Additionally, paste this code immediately after the opening tag: verende zadelpen - Forum Wereldfietser

verende zadelpen

wie weet of er een goed werkende en ook stevige - verende zadelpen is. stevig vooral m.b.t. de duurzaamheid onderweg. is er een type of merk waar iemand goede en langer ervaring mee heeft. voor wie me op weg kan helpen alvast hartelijk bedankt. carel martens.

Rock Chox, de andere, goedkopere versies gaan na een tijdje ook naar links en rechts bewegen.

Kijk eens naar een type die een paralellogram vering heeft.
Deze volgt een veel idealere veerweg dan een telescopische.
Ook is de veerweg veel groter.

Groeten, John.

Hoi Carel,
We hebben verschillende verende zadelpennen getest. Dit is wat ons betreft de beste:
http://www.canecreek.com/site/product/s ... _thud.html

De reden:
Unieke veereigenschappen.
Op verschillende punten aan te passen aan gewicht en veerweg.
Eenvoudige, goed te onderhouden constructie
IJzersterk

Nadeel......de prijs! Rond de 170 euro.
Voordeel......altijd contact met je fiets in zeer slechte omstandigheden

Met deze zadelpen lijkt het beetje alsof je op een full-suspension fiets rijdt. De veereigenschappen komen vooral goed tot uiting bij een sportieve zit. Bij deze zit werken namelijk de conventionele verende zadelpennen niet/slecht.
Natuurlijk moet je wel voor jezelf afvragen of je een wereldfietser bent die de slechte paden opzoekt. Want vooral dan voel je het grote voordeel van zo'n pen.
En voor alles geldt....wat beweegt kan kapot......

Kijk ook op de Santos-stnad op de Fietsvakantiebeurs of de Op Pad Beurs. Daar staat mijn fiets met de bewuste zadelpen.

Succes ,
Marco

Hoi Carel,

Houd vooral rekening met de 'inbouwhoogte'! Met een zadelhoogte van 10 cm (t.o.v. bovenkant zitbuis) heb je bijna geen ruimte om een verende zadelpen te plaatsen. Kijk ook eens naar een betere USE zadelpennen, die zijn goedkoper dan de gepromote thudbuster (maar kwalitatief wel minder) Kijk eens bij de stand van Snel op de Fietsvakantiebeurs komend weekeinde, of op de Op Pad beurs.

Over het algemeen raad ik alleen een verende zadelpen aan als je rugklachten hebt. Zeker als je voornamelijk over asfalt fietst.
Een zogenaamde hardtail-fiets (=zonder vering) rijdt directer.

En wellicht een tip: koop gewoon eens een goedkope zadelpen om te voelen hoe dat voelt (oh jee, dat is twee keer voelen)

Ik ben naar Rome geweest met een canecreek en het bevalt mij prima. Bij deze pen worden verschilende veerelementen geleverd waardoor je hem vrij strak kan afstellen en er toch profijt van hebt op slecht wegdek.
In 2002 ben ik naar Santiago geweest met een syntace ook een prima pen.
Van deze bijde pennen, vrij duur, is een goedkopere variant nl de suntour die volgens het zelfde systeem werkt als de bijde vorige pennen.
Klaas Groot Fietsen specialist en vakantie fietser test elke vakantie wat andere materialen uit.

Ik ben naar Rome geweest met een canecreek en het bevalt mij prima. Bij deze pen worden verschilende veerelementen geleverd waardoor je hem vrij strak kan afstellen en er toch profijt van hebt op slecht wegdek.
In 2002 ben ik naar Santiago geweest met een syntace ook een prima pen, het nadeel hiervan is dat er bij verkoop een veerelement bijgeleverd wordt wat op je gewicht is afgesteld, nl een rubber blok in de paralellogram.
Van deze bijde pennen, vrij duur, is een goedkopere variant nl de suntour die volgens het zelfde systeem werkt als de bijde vorige pennen.
Klaas Groot Fietsen specialist en vakantie fietser test elke vakantie wat andere materialen uit. Gaat al jaren op pad met een BoBkar.
www.megalos.nl

Eric Schuijt schreef:Over het algemeen raad ik alleen een verende zadelpen aan als je rugklachten hebt. Zeker als je voornamelijk over asfalt fietst.
Preventie kan natuurlijk nooit kwaad.

overzichtje verende zadelpennen

PS En een Brooks zadel met veren is ook een alternatief.

Mvrgr,

Marco