Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Markeringsbord op fiets bevestigen - Forum Wereldfietser

Markeringsbord op fiets bevestigen

Ik ga binnenkort naar Portugal om daar te fietsen en rijd daar met de auto met fiets op de trekhaak naartoe. In Spanje en Portugal moet ik een zgn markeringsbord op de fiets(hoes) bevestigen. Nu heb ik na een hoop leeswerk inmiddels (bijna) besloten geen fietshoes (met insteekhoes voor zo'n bord) om de fiets te doen tijdens de reis maar ik vraag me nu wel af wat de beste manier is om zo'n bord rechtstreeks aan de fiets te bevestigen. Het bord is van aluminium en ik wil liever geen fietsframe met allemaal krassen na 2500 km. Ik zie dat het soms met tiewraps gedaan wordt en/of met elastieken met haken eraan maar ik denk dat het verstandig is het frame op één of andere manier te beschermen tegen krassen. Heeft iemand handige tips hoe ik dit het beste kan doen?
Op google zie ik diverse bevestigingsmiddelen: https://www.google.nl/search?q=markerin ... bevestigen
Obelink heeft een kunststof markeringsbord voor 4,95. Dat geeft niet zo snel krassen. https://www.obelink.nl/obelink-markeringsbord.html
Daar maak je een paar extra gaatjes in en dan bevestig je het met tiewraps aan je fiets. Op de plaatsen waar het bord tegen de fiets komt een paar stukken buisisolatie (bijv. van Gamma) met tyraps aan de fiets bevestigen.
Het Obelinkbord op de foto is een Italiaans markeringsbord, dat in Spanje niet is toegestaan, als ik het goed begrijp. En plastic is ook al niet goed:

https://www.memo-europe.com/blog/marker ... -varianten

Dat gezegd hebbende: toen ik me er jaren geleden ook in verdiepte was mijn conclusie dat het bord voor uitstekende lading bedoeld is en dat daar bij mij, zolang de fietsen zich binnen de (verlichte) contouren van de auto bevinden, eigenlijk geen sprake van is.

Ik rij sindsdien zelf al jaren regelmatig o.a. in Italië rond zonder markeringsbord, en daar heeft nog nooit iemand er wat van gezegd. YMMV.

Afbeelding
non-fixie schreef:
do 18 jan, 2024 16:58
Ik rij sindsdien zelf al jaren regelmatig o.a. in Italië rond zonder markeringsbord,
Eindelijk snap ik je nickname. :D :wink:
Ik ben nog nooit staande gehouden, omdat ik zo'n bord zou moeten hebben. Er wordt niet actief op gecontroleerd.
Inka schreef:
wo 17 jan, 2024 20:53
Ik ga binnenkort naar Portugal om daar te fietsen en rijd daar met de auto met fiets op de trekhaak naartoe.
Ik ben dan wel benieuwd hoe je een fiets op de trekhaak monteert :lol: :lol: :lol:

Maar goed, je kunt alle info m.b.t. fietsdragers op een trekhaak (in Portugal) vinden via: https://www.anwb.nl/vakantie/portugal/r ... eersregels

Ik kan me voorstellen dat buisisolatie, vastgemaakt met Ty-raps en daaraan het markeringsbord met bindband vastgemaakt een afdoende oplossing is, zoals hierboven eerder geopperd.
Je zult dan door Spanje rijden en voor Spanje geldt ook dat je een markeringsbord (met drie rode diagonale strepen) moet aanbrengen op de fietsendrager. Zie: https://www.anwb.nl/vakantie/spanje/rei ... eersregels onder het kopje ‘afwijkende verkeersregels’ en ‘uitrusting’.

Hetzelfde geldt voor Portugal: https://www.anwb.nl/vakantie/portugal/r ... eersregels onder het kopje ‘lading’ en ‘markeringsbord’.
Wij kiezen er overigens toch voor wel onze fietsen onderweg af te dekken met een fietshoes. Zeker op lange(re) afstanden. We hebben een VW-bus maar ook al is die achterzijde groot en vierkant, regen (en sneeuw) slaan graag toe.