Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Bergpassen Pyreneeën (Spanje->Frankrijk) - Pagina 2 - Forum Wereldfietser

Bergpassen Pyreneeën (Spanje->Frankrijk)

Hoi,
indien ik jou was zou ik kiezen voor "port de Larrau", wel niet gemakkelijk,
heel lange en zware soms steile helling.
Met bagage is dit zwaar maar je hebt toch alle tijd.
Héél weinig verkeer, enkel de paarden en de schapen staan je aan te gapen.
Col de Pierre saint Martin is ook heel mooi, en vanuit Frankrijk naar Spanje toe ook wel behoorlijk zwaar.
Beiden zijn prachtig om het dorpje "Isaba" (spanje) binnen te rijden.
Succes !
groetjes,
Veerke

Michael W schreef:Je kan een behoorlijk stuk erin fietsen tot een bruggetje rechts, daar begint het echte wandelpad, km of 8 schat ik vanaf Escalona. De Garganta de Añisclo is alleen te bewandelen. Fiets op slot en lopen maar.
.
Die befietsbare kloof vanaf Escalona tot de Garganta de Añisclo heet de Desfiladero de Vellos !!
Hij is soms zo smal dat het er gewoon donker is.
Kortom, vervelen is er niet bij!
:wink:

Afbeelding

Als je kiest voor de route via de Pto. de Oroel: er is een aardige camping bij Anzánigo met lekkere koele biertjes. Het wegje langs de rivier vond ik heel aangenaam. De Riglos zijn overigens bij ochtendlicht niet op hun best, vanaf de weg gezien. Ejea de los Caballeros was (19/20 juli 2003) bloedheet, maar wel bijzonder. Op elk beschikbaar dakplekje zat een ooievaarsnest. In de avondschemering zag je ze gracieus af en aan vliegen. Daarna zijn we doorgefietst naar de Sierra de la Demanda, via het kleine, maar verkoelende Parque natural de la Dehesa de Moncayo (matige camping bij Vera de Moncayo).
Hongerige gieren zaaien paniek in Pyreneeën
Uitgegeven: 6 augustus 2007 09:27
Laatst gewijzigd: 6 augustus 2007 10:47

PARIJS - Ongeveer 10.000 hongerige vale gieren zaaien paniek in de Pyreneeën en het Baskenland. Zij vallen levende dieren aan en gedragen zich ook agressief tegen mensen.

http://www.nu.nl/news/1185020/21/Honger ... e%EBn.html
Pathfinder_II schreef:Hongerige gieren zaaien paniek in Pyreneeën
:? :cry: Ik zal een stukje worst meenemen om de gieren af te leiden :wink:

Bedankt voor alle tips!

liz schreef:Als je kiest voor de route via de Pto. de Oroel: er is een aardige camping bij Anzánigo met lekkere koele biertjes. Het wegje langs de rivier vond ik heel aangenaam. De Riglos zijn overigens bij ochtendlicht niet op hun best, vanaf de weg gezien.
Liz, bedankt voor deze bruikbare tip, ik denk dat het dus beter is om nog een stukje verder richting Riglos te fietsen naar de camping in Murillo de Gállego, iets ten westen van de rotsen, zodat ik ze vanuit mijn tent kan zien bij zonsondergang! :D
Afbeelding

Wij zijn van plan om begin oktober van Barcelona naar Bordeaux te fietsen, dus krijgen we ook met deze cols te maken. Hopelijk na de laatste hittegolf en voor de eerste sneeuw. Weten jullie of de meeste campings hier dan nog open zijn, of zijn hier in deze periode (ook in het weekend) genoeg herbergen en pensions waar je zonder te reserveren kunt overnachten?

Kees,
Op www.campings.net kan je een lijst vinden met veel campings in Spanje, met een google map kaartje voor de locatie en ook staat aangegeven wanneer de campings zijn geopend. Wat betreft hotelletjes onderweg denk ik dat dit in Spanje geen probleem zal zijn.

Nog meer links naar campingsites:
http://www.spanje-camping.nl/ vrij volledig overzicht met meningen van kampeerders over campings

http://users.pandora.be/leo.huybrechts/camp.htm diverse links naar campingsites in heel europa

http://www.vayacamping.net/
http://www.campingsonline.com/
http://www.campinguia.com
http://www.guiacampingfecc.com/
http://www.campingsalon.com/

keesswart schreef:Wij zijn van plan om begin oktober van Barcelona naar Bordeaux te fietsen, dus krijgen we ook met deze cols te maken. Hopelijk na de laatste hittegolf en voor de eerste sneeuw. Weten jullie of de meeste campings hier dan nog open zijn, of zijn hier in deze periode (ook in het weekend) genoeg herbergen en pensions waar je zonder te reserveren kunt overnachten?
De meeste campings zijn het hele jaar open; op sommige zijn ook blokhutten (chalets) te huur.
Hou er rekening mee dat het in oktober 's avonds en 's nachts al erg koud kan zijn in de Pyreneeën.

Ben weer terug van een mooie tocht door de Pyreneeën met veel ups en enkele downs. Om terug te komen op mijn eerste vraag, het is col nr. 3 geworden, de Somport. En helaas niet met de (lig)fiets maar met de trein vanuit Jaca naar Canfranc Estacion (2 euro, fiets kon gratis mee) en vervolgens een aansluitende bus naar Oloron, Frankrijk. Reden was materiaalpech door een val in de afdaling van Cerler (klapband door te heet wordende velg). De buitenband liep wat schade op maar ik kon geen vervangende 20 inch band vinden, omhoog fietsen ging nog wel maar om af te dalen van een grote col durfde ik geen risico te nemen. Ik heb overigens na Cerler nog wel via Torla (schitterend park Ordesa) Jaca, Riglos, Ejea de los C., Bardenas Reales, Olite en weer naar Jaca kunnen fietsen. Overigens leek de verkeersdrukte op de col mee te vallen, het meeste verkeer gaat via de tunnel.

Afbeelding
Cerler, vóór de val :roll:

De tovenaar schreef:Ik heb overigens na Cerler nog wel via Torla (schitterend park Ordesa) Jaca, Riglos, Ejea de los C., Bardenas Reales, Olite en weer naar Jaca kunnen fietsen. Overigens leek de verkeersdrukte op de col mee te vallen, het meeste verkeer gaat via de tunnel.
Die tunnel ligt er pas een paar jaar en is bedoeld om vooral méér vrachtverkeer aan te trekken vanaf andere overgangen. De aanvoerwegen naar de tunnel toe zullen dus wel steeds drukker worden. Het laatste stuk over de col is natuurlijk wel stiller geworden want die tunnel is tolvrij.

Volgende keer eerst een cursusje dalen zonder te remmen volgen :wink:
[quote="Michael W
Goede keus en dan ook zeker dat ommetje via Zuriza erin doen !! Ik heb dat destijds (1992) ook gedaan, veel roofvogels gezien en weinig tot geen auto's, en zo te lezen in het verslag van Marc is dat nog steeds zo!! :wink: quote]

Hoi Michael,
Ik heb ook in 1992 over de Port de Larrau gefietst. Er werd daar aan de weg gewerkt en eigenlijk was de pas dicht, behalve voor fietsers. Ik deed de klim vanaf Ochagavia. Erg mooi daar. Ben je dus niet tegengekomen daar. :D :D
Rutger schreef: Goede keus en dan ook zeker dat ommetje via Zuriza erin doen !! Ik heb dat destijds (1992) ook gedaan, veel roofvogels gezien en weinig tot geen auto's, en zo te lezen in het verslag van Marc is dat nog steeds zo!!
Van Hecho (prachtig maar doodlopend dal) naar Zuriza is echt aanrader. Schitterend, rustig (maar was er in mei). Zie ook het eerder genoemde verslag.

Ik heb als kind col 3 en 4 gedaan. Ik moet zeggen dat 4 toch wel de allermooiste was met het zicht op Pic Du Midi. Ik zou boven zeker niet kamperen ondanks dat het wel gebeurd. De wilde paarden kunnen er anders denk ik wel eens met je tent van door gaan. Ik heb vande zomer trouwens de tourmalet op het lijstje staan. Ik steek wel iets oostenlijker over. Ik kom dan al van Belgie, Benjaminse route, Girona, Ebro, Valencia Llerida enz...

Zuriza is inderdaad de moeite waard!