Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Zomertrektocht: Maastricht - Basel 23 jul - 2 aug - Forum Wereldfietser

Zomertrektocht: Maastricht - Basel 23 jul - 2 aug

Altijd al naar het buitenland gewild maar weet je niet zo goed hoe je dat aan moet pakken? Of heb je gewoon zin om met een clubje lekker relaxt te fietsen naar Basel? Deze zomer gaan we er weer lekker op uit. De route is een volledig uitgedachte route van Benjaminse, dus kan niet misgaan. We zullen erg mooie natuur en autoluwe wegen tegenkomen. Het is een gemakkelijke tocht met hier en daar misschien een klimmetje of wat heuvel op. Maar dat kan jij vast wel.

Inschrijven via de evenementenpagina op de website van de Wereldfietser. Inschrijvingen sluiten 1 juni 2022.

Groepsgrootte
Om het beheersbaar en persoonlijk te houden kunnen er maximaal 10 personen mee.

Tempo en afstand
De totale lengte bedraagt ongeveer 630km en we fietsen er in 10 dagen heen. We fietsen ongeveer 60-70km per dag. Zo is er voldoende tijd om van al het natuurschoon te genieten, een ijsje te eten, ergens te zwemmen, en lekker rustig aan op de camping aan te komen, te douchen, eten en relaxen. Uiteraard zal er ook wel eens wat misgaan, bijvoorbeeld fietspech of lichamelijk letsel, of iemand verliest iets onderweg. Met een dergelijk dagschema hoeven we ons niet snel te haasten.

Niveau
Hoewel het een buitenlandtocht voor beginners is, ga ik er wel van uit dat je je spullen een beetje kent, je fiets afgesteld en ingereden hebt, al een paar keer gekampeerd hebt (bvb in eigen land) en dus al wel wát ervaring hebt. Verder komen we er wel uit, maak je geen zorgen.

Ook als je al wel buitenlandervaring hebt ben je overigens van harte welkom om mee te fietsen :)

Kosten
Afgezien van de campings en het vervoer voor de terugreis, hoef je niets extra's te betalen voor deze reis. Hoe hoog de kosten voor alle campings zijn en het vervoer, wordt op een later moment bekend gemaakt. Ga uit van ongeveer €10-15 per nacht voor de campings en €60-80 per persoon met fiets voor de terugreis.

Om het gemakkelijk te houden zal ik voorafgaand aan de tocht, wanneer alle kosten bekend zijn en de inschrijvingen gesloten, een betalingslink sturen naar alle deelnemers. Zo hoef je tijdens de reis niet meer na te denken over de campings en de terugreis.

Uiteraard heb je ook nog je persoonlijke kosten zoals de reis naar Maastricht met de trein en mogelijk een vervolgtraject na terugkomst, je eten, douchegeld en leuke-dingen-doen-budget.

Terug vanaf Basel
Er gaan uitstekende treinverbindingen vanuit Basel terug naar Nederland. Het ticket hiervoor zal worden geregeld door de organisator indien gewenst. Je kan er ook voor kiezen zelf op een later tijdstip terug te keren of op een andere manier te reizen. Geef dit dan even aan via de mail ( zie evenement ). De terugreis zal ongeveer 9 a 10 uur bedragen. De georganiseerde terugreis is op 2 augustus. De exacte tijd wordt later nog bepaald.

Meer informatie over de route
Van de uitgever op https://www.cyclingeurope.nl/:

"Deze route begint in Maastricht en eindigt in Basel. De route voert door geleidelijk stijgend en vrijwel autovrij door de Ardennen omhoog door het natuurgebied van de Hoge Venen. Er ligt tegenwoordig een fietspad van zestig kilometer over een oude spoorbaan, de Vennbahn-route, waardoor je heel geleidelijk stijgend naar het dak van België klimt. De route voert hier door het duitstalige Oostkanton, om vervolgens af te dalen in het vriendelijke Ourdal. Daarna neemt de route de reiziger nog even omhoog door de Duitse Eiffel, om vervolgens weer af te dalen naar het dal van de Our. De route voert verder door het Luxemburgs Zwitserland om dan door de wijngaarden in het Moezeldal te komen. Via de Duitse oever en Schengen rijdt men Frankrijk binnen. De route verlaat hierna de rivier en trekt door de bossen om Metz heen. Daarna breekt het landschap open en voert de route door de golvende graanvelden in Lotharingen. Voor men de Vogezen bereikt, rijdt men door een merengebied langs oude kanalen en door uitgestrekte bossen.

Er loopt een mooie fietspad langs het kanaal door de Vogezen, zodat je nauwelijks hoeft te klimmen. [Maar wij gaan voor een kleine klim] door het dal van de Saar te volgen en stijgen naar een hoogte van 800 meter bij de Col du Donon. Aan de andere kant van Vogezen liggen de Elzas met de schilderachtige dorpen en stadjes, ooievaarsnesten en heel veel wijngaarden waar heerlijke wijn vandaan komt. In de Elzas kan men zowel langs de sterk glooiende wijngaarden, als ook door de vlakte fietsen. De route gaat om Mulhouse heen over kilometerslange fietspaden door het Hardtbos. Zo bereikt men vrijwel autovrij de grens bij Basel."

Organisator
Deze tocht wordt georganiseerd door jullie eigen toertochtcoördinator, Coen de Jong (34), sinds 2016 lid van de Wereldfietser en al vaak bij andere WF activiteiten aanwezig geweest met zijn oranje Santos TM 2.6. Al sinds 2014 maakt hij geregeld buitenlandtripjes op de fiets, waaronder van Roemenië terug naar huis (2014), Santiago de Compostela (2017), Polen-Kroatië (2017), VS Westkust (2018), NL - Berlijn (2019). Ook heeft hij al het nodige georganiseerd buiten de WF om, onder andere op het meetup.com platform. Je bent dus in goede handen wat betreft de organisatie en hij heeft de nodige dosis ervaring (al weet hij ook niet altijd wat ie doet, hoor ;)).

Vragen?
Reageer hier op het forum met al je vragen over de route, je voorbereiding, de treinreis terug, eten, drinken, gear, alles mag. Als de inschrijvingen eenmaal gesloten zijn, zal er ook een Whatsapp groepje opgezet worden om met elkaar te overleggen en voorpret te delen. Uiteraard mag mailen naar het adres in de evenementenpagina ook.
leuk initiatief Coen. Zo komt onze vereniging na een lange Corona-slaap weer tot leven.
Gaaf dat jullie dit doen. Zelf ook een route aan het organiseren voor een clubje vrienden.
Super leuk. Ik heb me aangemeld.
Door een technisch verhaal is de link naar het evenement gewijzigd.

De nieuwe link is https://wereldfietser.nl/activiteiten/o ... duct/30/38
Ik zou ook graag meegaan.

Aaf van Alteren
Ik annuleer bovenstaand verzoek.
O wat leuk!!! Ik ga deze initiatieven in de gaten houden!!!
1 plekje vrijgekomen in de Zomertrektocht naar Basel 23 juli - 2 aug.
Bof jij even! Schrijf je snel in via de website en ga mee met deze legendarische groep, in 10 dagen van Maastricht naar Basel.

https://wereldfietser.nl/activiteiten/overzicht-activiteiten/event/30/zomertrektocht-maastricht-basel-mijn-eerste-buitenlandtocht
Plekje alweer opgevuld!