Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Rondje Groningen zondag 9 oktober 2022 - Forum Wereldfietser

Rondje Groningen zondag 9 oktober 2022

Zondag 9 oktober is het weer tijd voor het Rondje Groningen. Het ziet er naar uit dat het mooi fietsweer wordt.
Verzamelen om 10 uur voor het hoofdstation van Groningen bij t peerd.
Wie heeft zin om mee te fietsen? Is het een idee om richting Bakkeveen te gaan, daar koffie en via een ander lusje terug? Dan hebben we geen last van de wegafzettingen in de stad ivm de 4 mijl. Andere ideeen ook welkom.

groet, Margo
Hallo Margo,
Leuk dat je meefietst. Ik ga graag mee.
Goed idee om westwaarts te fietsen en uit de drukte van de 4 mijl te blijven.
Tot zondag, groet, Petra.
Gezellig, ben er graag bij :-)
Klinkt goed Margot.
Ik ben 10uur bij het Peerd.
Tot morgen.
We zijn dit keer helaas verhinderd. Veel fietsplezier gewenst aan iedereen.
Geke & René
Hallo,
Vandaag reden we met zijn achten (Margo, Cilia, Barbara, Petra, Roel, Maarten, Jeroen en Gerlof) een prachtig rondje met de klok mee met een koffiestop in Bakkeveen. Margo had met een vinkje 'natuur' aan een route gemaakt, wat heel wat mooie weggetjes opleverde. Heen door de Onlanden, Peize, langs Roderesch, achterlangs via Een West naar Bakkeveen, met onderweg een verkleedstop (er ging van alles uit, want de zon scheen heerlijk) en een stop bij de Zwartendijksterschans, een schans die onderdeel uitmaakte van de Friese waterlinie die de doorgang door de Drentse venen vanuit Friesland richting Groningen controleerde. Ook Bommen Berend is hier nog geweest.
Op het terras in Bakkeveen was het heerlijk toeven in de zon. Gelukkig maar, want de koffieklanten kregen na een half uur een bak lauwe koffie en de, overigens heerlijke, monchoutaartjes met kersen en bastognekoek arriveerden pas na drie kwartier. Afijn, daarna togen we langs velden en over een mooi bospad richting De Wilp, waarna we achterlangs bij Niebert naar Tolbert fietsten, in de bossen van Nienoord nog een boterhammenstop hadden en toen via een heel andere weg dan gebruikelijk het Leekstermeergebied doorkruisten (o.a. door Oostwold). Zo arriveerden we tegen vieren via de Onlanden weer vlakbij de Piccardthof. Daar ging ieder zijns weegs, ook vanwege de 4 Mijl, waardoor het bij het station wellicht nog druk zou zijn. De volle ronde was zo'n 72-73 km. Prima, mooi en gezellig rondje. Dank aan Margo voor de route!
Groet, Petra.