Advies nieuwe fiets budget ruim 500 á 600 euro

209 berichten
Die onderste twee ontage punten lijken draaibaar dus dragen misschien helemaal geen gewicht. De middelste zijn lange punten. Het geheel vind ik al niet best maar zonder het bovenste punt zou het me niet verbazen als het aluminium het bij de voet van die punten op een kritiek moment na zoveel km tijdens het rijden door een gat aan beide zijden tegelijk opgeeft.
Met tasjes van 3 kg zal het wel meevallen, maar daar heb je dit enorme rek toch niet voor nodig? Licht zal het ook niet zijn.

Kan die snelspanner nu nog wel los?.
Senior2 schreef:
ma 11 jul, 2022 21:54
Volgens mij is de bevestiging aan de vorkkroon niet voor stabiliteit of draagvermogen maar om te zorgen dat de drager nooit en te nimmer naar voren kan kantelen. Maar misschien heb ik het mis.
Verder naar voren kan hij niet. Die vier bouten houden het geheel enorm stevig vast. Denk dat het toch voor de extra stabiliteit is die bovenste bout.
M276 schreef:
ma 11 jul, 2022 21:02
Het bovenste gedeelte moet idd vast gezet worden waar nu het voorspatbord ook vast zit.
Dan komt hij ook beter horizontaal.
Maar daar zit juist het probleem. Dan zit hij in de weg voor de remmen.
Ik ga de drager er weer afhalen. Het is bij deze fiets onnodig om te improviseren aangezien de bevestigingspunten gewoon aanwezig zijn.

Ik ga nog eens rondkijken of ik iets anders kan vinden tweedehands. Een nieuwe tubus drager vind ik te duur voor mijn gebruik.

Bedankt voor jullie meningen.

Ondanks mijn keuze ben ik er wel van overtuigd dat de constructie stevig genoeg is. Maar dat doet er niet meer toe :lol:
Update na een paar weken gebruik van mijn nieuwe fiets.

Hij rijd ontzettend lekker. Hij is wenbaarder dan mijn 28" e-bike. Wat logisch is maar het bevalt met ten zeerste.

Ook de 55mm big ben performance banden doen het uitstekend. Veel comfortabeler dan de vorige 40mm banden en ook veel beter grip. Ook al een stukje ofroad gereden. Heb veel vertrouwen in de banden. Ze hielden hun grip goed vast. Heb toch de indruk dat deze band wat onderschat wordt. Was aan het twijfelen tussen de big ben en de mondial. De mondial had volgens schwalbe net iets meer rolweerstand. En ik merkte bij een buurman dat de mondial band ook minder stil is als de big ben. De mondial zou wel steviger zijn en lekbestendiger. Maarja, heb met de big ben k-guard banden (minder lekbestendig als de performance banden) maar 1 keer lek gereden in 7000km. Dus ik denk dat ik wel goed zit.
Was een beetje bang dat 55 te breed ging zijn en ten koste ging gaan van de rolweerstand. Maar met 2.5 bar rollen ze uitstekend. Kan mijn gewenste snelheden goed rijden.


Ben erg tevreden met de fiets tot nu toe.

Er moet sowieso nog een voordrager op. Binnen een paar weken zelfs want half augustus is het weer zo ver.

Over het stuur ben ik niet zeker. De bar ends liggen redelijk goed in de hand en ik gebruik ze veel tijdens het fietsen.
De handvatten zijn niet super. Ik draai mijn hand automatisch nog meer naar binnen zodat ik een beetje comfort vind op het stuur. Beetje raar want het is een recht stuur. Dus mijn handen staan naar binnen gedraaid. Weet niet of dit probleem verholpen wordt met ergonomische handvatten. Als ik op mijn ebike fiets (met ergonomische handvatten) heb ik dit probleem niet. Die liggen goed in de band. Het stuur is iets gebogen wel.

Versnellingen doen het super. Enkel wat speling in het voorwiel. Moet ik nog laten reparen.

De fiets remt ook zeer goed. Als deze blokjes op zijn neem ik koolstop blokjes. Ik neem aan dat het dan nog beter zal gaan.

Stuur is materie voor later. Eerst de drager en dan zien we wel verder.

Ben echt blij dat ik een mtb model heb. Even offroad kunnen gaan was echt even genieten. Ben ook enorm blij met de look van de fiets.


Nogmaals bedankt voor het mee denken. Ik ging wat van hot naar her met mijn voorkeuren :P :oops: . Maar heb er dan toch een gevonden. :)
qua drager: zoek eens op Racktime (da's kort-door-de-bocht-gezegd de aluminium-versie van de (stalen) Tubus-dragers)

mooi project en mooie fiets. fijn dat 'ie zo goed bevalt!
Ik wil graag mijn fietskar gebruiken met mijn nieuwe fiets. Deze heeft snelspanners. Kan ik dit gewoon gebruiken? Of is dat niet stevig genoeg met snelspanners?
20220726_070846.jpg
Gaat prima. Als je een beetje een sterke qr hebt. Daar zit soms wel wat verschil in.
Grandonneur schreef:
vr 05 aug, 2022 13:38
Gaat prima. Als je een beetje een sterke qr hebt. Daar zit soms wel wat verschil in.
Ik moet nog een adapter kopen voor onze follow me. Dus nu kan ik de snelspanner variant ook overwegen. Maar we hebben toch altijd de juiste sleutels bij om het wiel los te krijgen. Dus een snelspanner is niet noodzakelijk.