Additionally, paste this code immediately after the opening tag: De Groene Valleien-route: een reisverslag. - Forum Wereldfietser

De Groene Valleien-route: een reisverslag.

In mei/juni hebben wij gedurende bijna drie weken gefietst langs de groene Valleien route. Een aanloop via LF-routes door Brabant en Zeeland, en vanaf de Maas door België terug, dus de route niet volledig uitgefietst.

De dagboekaantekeningen en foto's heb ik weer tot een verslag verwerkt.

Reisverslag groene Valleien

Veel lees- en kijkplezier, en uiteraard zijn commentaar en vragen welkom!
Leuk. Toevallig had ik deze route ook in de planning staan voor augustus.

Ik wil dan ter hoogte van de middellandse zee route via de Ardennen terug fietsen naar Maastricht i.p.v. Roermond.

Mario
En zo te zien bijna iedere dag mineralen tot zich nemen in de vorm van bier.
Ik fietste met een niersteen. De dokter ried mij aan veel te drinken. En bier is een probaat middel bij nierstenen, volgens de bakerpraatjes. ;-)
@Supermario: op de site van europafietsers vind je gps'tracks van diverse doorsteken (Schelde, Maas, Ardennen) die ook goed en duidelijk in het boekje staan beschreven.
Omdat we tien jaar geleden maar een deel konden doen, gaan we dit jaar in de herhaling. Ik zal proberen af en toe hier en op FB iets te melden.
Trein naar Vlissingen ging met wat inschikken van alle kanten prima. Overtocht ook. Kustroute naar Sluis, en daar de route opgepakt naar Brugge. Daar zijn we twee dagen (3 nachten) op camping Memling, prima camping, half uurtje lopen van centrum Brugge. Twee dagen Brugge verkend, morgen weer verder op de fiets. We willen tot Nrd Frankrijk de kustroute doen ipv de GV route.
Lekker opgestaan en droog kunnen inpakken, wel bewolkt. 0830 reden we weg. Wind grotendeels mee. Mooie route, maar na een half uurtje begon het te miezeren en een uurtje later was het echte regen geworden. Met korte pauzes in bushokjes zijn we doorgereden. Brood uit de automatiek, ham idem, voor de lunch. Tegen 1400 eerdte grotere plaats met een supermarkt. Eten voor vanavond en ontbijt gehaald, inmiddels waren we koud en nat, dus ook klein flesje Ricard voor bij de tent vanavond. Een koffietentje gevonden waar de gokkers zaten, live gokken op de paardenrennen die via aparte zender ook live in beeld waren. Bijzonder. Ze hadden koffie en goed bier, en we mochten er onze lunch opeten, dus uurtje gezeten. Het zou droog worden…
Het werd ook droog, bleef wel fris. Na 65 km camping, maar die zag er echt niet uit, dus doorgereden. 17 km verder camping au bol de l’air, in Semeries. We mogen hier onder het afdak vsn de geloten bar komen en eten, hopelijk ook een beetje uit de wind… Het lijkt wel herfst!
Deze week de GV gevolgd. Soms vonden we het toch wel erg veel langs relatief grote wegen gaan, we vragen ons af of dat niet anders kan. Mooi weer, niet te steile wegen (gelukkig maar, boven de 5% was al hijgend en puffend omhoog). Verder gewoon ontzettend genoten .
Vandaag alleen over vandaag en de plannen voor de komende week.
Vandaag de Groene Valleien-route verlaten. De weersverwachting voor de komende week in NO-Frankrijk, O-België, Luxemburg en Duitsland zijn niet erg goed. Daarbij is het water in de rivieren inDuitsland nog steeds hoog, met gevolgen voor de fietpaden langs de rivieren.
Een 80 km zuidelijk van de route is het wat beter. We hebben dus besloten het anders te doen: vandag fietsten we naar het zuiden, tot 30 km voor Reims. Route via TopoGPS gepland, gaat prima. Met telefoon op het stuur genavigeerd. Daar is een mooie camping (au bord de l’Aisle) met bar, restaurant enz. Lekker. Morgen fietsen we naar Reins, waar we via Booking een appartement voor een week hebben geboekt. Lekker in en rond de stad kijken, en bij slecht weer binnen.
De verwachting is nu dat het slechte weer ongeveer een week aanhoudt, en dat het dan weer zonnig en droog wordt. We hopen dan terug noordwaarts te fietsen, en de laatste week van de vakantie langs de Maas weer huiswaarts te keren.

Vandaag dus een nieuwe route, zelf gepland m.b.v. TopoGPS. Prima route, langs smalle weggetjes, boerenpaadjes, door de dorpjes, af en toe single-tracks en langs kanalen en rivieren. 55 km. Genoten.
eb6b44ed-a74e-4eff-ad82-e1a891e3c8ce.jpeg