Additionally, paste this code immediately after the opening tag: 300km Zeeland vanuit Sint-Niklaas - Pagina 2 - Forum Wereldfietser

300km Zeeland vanuit Sint-Niklaas

Gisteren zijn we weer thuis aangekomen.

Een tocht die uiteindelijk 75km lang geworden is. De overnachting die normaal bij familie ging zijn is een tussenstop geworden om de batterij wat op te laden.
Wat we na vandaag zeker weten is dat 75km de absolute limiet is voor onze bakfiets met 2 batterijen. Beide batterijen leeg gereden tot dat ze aan het pinken waren om aan te geven dat ze zo goed als uit gingen vallen. Een beetje spannend aan het einde dus. Je kunt natuurlijk ook gewoon trappen zonder ondersteuning. Maar na 70km is dat niet zo welkom.

De tocht begon in Vlissingen waar we direct al de veerboot op mochten. Onze dochter bij de heen tocht helemaal overstuur na het veertochtje. Ze mocht namelijk niet zelf met de fiets in haar hand van de boot. Achteraf begrepen we zelf niet waarom we dat haar niet gewoon zelf lieten doen. Dus deze keer mocht ze op en af de boot met de fiets in haar hand. En deze keer was ze super blij. In tegenstelling tot de heen weg was het nu enorm rustig op de veerboot. We konden dus extra genieten van het uitzicht.
eenmaal aangekomen is onze dochter nog tot uit Breskens gefietst. De motivatie om te fietsen zat er vandaag niet in. Dus ze heeft zowat heel de tocht in de bakfiets gezeten. Lekker gezellig met de broer en wij konden goed doorfietsen.
veel stops hebben we dan ook niet gemaakt. We fietsten rond de 17km per uur om de batterij te sparen. Dat worden dan al gauw 4 fietsuren om thuis te komen. En met kinderen moet je regelmatig eens even stoppen omdat er een dorst heeft of zijn tutje kwijt is.

in Boekhoute waar de familie woon een gestopt om bij te laden en meteen een lading witte bessen mee gekregen. De kinderen waren onderweg weer lekker aan het smullen daarvan. We hadden nog geen middag eten bij dus moesten verder fietsen tot in Assenede om daar in de winkel wat te kopen. Even later in Zelzate stonden we stil voor de ophaalbrug waar wel een erg grote boot doorheen moest.

Nog een ritje door de bossen gemaakt. Daar ben vooral ik helemaal in mijn element. Voor mij mag het heel de tocht zo zijn. Hier en daar wel wat los zand maar mijn vriendin is ondertussen al getraind genoeg om zich daar doorheen te loodsen.

een heel stuk langs de moervaart gefietst waar we nog een ophaalbrug voor een trein tegen kwamen die gebouwd was tijdens de eerste wereldoorlog. Altijd leuk om dat soort dingen tegen te komen onderweg.

de laatst 10km heeft onze dochter nog zelf gefietst. Ze vond het dan ook erg leuk om al fietsend thuis aan te komen. En per toeval stonden enkele buren buiten. Die hebben ons hartelijk ontvangen. Erg fijn.



Dit was onze derde fietsvakantie al familie. En de eerste met onze zoon erbij. Weer een ervaring rijker en weten nu opnieuw beter wat we de volgende vakantie weer anders willen doen. 5 nachten op 1 plek blijven doen we niet meer. We merken dat uitstapjes al direct te ver zijn voor de kinderen. Dus volgende jaar gaan we slaapplaatsen zoeken bij wat we willen bezoeken. We hebben al gemerkt dat onze zoon er geen last van had om ergens anders te slapen. Zelfs niet al dat iedere nacht ergens anders. En onze dochter vind het ook allemaal prima.
Volgend jaar misschien richting het zuiden en Frankrijk eens bezoeken? of richting de Ardenne? De Belgische kust is wellicht wat minder mooi maar het is prachtig fietsen in de velden daar. Voorlopig nog genoeg fietsmogelijkheden van thuis uit. Al kijken we wel uit naar een vakantie wat verder weg. Maar dan zal er toch echt een gewone fiets moeten komen die de bakfiets daarvoor vervangt. En we nemen absoluut minder mee de volgende keer. Te veel dingen die ongebruikt bleven. De kar zal dus thuis kunnen blijven en gewoon wat extra op de fiets. We gaan dus opzoek naar wat nieuw (tweedehands) materiaal zoals een stuurtas een een Rack-pack voor achterop.

Maar zoals altijd hebben we weer enorm genoten van deze vakantie. We hebben uitstekende weer gehad tijdens het fietsen kan ik wel zeggen.
20230722_154016.jpg
20230722_145338.jpg
20230722_142842.jpg
20230722_085122.jpg
20230722_084458.jpg
Heel tof. :D