Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Driedaagse Offroad (bikepacking) kampeertrektocht 14-16 juni - Forum Wereldfietser

Driedaagse Offroad (bikepacking) kampeertrektocht 14-16 juni

Verzamelen op donderdag avond 13 juni op de camping in Salzbergen of vrijdagochtend direct aan de start om 10:00 uur. Het is een doorgaande tocht met nog 2 kampeerovernachtingen. De vrijdag fietsen eerst langs de Ems en dan richting Hagen am Teutoburgerwald waar we ook overnachten. Zaterdag fietsen we in noordelijke richting ten westen van Osnabrück in noordelijke richting naar regio Ankumer Höhe naar de plaats Bippen waar we ook overnachten. Zondag fietsen we eindigen we weer in Salzbergen langs de Ems. Op alle dagen zijn er heuvels te bedwingen dus let op je bagage. Het is een afwisselende tocht waar we niet alleen maar door de bossen fietsen maar ook door cultuurlandschap en af en toe een dorpje. De route is deels verhard maar dan vrijwel altijd autovrij. We fietsen verder niet over m.t.b. paden. 

Ook beginnende offroad fietsers zijn welkom. 

Maximum aantal deelnemers is 20. Betaling voor deze tocht via de organisator.

Initiatiefnemer Barbara Janssen

Inschrijven kan hier.
Hierbij nog aanvullende informatie over de tocht met als begin- en eindpunt de plaats Rheine aan de rivier de Ems. We fietsen met een boog in oostelijke richting en komen aan de westzijde van Osnabrück langs.

Als je de foto aanklikt krijg je een beeld van de tocht wat je kunt verwachten.
Deze foto zegt veel, maar het wordt natuurlijk een totaal beleving.

Er zijn prachtige kleine paadjes tussen de heuvels die we fietsen. Het fietsen door het Emsland en het Osnabrückerland is een aangename beleving.
Door juist voornamelijk niet de heuvels te pakken maar er tussendoor te fietsen met zijn vele vakwerkhuizen is het vakantie gevoel voor de liefhebber die hier voor gaat op en top. Het grootste gedeelte is verhard en zo nu en dan wordt het afgewisseld door onverhard. Ik heb leuke “café “ stops gevonden en de campings hebben een eetgelegenheid aan het meer of een sfeervol gebouw op het terrein.

Door de heuvels die er zijn verwacht je misschien een zware tocht maar hij is niet zwaar. Hij is vooral afwisselend door de verschillende gebieden waar wij door gaan.

Opm. Voor diegenen die wat zwaarder willen trappen is er een aparte route.

Barbara

Bijlagen

Dit is de derde offroad waaraan ik dit jaar ga mee doen.

Mijn eerste was in april in Beilen: viewtopic.php?t=39269#start
Ik ging toen mee als "beginner". Ik deed deze tocht op mijn Santos Travelmaster met Almotion banden. Dat ging goed en smaakte naar meer. Wat ook bijdroeg aan de positieve belevenis was de leuke groep, zowel de ervaren als de beginners.

Heb me toen direct ingeschreven voor de volgende in mei: viewtopic.php?t=39497#start.
Weer op mijn Travelmaster, en weer met een leuke groep. Hoewel niet alle paden goed te doen waren vanwege het vele water dat de weken ervoor was gevallen had het offroad virus mij wel goed te pakken. Een goede reden om om te kijken naar een andere fiets. Gezien mijn lengte was dat lastig maar uiteindelijk in IJmuiden een XXL kunnen vinden.

En dit is hm geworden, met de volledige bepakking voor het offroad weekend.
IMG_20240607_144708.jpg
Ik heb er zin in om hm komende weekend z'n vuurdoop te geven.

Barbara kennende wordt het weer een mooie tocht. Ze maakt altijd twee routes één voor beginners, en één voor degenen die liever wat moeilijker doen.
Ik heb begrepen dat er nog plek vrij is.
En, hoe was het? Ik zie graag een verslagje van dit soort onverharde fietstochten. Ik ben heel benieuwd!
Ik probeer al een tijdje mijn beginnende vriendin (beginnend in de zin van onverhard fietsen dan hè :wink: ) mee te krijgen op dit soort tochtjes maar ik neig te snel naar tè avontuurlijk merk ik. Zoiets zou ideaal zijn.
Nogmaals, ik zou het leuk vinden om een verslagje te zien. Ik kon helaas niet, ik fietste offroad door North Yorkshire Moors in UK. Bijzonder!
hansopdefiets schreef:
vr 05 jul, 2024 12:30
En, hoe was het?
Hoe het was? Nou het was leuk!
We waren met z’n tienen voor deze off-road tocht met start en finish in Rheine. Drie kwamen met de trein en waren donderdag al op een camping in Rheine, de anderen kwamen vrijdagochtend.
Het was een gezellige tocht door mooie natuur. Het off-road gedeelte was prima te doen, nergens heel moeilijk. Ook de klimmetjes vielen mee, al moet ik wel zeggen dat ik één heb gemeden door er omheen te fietsen :? . En als we op asfalt moesten waren het heel rustige landweggetjes. Dag afstanden waren 70, 80 en 60 km.
Het was weer prima georganiseerd door Barbara met ook weer routes voor beginners en deelnemers die graag wat moeilijker doen. En de aangegeven koffiestops waren ook weer prima!
Een paar sfeer foto’s
DSC03281.JPG
Camping
IMG_20240616_141016.jpg
Breed pad
DSC03339.JPG
Smal pad
IMG_20240614_105619.jpg
Boom op pad
DSC03330.JPG
Groepsfoto
hansopdefiets schreef:
vr 05 jul, 2024 12:30
(...)
Ik probeer al een tijdje mijn beginnende vriendin (beginnend in de zin van onverhard fietsen dan hè :wink: ) mee te krijgen op dit soort tochtjes (...)
En, trekt dit jouw vriendin over de streep? :D

Edit: verwijzingen naar de vraagsteller opgenomen,
Ook ik (73) heb meegefietst. Alles op mijn eigen langzame tempo en ik kwam de groep tijdens de pauzes steeds weer tegen. Prima georganiseerd en zulke mooie tochten!! Echt een aanrader
Leuk om te lezen en te zien. Ik zal het er eens met mijn vriendin over hebben. Kijken of ze er voor te porren is. Ik zal deze pagina's in de gaten houden voor een leuke tocht. Bedankt voor jullie reacties.
Ondertussen net terug van een twee daagse: https://www.strava.com/athletes/17667464 Onverhard van Nijmegen naar Maastricht. Een aanrader!