Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Fietsbeurs Trapperkracht 8 okt. - Forum Wereldfietser

Fietsbeurs Trapperkracht 8 okt.

Een nieuwe beurs voor bijzondere fietsen op 8 okt 2023 in Wijchen. Ik ben nieuwsgierig maar weet nog niet echt wat we mogen verwachten.
Iemand al wat meer (inside) info?

Trapperkracht.nl

Gr Johan
Als ik klik op de pagina Standhouders en dan doorklik op de drie links (dat zijn links) van de merken van de enige standhouder tot nu toe, dan denk ik dat er een programmeerfoutje is gemaakt, toch?
Leuk, bij The Bicycle Hub op bezoek. Sowieso zul je daar zijn bij het aldaar gevestigde 11Ants met titanium mountainbikes, de velgen van Rad15, onder andere Kona dealer LT-Sports, stalen fietsen van Project12 en Vittorio, Elan de Nederlandse Rohloff importeur en onder andere ligfiets specialist.

Ben benieuwd wat daar nog aan standhouders bij komt. Maar Co-Motion wil ik ook wel eens naar kijken. Misschien wel wat voor bijvoorbeeld Marten van M-Gineeing en Wind Cycle Works ook? En Avaghon, idworx en Santos misschien?
Terra schreef:Trapperkracht.nl
Nogal vaag. Maar wellicht voldoende voor de doelgroep
Jurr schreef:Leuk, bij The Bicycle Hub op bezoek.
In real life wellicht.
The website lijkt mij een treurig geval van misbruik van WordPress.
Een goede website maken is lastig.
Het is de eerste keer dat ze dit organiseren en ik begrijp dat organisatie afhankelijk is van deelname en inzet van ondernemers en anderen.
Maar in tussentijd moet je ook je de doelgroep niet vergeten en deze verleiden met eyecandy en een uitdagend programma.

Voorlopig in de agenda gezet. Benieuwd welke Wereldfietsers ook interesse hebben?
Erg weinig informatie, ik zou als standhouder na het zien van deze site hier geen dag aan besteden.
Plaatjes ook wat vreemd, oude fixie zonder ketting als hoofdfoto, alu gravelbike terwijl het over nederlands staal gaat.
Idee is leuk maar of ze het voor de 8e gaan redden?
Toevallig was ik vanmiddag even voor een kennismaking (en meteen wat spulletjes :wink: ) bij Liberté Cycles in Wageningen en de eigenaar attendeerde me op dit evenement. Eerste keer, begrijp ik, en alle begin is moeilijk, maar het klonk sympathiek, dus ik ga wel even kijken als de agenda dat toelaat.
In Berlicum is dan wel een fietsbeurs.
Dat is een waar allerlei klassieke en antieke fietsen de revue passeren.

Wel bijzonder: fietsenverzamelbeurs.nl
Is er iemand nog naar Trapperkracht in Wijchen geweest?

Ik kon zelf uiteindelijk niet, maar ben erg nieuwsgierig naar hoe het was.

Johan
8 oktober toch?
Owja! het is 8 oktober, en niet 8 september.
Excuses, ik had het verkeerd onthouden.

gr Johan
BTR schreef:
ma 11 sep, 2023 15:49
In Berlicum is dan wel een fietsbeurs.
Dat is een waar allerlei klassieke en antieke fietsen de revue passeren.

Wel bijzonder: fietsenverzamelbeurs.nl
Hoewel hij weinig met dit topic te maken heeft is Berlicum wel een hele leuke beurs, waar ook altijd veel leuke mensen komen. Ik kom er vaak en graag.

Het nieuwste van het nieuwste op kampeergebied zul je er niet tegenkomen, maar wel hele leuke en onverwachte dingen :D :

Afbeelding
Het is in ieder geval bij mijn meest favoriete fietsenmaker.
Ik ga.
Gr.
Betty
Het - slechte - nieuws is nog niet helemaal doorgedrongen tot hier... .

Wij - als zijnde The Bicycle Hub - hadden het pand beschikbaar gesteld om de eerste keer Trapperkracht te huisvesten. Natuurlijk ook omdat we zelf een onderdeel zijn van de kleinschalige productie van fietsframes en onderdelen dat nog in Nederland plaats vindt. En we ook de overige bedrijven (doorzetters!) een warm hart toedragen.

Maar wegens wat overwerkt zijn bij de daadwerkelijke organisator is de voorbereiding stil gevallen en hebben we gezamenlijk besloten er volgend jaar een nieuwe slinger aan te geven.


Nu moet ik zeggen dat het kleinschalige productielandschap in Nederland wel treurig klein is. En het aantal (potentiële) deelnemers dus ook zeer gering is. Als liefhebber van leuk spul vind ik dat erg jammer. En het is bijna bedroevend dat in een fietsland als Nederland zo weinig mensen voor een (kwaliteits-)product van eigen bodem kiezen.

Nu is ontwikkeling nog wel een ding in Nederland. Partijen als Accel en PON hebben met diverse merken mooie producten op de markt. Producten die vanuit hier bedacht worden. Maar veel verderop gemaakt worden. En echt gericht op de massa zijn. Ook een reus als Trek heeft hier een gedeelte van de ontwikkeling. Voor dat soort jongens zijn er echter andere beurzen. Echter een Santos, een Azor, een Mokumono zouden wel een plekje kunnen hebben op zo een beurs. Geen daadwerkelijk eigen productie, maar wel zeer intensieve ontwikkeling van eigen producten. Misschien nog wel meer dan bij de eerder genoemde mega-partijen!

En VDL? Die gaan in Nederland weer fietsproductie opzetten. Niet kleinschalig, maar o-zo gaaf om te zien wat ze aan het doen zijn. Zou bijna op een 'hand made' beurs kunnen staan, ware het niet dat de productie 100% gerobotiseerd zal zijn... .


Dus over de vorm van de beurs en de mogelijke deelnemers kunnen we nog een jaartje mijmeren (maar goed, dit zijn mijn ideeën, niet per se die van de initiators van Trapperkracht!) . Iedereen wel bedankt voor de aandacht en de eventuele intentie om te komen.

En aan de andere kant: de deur van The Bicycle Hub staat iedere dinsdag tot en met zaterdag(-ochtend) bijna altijd open en vaak hebben we wel even tijd om een gedeelte van het 'made in The Netherlands' te laten zien. En iedereen is welkom. Alleen niet op 8 oktober dus... .
Kijk aan, stukje inzicht, leuk! En hopelijk tzt een mooie beurs.

Nou ken ik het huidige landschap niet zo, maar Braun, Koers, Avaghon, Wind, m-gineering, Klaassen, Baobab, Blacksmith, ..?

NL productie is natuurlijk niet zo heel makkelijk rendabel te maken. En buitenlandse productie kan toch uitstekend van kwaliteit zijn.
Dank je, Lars, voor de terugkoppeling. Wel jammer hoor. Ik had me wel verheugd op de eerste Nederlandse versie van de NAHBS. :)
non-fixie schreef:
do 21 sep, 2023 22:02
Dank je, Lars, voor de terugkoppeling. Wel jammer hoor. Ik had me wel verheugd op de eerste Nederlandse versie van de NAHBS. :)
Ik wist niet wat de NAHBS is en vond onderstaand bericht.
2022 NAHBS Is Canceled
JULY 25, 2022
Well, the rumors are true. For another year, the North American Handmade Bicycle Show is once again postponed with the official word coming from the NAHBS Facebook.

“It pains me beyond words to have to say this, but due to the unexpectedly low number of commitments to attend from exhibitors, we are forced to reschedule this year’s show. While this lack of support is disappointing, we understand that exponentially rising costs, travel uncertainties, supply chain challenges and pandemic fears may have contributed to these business decisions. Whatever the reasons, we cannot escape the conclusion that this year it is commercially impossible to present the kind of show that you are used to and have come to expect from us.

We waited as long we reasonably could before making this difficult call in hopes that more exhibitors would decide to attend. Because that has not happened and due to our own financial commitments to the venue, we have no other choice but to reschedule. We plan to return to Denver in 2023 with a show designed for our rapidly changing industry.

If you are among the exhibitors that committed to attend this year’s show, you have my deep appreciation and gratitude.”
Maar niet getreurd.
The Most Beautiful Bikes at MADE Show 2023
CHECK OUT THE MOST BEAUTIFUL CRAFT-BUILT BIKES IN THE WORLD ON DISPLAY AT THE HANDBUILT BIKE SHOW IN PORTLAND, OREGON

From the ashes of the defunct North American Handmade Bike Show (NAHBS) rises the MADE show. For its first edition, MADE gathers in an atmospheric old industrial building in Zidell Yards, a former shipbuilding enterprise in Portland, Oregon.
Misschien gaat het met trapperkracht volgend jaar beter dan dit jaar.
Ja, de NAHBS lijkt het ook moeilijk te hebben. Dit jaar is hun plek ingepikt door MADE, in Portland, Oregon, de fietshoofdstad van de VS:

https://www.bicycling.com/bikes-gear/a4 ... ikes-2023/

Hoewel het niet per se mijn type fietsen zijn, vind ik het wel leuk om te zien hoe de echte liefhebbers met fietsen bezig zijn.

Ik zag dat op MADE ook Iran Ryan aanwezig was, die al eerder mijn aandacht trok met een filosofie waar ik me wel in kan vinden: loop niet alleen achter de nieuwste hypes aan maar kijk ook vooral naar wat er de afgelopen decennia aan goeds is ontwikkeld dat ook nog steeds goed werkt. Nieuwer is niet per se beter.

viewtopic.php?p=451099#p451141

Zijn eigen fiets is wel een mooi amalgaam van oude en nieuwe ideeën die goed werken:

Afbeelding