Ik heb nu een TK domeinnaam en webruimte van DEDS. Op mijn site heb ik een weblog van Blogspot zodat ik heel makkelijk onderweg een verhaaltje en een paar foto's kan publiceren.
Zie www.fietsenisbestleuk.tk

Samuel Jobse

Misschien is zo'n gratis weblog bij bv. Blogger (http://www.blogger.com) in combinatie met een fotohost als Imageshack of Flickr wel het simpelst.
Ik heb onderweg altijd makkelijk en relatief snel aan mijn weblog kunnen werken.
Zeker als je je stukje aanmaakt in Google documents. Dat slaat automatisch op. Handig als je een onbetrouwbare verbinding hebt. Heeft bovendien een Nederlandse spellingscontrole. Vanuit documents plak je het verhaaltje in je weblog.
Alles is van Google, dat wel.
Voordeel dat je maar een keer hoeft in te loggen
succes!
niko

blogger.com in combinatie met google maps en Picasa is denk ik de meest volledige oplossing van op de moment. Je kan eventueel een volledig eigen lay-out maken in Freeway pro (google er eens naar) zodat je niet die domme templates hoeft te maken. Denk er aan dat bv. Witte tekst op een zwarte achtergrond aangenamer is om naar te kijken in veel internet cafés met slechte CRT monitoren. De google servers werken trouwens overal gemiddeld genomen het snelst...

.mac (ook vanaf windows computers up te loaden, maar een mac nodig voor aanmaak) is wellicht een beter en mooier alternatief. Maar dan moet je er aan denken dat de .mac servers niet zo goed zijn te berijken vanuit europa en afrika.

Natuurlijk is er ook nog reisprofiel en waarbenjenu. Maar die gebruiken ook heel veel google kracht en vooral waarbenjenu vind ik vaak wat rommelig....

kijk eens op mijn picasa:
http://picasaweb.google.com/ottovds

kijk eens op mijn Flickr (misschien biedt yahoo ook wel een alternatief)
http://www.flickr.com/photos/ottovelo/

ik stap momenteel over van Picasa naar Flickr vanwege de communtity. Je krijgt er snel commentaren op je werk. Maar voor mijn reizen zal ik nog steeds Picasa blijven gebruiken vanwegen het eerder genoemde blogger en ook omdat google maps integratie gewoon superieur is tov het yahoo surogaat.

Hallo iedereen,

Allen bedankt voor jullie reacties! Ik heb al een .nl domeinnaam en een pakket bij web. into gekocht en ik zal er snel mee beginnen.

shant schreef:Hallo iedereen,

Allen bedankt voor jullie reacties! Ik heb al een .nl domeinnaam en een pakket bij web. into gekocht en ik zal er snel mee beginnen.
denk er aan dat blogger en google maps zijn gemaakt om in websites te integreren.
Google analytics ook niet vergeten!

In blogger kan je delen van de html code aanpassen om zo de stijlen perfect te doen passen. Ripid Weaver bied ook integratie met blogger, Picassa, en google maps via diverse plug-ins.

Yo Shant!

Ben benieuwd naar je verhalen en belevenissen!

Fiets je nog steeds naar je werk?

Groet Marieke

maak zeker gebruik van RSS!!!
ik hou er van fietser feeds te lezen