Additionally, paste this code immediately after the opening tag: vinger die slaapt - Forum Wereldfietser

vinger die slaapt

Hallo,

Deze zomer zijn we uit Brussel naar Parijs en daarna naar Amsterdam gefietst. LF routes zijn btw geweldig!

Maar ik heb dus al bijna drie weken een pink die slaapt... Ik ben ermee naar de dokter geweest. Aangezien dat ik 'm nog kan bewegen zou het vanazelf in orde moeten komen.

Ik dacht een nieuw handvat te kopen:

http://www.ergon-bike.com/en/grips/index.html

Maar helpen die écht? Heeft er iemand ervaring met een van deze modellen? Een ander merk misschien?

Of kan ik maar beter ook van stuur veranderen? Ik heb momenteel een "moon" stuur op m'n Patria Terra.

http://www.patria.net/ausstattung/main_ ... lenker.htm

Groeten,
Sammy
sammyvdc schreef: Maar ik heb dus al bijna drie weken een pink die slaapt... Ik ben ermee naar de dokter geweest. Aangezien dat ik 'm nog kan bewegen zou het vanazelf in orde moeten komen.
Fiets je zonder fietshandschoenen ?
Ik heb het ook ooit eens (in een ver grijs verleden) gehad en het duurde maanden voordat het weer "normaal" was. Daarna heb ik altijd handschoenen aan gedaan en nooit meer ergens last van gehad.
sammyvdc schreef:.. ik heb dus al bijna drie weken een pink die slaapt...
Ik heb momenteel een "moon" stuur op m'n Patria Terra.
Afbeelding
Zo'n stuur heeft wel erg weinig handposities. Problemen zoals jij hebt komen vrij vaak door het steed sin één houding fietsen waardoor het een en ander afgekneld wordt. Niet te lang doorfietsen ermee is denk ik een goede oplossing.
Leon
Je zou ook kunnen denken aan een ander stuur met meer "grip"mogelijkheden bv. een vlinderstuur of een stuur met bar ends.
Verder zou je op je stuurgrepen zacht foam kunnen plaatsen
Ook de beedte van je stuur kan mogelijk invloed hebben.
Heb je al een sportarts geraadpleegt die met wielrennen/fietsen bekent is?
Ik heb 't aan de huisarts gevraagd.

Heb nu idd een spijt dat 'k geen vlinderstuur heb gekocht...

Maar m'n fiets is pas 3-4 weken oud...

Momenteel draag ik ook nog geen handschoenen.

Misschien eerst handschoenen proberen voor ik de handvaten of het stuur te veranderen?

Het gaat trouwens al veel beter met m'n vinger ;-)

Misschien kan je ook een set handlebars erop zetten? Dan heb je twee posities extra gemaakt.
Ik weet niet of dat kan bij je stuur.

Succes, gr Hans

Die handvaten GC2 of GR2 vind ik erg fijn. Ik had een vlinderstuur, maar dat foam is ook niet alles hoor. Ik heb nu een stuur met GC2 of GR2 (weet ik niet uit mijn hoofd) en ik vind ze beter rijden dan een vlinderstuur. Ik heb bijna 3 weken door Frankrijk gereden zelfs zonder handschoenen die ik bij mijn vlinderstuur wel degelijk nodig had tegen tintelende handen/vingers. Met deze handvaten had ik praktisch nergens last van.

Sterkte met je pink.

Colinda

Ook ik heb regelmatig last van tintelingen in mijn vingers. Vooral in mijn linker pink en ringvinger. Soms houdt het inderdaad lange tijd aan. Een slapend/dood gevoel.
Ik fiets al enige tijd met de zogenaamde ergon-handvaten met bar-ends. Ik moet zeggen dat het prettig fietst maar ondanks dat heb ik nog steeds last van tintelingen.
Ook wanneer ik met de racefiets rijd, met dus een heel ander stuur, krijg ik het.
Misschien heeft het ook iets te maken met de houding op de fiets. Ik hang vrij veel op mijn armen. Zowel op de vakantiefiets als de racefiets. Mijn stuur staat dus vrij laag. Hierdoor zit je ver voorover en je buigt dus meer met je nek omhoog. Misschien dat bepaalde zenuwen naar je hand bekneld raken. Ik heb al eerder problemen met mijn nek gehad waardoor ik dus een ontsteking in mijn hand kreeg. Maargoed, ik ben geen specialist.
De tintelingen vind ik niet in die mate belemmerend dat ik mijn zithouding ga veranderen.
Handschoentjes dragen helpt soms wel.

audrey schreef:Ook ik heb regelmatig last van tintelingen in mijn vingers. Vooral in mijn linker pink en ringvinger. Soms houdt het inderdaad lange tijd aan. Een slapend/dood gevoel.
De tintelingen vind ik niet in die mate belemmerend dat ik mijn zithouding ga veranderen.
Ik ben geen medicus, maar om iemand met tintelende vingers op die manier gerust te stellen lijkt mij niet zo verstandig. Als je klachten aan je handen krijgt dan kun je daar volgens mij maar beter iets aan doen. Als de fiets nog maar een paar weken oud is mag de fietsenmaker daar trouwens ook wel behulpzaam in zijn, vooral als hij de klant zulk een (te) eenvoudig stuur heeft verkocht voor een langere trip.
Verder kan ik natuurlijk niet zien hoe Sammy op de fiets zit, maar vooral vrouwen zie ik vrij vaak op een fiets zitten met het stuur verder weg en/of lager dan ze zelf zouden willen, wat dan goed te zien is aan de gestrekte armen, wat op zich al aanleiding kan zijn voor klachten. Ik kan alleen maar aanraden om niet hard te zijn voor jezelf en te blijven zoeken naar een fiets waar je wel echt lekker op zit.
Leon

Hoi Sammy,

Sinds ik de GP1 handvaten heb, fiets ik met meer plezier!!!
Normaal ging al na een half uur van positie veranderen naar b.v. de barends.

Nu heb ik die drang pas na uren rijden.
Ze lijken twee nadelen te hebben, ze slijten flink, dus de structuur verdwijnt en zorgen dat je na een dag behoorlijk gore handpalmen hebt.

Succes, John.

Tintelingen ontstaan door afknelling zoals je ook een 'slapend been' kunt hebben. Twee jaar geleden heb ik, tijdens mijn fietsvakantie, een poosje met iemand opgefietst. Ze klaagde toen al over tintelingen in haar handen, maar ze had haar polsen dan ook bijna in een 90° positie staan (!!).
Na de vakantie schreef ze dat één hand nog steeds gevoelloos was en dat ze hiervoor op dat moment fysiotherpie kreeg. Als ik het goed herinner heeft ze hier zo'n vier maanden last van gehad...

Ik let daarom altijd op de stand van mijn handen tov mijn onderarmen, deze moeten in het verlengde van elkaar liggen waardoor je geen afklemming van bloedvaten en/of zenuwen krijgt.

Ik denk dat idd hellinghoek wel eens bepaald kan zijn.

Misschien moet ik de positie van m'n remmen ook eens veranderen?

Op zicht zit ik wel lekker wat voorover gebogen, maar m'n hand verlangen dus wel degelijk naar veranderende positie.

Ik heb trouwens af en toe het gevoel dat er iemand met een naald in m'n pols prikt. De arts zei dat dat een goed teken is. De zenuw zou minder gekneld komen te zitten.

sammyvdc schreef:Misschien moet ik de positie van m'n remmen ook eens veranderen?
Ja, probeer het eens en check tijdens het fietsen regelmatig of je handen en onderarmen nog in elkaars verlengde liggen.
Toen ik dat in het begin deed verbaasde ik me erover dat ik soms niet eens door had dat m'n polsen weer een hoek maakten. Soms merkte ik het pas doordat ik tintelingen in een aantal vingers voelde. Na verloop van tijd merkte ik dat het 'hoekfietsen' steeds minder werd en nu betrap ik mezelf er nooit meer op. Van tintelingen of een 'dood gevoel' heb ik absoluut geen last meer.
Leon schreef:
sammyvdc schreef:.. ik heb dus al bijna drie weken een pink die slaapt...
Ik heb momenteel een "moon" stuur op m'n Patria Terra.
Afbeelding
Zo'n stuur heeft wel erg weinig handposities. Problemen zoals jij hebt komen vrij vaak door het steed sin één houding fietsen waardoor het een en ander afgekneld wordt. Niet te lang doorfietsen ermee is denk ik een goede oplossing.
Leon
Als ik de vorm van je stuur zie zijn je handgrepen naar achteren gericht dat lijkt mijn niet plezierig mn als je moet klimmen. Je trekt dan vaak wat meer aan je stuur waardoor je handen van de handgrepen willen afglijden.
Omdat je dit wilt tegen gaan moet je harder knijpen en komt er hierdoor juist wat meer druk op je pinken.
Ik zou zo ie zo een stuur nemen waar de handgrepen niet naar achteren staan.

Zal er nog eens over nadenken. Bedankt voor al het advies!
dik5 schreef:Als ik de vorm van je stuur zie zijn je handgrepen naar achteren gericht dat lijkt mijn niet plezierig mn als je moet klimmen. Je trekt dan vaak wat meer aan je stuur waardoor je handen van de handgrepen willen afglijden.
Dat zal je in de duinen nabij Hillegom mogelijk gebeuren, maar op reis zijn de hellingen toch wat lang om aan het stuur te trekken.
Leon