Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Remzuigers magura schoonmaken, beetje olie erop - Forum Wereldfietser

Remzuigers magura schoonmaken, beetje olie erop

Welke olie kan het beste gebruikt worden bij het smeren van de remzuigers zodat deze soepel blijven bewegen? Remolie? Ik zag een filmpje van Roel Peerenboom waarbij hij cyclon plant based chain oil gebruikt. Her verbaasde mij dat hij kettingolie gebruikt, weliswaar op plantaardige basis.
Magura remvloeistof is minerale olie.....dus niet met plantaardige olie vermengen.
Wat het beste werkt is dit spul https://www.bikeassist.nl/hope_brake_to ... _lube.html nog net vloeibaar siliconen vet, aanbrengen met een penseeltje of watten stafje.

Bij remmen met minerale en DOT remvloeistof te gebruiken.
Remvloeistof is niet direct als smerend bedoelt, bij auto en motor remmen wordt siliconen vet gebruikt maar dit werkt beter vooral bij de kleine remmen van een fiets.

Is er ook in een grote fles https://www.lawsons.co.uk/hunter-sc966- ... -s00001540
Wat Mr. Z schrijft, helaas vergaat het plastic van de dop sneller dan dat je het flesje leeg hebt zo weinig heb je er dus maar van nodig om de boel soepel te houden. Ook erg goed om de pistons van je hydraulische remmen mee in te smeren. (nadat je ze schoongemaakt hebt)
Inmiddels alles los gehaald. Een zuiger doet niet goed mee, behalve wanneer ik de andere zuiger tegendruk geef. Ingeolied en hopen dat dit voldoende is.
PeterB schreef:
za 14 sep, 2024 17:55
Inmiddels alles los gehaald. Een zuiger doet niet goed mee, behalve wanneer ik de andere zuiger tegendruk geef. Ingeolied en hopen dat dit voldoende is.
Het is een bekend probleem, maar niet echt een probleem, als je hard remt komt de druk van beide kanten en rem je prima. Dus als de rem niet aanloopt, is er eigenlijk geen probleem. Ik heb hier ook een tijd mee geworsteld, maar uiteindelijk geaccepteerd dat het gewoon zo is.
Alles gemonteerd, echter weinig remkracht. Ik denk dat er maar halve remkracht is, doordat de zuiger niet loskomt. Is een zuiger los te halen!
Als alle tips op internet niet werken is het misschien beter om een nieuwe remcylinder te kopen
zoals deze https://www.bike24.nl/producten/32796 Je zal dan ook de boel weer bij moeten vullen en ontluchten. Maar misschien is dat nu ook wel aan de hand, te weinig olie in het systeem en of teveel lucht.
Is shimano minerale remolie te gebruiken voor in magura ipv magura hydraulische remolie. Kan vermenging van deze twee soorten kwaad?
Als er ooit wat mee is dan heb je nul garantie, en rem je mogelijk niet op tijd (die garantie kan ik je wel geven). Wat zegt de rest van internet er over?
Ja kan, de een is wat dunner dan de ander [ weet ff niet welke ] maar geeft geen problemen met de o ringen ofzo.
Natuurlijk beter om de correcte olie te gebruiken maar zeker geen ramp