Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Insomnia in de Dolomieten - Forum Wereldfietser

Insomnia in de Dolomieten

Jullie kennen me vooral van mijn bikepackingtrips, maar dit najaar ben ik voor de verandering eens wezen hiken: een 4-weekse trektocht door de Dolomieten.

Van dit avontuur heb ik weer een filmpje gemaakt, vol spectaculaire berglandlandschappen en duizelingwekkende sterrenhemels waaronder ik de slaap vaak maar moeizaam kon vatten.

Het is een langzame en veelal stille edit, waarin je ruim de tijd krijgt, gegrepen te worden door de overweldigende schoonheid van deze ruige bergwereld. Interessant voor iedereen die van mooie natuur(beelden) houdt, hoe je je verder ook graag verplaatst :)


Enjoy:

https://vimeo.com/888581749?share=copy
(resolutie tot 4K)
Dolomiti foto wereldfietser 2.jpg
Subliem Marc. Kippenvel. Vooral ook het geluid van de voetstappen erbij brengt mij ín het beeld.

Ik heb het gekeken op mijn 4K 32" monitor. 8)
Alma, ik vind ik deze video weer geweldig.
Het enige wat ik in het landschap herkende zijn de Tre Cimi.
Hoe je er op uittrekt in het gebergte, onvoorstelbaar.
Ik ga er later op de dag nog eens voor zitten om een paar video's van je op TV te bekijken.

Welke camera's gebruik je?
En loop je steeds terug of laat je de drone achter je aanvliegen om de (een van de) camera terug te brengen.
Prachtig videowerk; nice. Ook toffe timelapses opgenomen!
Thanks,

@ Leon: het gesteente Dolomiet heeft ook een heel mooie kenmerkende heldere klank, die je in mijn voetstappen vaak goed terug kunt horen.

@Poppink: naast de drone had ik nog twee andere camera's bij me, allebei van Panasonic:
Een G80 micro4thirds met een nieuwe 8-18mm lens, speciaal gekocht voor de nightlapses, daarmee heb ik de meeste opnamen gemaakt, en nog een LX 100 mark 2 compact.

Een done die geschikt is om mijn camera's weer mee terug te halen, zou het totaalgewicht wel heel erg veel omhoog brengen :wink:
Prachtige beelden, bedankt.
Geweldige beelden, indrukwekkende rust, Marc. Ik zou de fiets er voortaan bijna voor laten staan.
Mooi Alma! Wat een panorama's.
Ik voel een beetje een Otzi-vibe.
Graag gedaan.
Bart* schreef:
ma 27 nov, 2023 18:13
Ik zou de fiets er voortaan bijna voor laten staan.
Hoewel de omgeving prachtig was, en ik daar zeker van heb genoten, is het lopen zelf me maar matig bevallen. Ik ervaar het als veel afmattender dan bikepacken, en mis de flow, de vaak heerlijke afdalingen en de afwisseling, en bovenal het geweldige gevoel van vrijheid dat fietsen me geeft. Ook bleek mijn actieradius, uitgedrukt in gemiddeld aantal hoogtemeters per dag, maar ongeveer de helft van dat wat ik gewend ben met bikepacken (voornamelijk omdat op de mountainbike de afdalingen vaak "gratis" zijn, en met lopen allerminst)

De volgende reis gaat de fiets dus weer gewoon mee :wink: Al zal ik dit soort uitzichten dan waarschijnlijk moeten missen ..

Dolomiti foto 1.jpg
Dolomiti foto 2.jpg
Dolomiti foto 3.jpg
Ga je filmpje op een geschikt moment eens rustig bekijken, op groot beeld idd.
Maar... 'insomnia'? Klinkt niet heel goed?
Nee, dat was zeker niet fijn. Drie van de tien nachten in de tent totaal niet geslapen, en de meeste andere nachten ook niet al te best.
Tjee man; weet je ook de oorzaak? Ik weet in ieder geval dat verblijf op een grotere hoogte mensen vaak slecht, dwz licht en onrustig, laat slapen.
De hoogte zal er soms zeker ook mede de oorzaak van kunnen zijn geweest; vaak stond ik op om en nabij de 3000 meter boven zeeniveau.

Ik selecteer mijn kampeerplekken ook niet in de eeste plaats op comfort, maar toch vooral mooie uitzichten, en dan sta je dus met je tentje boven op een eenzame rotspunt, vol in de wind en op een vaak te sterk hellende en rotsige ondergrond.; ook zaken die allemaal niet echt bijdragen aan een goede nachtrust... Vooral dat klapperen van het tentdoek niet...

Een maal heb ik mijn tentje opgeslagen beneden in het bos en heb toen geslapen als een roos. Zachte en vlakke ondergrond en alleen het geluid van de vogeltjes . Heerlijk, maar filtechnisch weinig eer aan te behalen...
alma schreef:
di 28 nov, 2023 13:35
Nee, dat was zeker niet fijn. Drie van de tien nachten in de tent totaal niet geslapen, en de meeste andere nachten ook niet al te best.
Dat werpt een ander licht op zulke avonturen.
Mijn bewondering wordt er alleen maar groter van Alma.
Ik lees in de beschrijving:
"A compilation video of my 4-week hiking trip through the Italian Dolomites, with some spectacular mountain scenery and overwhelming starry night skies. Enjoy!"

Zeker enjoyed, maar vier weken? Holy! Dat vind ik wel lang voor een bergwandelvakantie.
Niet 4 weken aaneengesloten gelopen, hoor, als je dat soms denkt. Dat trek ik echt niet. In totaal 30 dagen weg geweest, waarvan 4 reisdagen en 14 dagen lopen. Tien nachtjes in de tent en voor de rest verbleven in appartementjes en een enkele berghut.
Dag Marc,

Wat een prachtig filmpje van een bijzondere omgeving. Kun je aangeven welke route je hebt gelopen? Ik zag althans een rood/witte aanduiding van een langeafstandswandelroute, daarom neem ik aan dat je een route volgde.

Martin
Dank, Martin.
Ik heb niet 1 bepaalde route gevolgd, maar zelf iets aan elkaar gebreid.

De toppen en passen:
Deel 1: Sarnkofel, Birkenkofel, Oberbachernspitsen
Deel 2: Coll Becchei Dessora, Forcella de Medesc, Lagazuoi Piccolo, Col di Lana, Passo della Fradusta, Passo della Lede

Ongeveer zo dus, dit was de geplande route:

https://ridewithgps.com/routes/44130249
https://ridewithgps.com/routes/44683451
https://ridewithgps.com/routes/44130261
https://ridewithgps.com/routes/44719765
https://ridewithgps.com/routes/44743774