Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Raad plaatje! - Pagina 1730 - Forum Wereldfietser

Raad plaatje!

34594 berichten
Geen tijd gehad, ik was dinsdag met m'n vrouw een dagje uit in Leeuwarden. Zonnig weer.
Iedereen met vakantie of is het te moeilijk? De route "Fietsen naar Praag" komt door dit plaatsje.
Makkelijk gezegd, ik heb Radweg nach Prag op Google gezocht en er blijken verschillende vertrekpunten te zijn: Passau, Dresden, Parijs, Magdeburg, Plzeň, enz.
Het is langs de route van de Europafietsers met die naam, zie hier:
https://www.europafietsers.nl/fietsrout ... aar-praag/
Nog een aanwijzing, het plaatsje ligt in Thüringen Duitsland.
Ik ben van mening dat de plaatsers van raadplaatjes moeten proberen zodanige raadplaatjes te presenteren dat er aanwijzingen in de raadplaatjes verstopt zitten en dat de raadplaatjes herkenbaar kunnen zijn voor een groter publiek dan de specialisten.
Als het nodig is om na het plaatsen extra aanwijzingen te geven is dat een teken dat het plaatje te ingewikkeld is.

Voor mezelf: Als ik een plaatje zie uit Nederland dan weet ik meestal al aan de sfeer van de foto waar ik het ongeveer moet zoeken.
In verweggistan weet ik simpelweg de weg niet zonder extra aanwijzingen.
Dan gezocht met "Kirchen bei einem Fluß Thüringen" op Google afbeeldingen en al bij de eerste afbeelding meteen raak! Kirche St. Bartholomäus mit Stadtmauer und Werra Fluß in Themar, Thüringen, Deutschland.

https://www.google.nl/maps/@50.5025569, ... &entry=ttu
Ik kan het grotendeels wel met Poppink eens zijn. Ergens zou een plaatje wel iets herkenbaars moeten hebben of in elk geval een land of regio waar je moet zoeken.
In dit laatste plaatje kom je inderdaad wel verder als je weet dat het in Thuringen is. daar zoeken naar een kerk kom ik bij deze uit:
https://www.alamy.de/stockfoto-kirche-s ... 84871.html
Het is goed.
Poppink schreef:
vr 26 jul, 2024 11:13
Ik ben van mening dat de plaatsers van raadplaatjes moeten proberen zodanige raadplaatjes te presenteren dat er aanwijzingen in de raadplaatjes verstopt zitten […]Als ik een plaatje zie uit Nederland dan weet ik meestal al aan de sfeer van de foto waar ik het ongeveer moet zoeken.
In verweggistan weet ik simpelweg de weg niet zonder extra aanwijzingen.
Eens in de zoveel tijd wordt er iets gezegd/geopperd/gemord over aanknopingspunten. Ik zie vaak plaatjes uit Nederland herkend worden aan een grasspriet, waar ik geen enkel aanknopingspunt in kan vinden. Zelf ben ik de foto’s uit Nederland snel zat en zie ik graag iets uit een buitenland langskomen waar ik nog nooit geweest ben. Er zijn mensen die het leuk vinden een hele avond met Google Earth over een landschap te vliegen of het hele internet af te zoeken naar reisverslagen van de plaatser om te achterhalen in welke landen die geweest is. Zelf heb ik daar geen tijd voor, ik reageer als ik iets herken omdat ik er zelf geweest ben. Het is toch ook niet erg als er hints gegeven moeten worden? Ongetwijfeld zit daar voor sommige deelnemers weer de lol van de puzzel in.
Misschien kunnen we allemaal meespelen als een plaatje ons aanspreekt, en het erbij laten zitten als dat niet zo is; zonder eisen te willen stellen aan de plaatjes. Er komt altijd wel iemand anders die het raadt en een nieuw plaatje plaatst waar je weer aan kunt deelnemen.

Groetjes,

Carl
te vroeg geplaatst, weer verwijderd.
Frank schreef:
vr 26 jul, 2024 14:17
Het is goed.
WIE heeft het goed? Ikzelf of WillyW? Ik was vijf minuten eerder....
Martin: jij hebt helemaal gelijk. ik had jouw reactie helemaal niet gezien. heb mijn plaatje al weer verwijderd.
jij mag volgende plaatsen
Geeft niet, heb zelf ook meegemaakt. Fouten kan gebeuren. Maar dat mocht de pret van het spel niet drukken. Hier is dan de volgende, ruim een week geleden genomen:
DSC07545-bew.jpg