Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Zo vlak mogelijk door de Eifel... - Forum Wereldfietser

Zo vlak mogelijk door de Eifel...

Na jaren ga ik weer eens een meerdaagse tocht maken. Ik heb de laatste tijd (helaas) niet veel gefietst en dit keer gaat ook mijn hond Lupi mee in een karretje achter de fiets. Dus gezien mijn conditie en de hond met kar zoek ik een beetje vlakke route.

Vanuit Thorn wil ik naar Marmagen in de Eifel. Ik dacht via de Maas tot Maastricht en dan dan via België naar Duitsland, zoiets...
https://maps.app.goo.gl/WeGfV8qkYYRz4XEb7

Door de Eifel loopt zo'n mooi fietspad... maar waar was dat ook al weer....
Wie heeft tips voor een 'zo vlak mogelijke route' en leuke campings onderweg?
De Vennbahn...., maar dat loopt (gelukkig) niet door de Eifel. Je moet eerst wel naar Aken (Bahnhof Rothe Erde). Dat zijn geen vlakke routes. Zorg voor genoeg versnellingen. Langs de Vennbahn zijn geen campings, het was immers een spoorweg......
De Vennbahn loopt ter hoogte van Monschau pal langs de duitse grens. Een steile afdaling brengt je naar Monschau Van daaruit kun je verder naar je bestemming in de Eifel, via de 258.
Aangezien Marmagen een stuk hoger ligt dan Thorn, ontkom je er niet aan dat je omhoog moet fietsen. Aangezien er in de eifel best wel wat fietsroutes langs riviertjes en voormalige spoorwegen lopen, kan je het hoogteverschil wel zo geleidelijk mogelijk doen.

Ik zou in jou geval grotendeels via de Rur-ufer-radweg gaan, tot aan de Rursee.. Volgens het hoogteprofiel ga je dan best geleidelijk. Best wel leuke fietsroute langs het riviertje de Roer/Rur.

Campings zitten er her en der ook wel (vlak langs) de route. Sowieso heb ik vorig jaar nabij Hausen en Heimbach op een prima camping gestaan, ben alleen de naam even kwijt.

Klik hieronder voor de route die ik bedoel:

https://brouter.de/brouter-web/#map=12/ ... ,50.478701

Langs de door @Sjefke genoemde Vennbahn zitten trouwens wel degelijk campings :)
Camping Wittscheidt misschien?
https://opencampingmap.org/en/way/66931 ... 82/0/1/bef
Ik heb daar een paar jaar geleden gestaan, mooi tentenveldje direct naast de Rur.
De Rur-Ufer-Radweg is inderdaad een leuke en vrij vlakke route. Vanuit Thorn zou je die in de buurt van Herten kunnen oppakken. De RUR volg je tot in Rurberg.

Bij de stuwdam in Rurberg kun je richting de stuwdam van de Urftsee afbuigen. Van die stuwdam rijd je verder over de route door het dal van de Urft (Tälerrout Urft). Die route brengt je tot op een paar kilometer van Marmagen.
Heel hartelijk dank voor alle tips! Heel blij mee! :D
Langs de Rur is een mooie vlakke route en goed bewegwijzerd. In Jülich kun je kamperen in het Brückenkopf Park vlakbij het stadje en verder zijn er campings in Heimbach en bij Rurberg.
Het stuk tussen Heimbach en de de stuwdam bij Rurberg is onverhard en gaat wat op en af langs het stuwmeer.
Ik zou doorfietsen tot Nettersheim en dan afslaan richting Marmagen, dan heb je wat langer vlak.
https://brouter.de/brouter-web/#map=11/ ... ,50.478701
Je kunt ook via Aken, dan de Vennbahn en dan in Monschau langs de Rur tot aan de Stuwdam bij Rurberg maar dat is iets van 14 km extra en meer hoogtemeters.
https://brouter.de/brouter-web/#map=13/ ... ,50.478701
sjefke schreef:
vr 02 aug, 2024 00:53
Langs de Vennbahn zijn geen campings, het was immers een spoorweg......
Deze ligt 300m van de Vennbahn: https://www.camping-faulenbruch.de/

En ook bij Bütgenbach liggen campings langs het fietspad wat een oude spoorlijn is geweest.
Ik ben weer terug van een heerlijke fietstocht!!

De Roer/Rur route is inderdaad prachtig, soms wat slecht aangegeven maar goed, zolang je de rivier volgt kan het niet mis gaan. In Duitsland zijn net zoals in Nederland de dorpen aangegeven en word je ook over leuke en rustige paden geleid. Soms over bospaden, dwars door velden, hobbeldebobbel en dat vond mijn hond in het karretje achter de fiets niet altijd even leuk...

Ik heb me meteen voorgenomen om weer vaker te gaan fietsen en kamperen, nu alleen nog mijn hond overtuigen....

Nogmaals dank voor alle suggesties! :D
Lupi en ik.jpg
Best dog ever!

Bijlagen

Leuk om te lezen dat het bevallen is, en al helemaal dat het voor herhaling vatbaar is :lol:
Beetje mosterd na de maaltijd misschien ..... heb vorig jaar deze foto genomen van voormalige spoorbanen in de Eifel waar je op kunt fietsen.
IMG_20230528_153917.jpg
Leuke en nuttige info!
De Eifel een tocht in 2014 daar kijk ik nog graag op terug.

https://nl.wikiloc.com/routes-fietstoch ... hr-6725178

De zwaarste stukken beliepen de 6 tot 10 %