Additionally, paste this code immediately after the opening tag: fietsbagagekarrtje mee in het vliegtuig - Forum Wereldfietser

fietsbagagekarrtje mee in het vliegtuig

Wie heeft er ervaring met het meenemen van een fietsbagagkarretje in het vliegtuig. Gaar vermelden welk type karretje het betreft, welke maatschappij en welk traject en welke procedure daarvoor gevolgd is bij de vliegmaatschappij.

Geen ervaring maar las laatst dat:
"De Chela is met enkele grepen om te bouwen tot een handzame trolly, eenvoudig hanteerbaar in het openbaar vervoer".

Afbeelding

Ik ben het aanhangwagentje een keer tegen gekomen en men was er zeer over te spreken..................alleen de prijs! Wel worden deze vaak met flinke korting aangeboden uit oude voorraad.

Ondanks dat het lege totaalgewicht op slechts 12,6 kilo komt, heb je dus maar 7,4 kg over voor bagage.

De Koga Chela werd in Bike & trekking no. 3 van 2007 getest. Zie ook http://www.koga.com
Hoi,

Vorig jaar oktober fiets en fietskar (BOB) in grote fietsdoos meegenomen van Amsterdam naar Jerez de la Frontera (via Madrid) en van Malaga naar Amsterdam (via Barcelona) met Iberia. Ging prima. Alleen jammer dat op beide vluchten de fietsdoos (achter de coulissen) nogal ruw is opengemaakt om kennelijk de inhoud te bekijken.

Fiets en fietskar slechts lichte beschadigingen opgelopen.

Het was niet nodig de fiets(doos) vooraf aan te melden (bij Transavia bijv. is dit wel noodzakelijk) en ik hoefde niet te betalen voor de fiets(doos).

Wel werd op Schiphol gevraagd naar het gewicht van de fiets(doos).

Groet,
Edwin

Wij hebben heel veel ervaring met de Cyclone van Radical Design. Geen procedure bij de maatschappijen omdat de kar zonder wielen gewoon een tas is (let alleen op wat het max. gewicht per stuk baggage is bij de maatschappij).
Het karretje heeft heel veel van de wereld gezien, kan erg hard bergaf :D , spoort goed en hij doet het na al die jaren nog steeds.

Groeten,

Dennis & Marijcke.

De BOB ging zonder probleem mee met Iberia naar BsAs. Wiel, beugel en spatbord eraf en samen met andere bagage in de tas en die weer in de aanhanger. Wel wat bescherming om de buizen gedaan, maar daardoor geen enkele beschadiging.

Jan Eleveld schreef:De BOB ging zonder probleem mee met Iberia naar BsAs. Wiel, beugel en spatbord eraf en samen met andere bagage in de tas en die weer in de aanhanger. Wel wat bescherming om de buizen gedaan, maar daardoor geen enkele beschadiging.
Al een paar keer met de BOB met het vliegtuig mee. Heb het op de zelfde manier gedaan als Jan en dat ging prima. Nooit enige beschadiging!