Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Driedaagse Offroad (bikepacking) kampeertrektocht 14-16 juni - Forum Wereldfietser

Driedaagse Offroad (bikepacking) kampeertrektocht 14-16 juni

Verzamelen op donderdag avond 13 juni op de camping in Salzbergen of vrijdagochtend direct aan de start om 10:00 uur. Het is een doorgaande tocht met nog 2 kampeerovernachtingen. De vrijdag fietsen eerst langs de Ems en dan richting Hagen am Teutoburgerwald waar we ook overnachten. Zaterdag fietsen we in noordelijke richting ten westen van Osnabrück in noordelijke richting naar regio Ankumer Höhe naar de plaats Bippen waar we ook overnachten. Zondag fietsen we eindigen we weer in Salzbergen langs de Ems. Op alle dagen zijn er heuvels te bedwingen dus let op je bagage. Het is een afwisselende tocht waar we niet alleen maar door de bossen fietsen maar ook door cultuurlandschap en af en toe een dorpje. De route is deels verhard maar dan vrijwel altijd autovrij. We fietsen verder niet over m.t.b. paden. 

Ook beginnende offroad fietsers zijn welkom. 

Maximum aantal deelnemers is 20. Betaling voor deze tocht via de organisator.

Initiatiefnemer Barbara Janssen

Inschrijven kan hier.
Hierbij nog aanvullende informatie over de tocht met als begin- en eindpunt de plaats Rheine aan de rivier de Ems. We fietsen met een boog in oostelijke richting en komen aan de westzijde van Osnabrück langs.

Als je de foto aanklikt krijg je een beeld van de tocht wat je kunt verwachten.
Deze foto zegt veel, maar het wordt natuurlijk een totaal beleving.

Er zijn prachtige kleine paadjes tussen de heuvels die we fietsen. Het fietsen door het Emsland en het Osnabrückerland is een aangename beleving.
Door juist voornamelijk niet de heuvels te pakken maar er tussendoor te fietsen met zijn vele vakwerkhuizen is het vakantie gevoel voor de liefhebber die hier voor gaat op en top. Het grootste gedeelte is verhard en zo nu en dan wordt het afgewisseld door onverhard. Ik heb leuke “café “ stops gevonden en de campings hebben een eetgelegenheid aan het meer of een sfeervol gebouw op het terrein.

Door de heuvels die er zijn verwacht je misschien een zware tocht maar hij is niet zwaar. Hij is vooral afwisselend door de verschillende gebieden waar wij door gaan.

Opm. Voor diegenen die wat zwaarder willen trappen is er een aparte route.

Barbara

Bijlagen

Dit is de derde offroad waaraan ik dit jaar ga mee doen.

Mijn eerste was in april in Beilen: viewtopic.php?t=39269#start
Ik ging toen mee als "beginner". Ik deed deze tocht op mijn Santos Travelmaster met Almotion banden. Dat ging goed en smaakte naar meer. Wat ook bijdroeg aan de positieve belevenis was de leuke groep, zowel de ervaren als de beginners.

Heb me toen direct ingeschreven voor de volgende in mei: viewtopic.php?t=39497#start.
Weer op mijn Travelmaster, en weer met een leuke groep. Hoewel niet alle paden goed te doen waren vanwege het vele water dat de weken ervoor was gevallen had het offroad virus mij wel goed te pakken. Een goede reden om om te kijken naar een andere fiets. Gezien mijn lengte was dat lastig maar uiteindelijk in IJmuiden een XXL kunnen vinden.

En dit is hm geworden, met de volledige bepakking voor het offroad weekend.
IMG_20240607_144708.jpg
Ik heb er zin in om hm komende weekend z'n vuurdoop te geven.

Barbara kennende wordt het weer een mooie tocht. Ze maakt altijd twee routes één voor beginners, en één voor degenen die liever wat moeilijker doen.
Ik heb begrepen dat er nog plek vrij is.