Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Fietsdozen Bangkok? - Forum Wereldfietser

Fietsdozen Bangkok?

Vrijdag 6 april vliegen we terug vanuit Bangkok naar NL en we zijn nog op zoek naar fietsdozen voor het transport!

Weet iemand of deze op het vliegveld (Suvarnabhumi) te koop zijn of heeft iemand anders een tip voor een fietsenzaak in de buurt van Thewet/Kho San Road voor dozen? Tips over transport richting vliegveld zijn overigens ook nog welkom ;-), op de heenweg hebben we wat teveel betaald :-(

Alvast bedankt!
Yvonne

Oud advies, maar doe je fiets nooit in een doos. Dit levert alleen maar schijnbecherming op. kunnen ze lekker plat neerleggen op een stapel wankele koffers en en vervolgens loodzware samsonitas op kwakken.
Gewoon de edele delen beschermen met wat karton en je fiets in luchtkussentjesfolie wikkelen.
Wil je perse toch een doos????? Ga naar het Trang Hotel. Daar staat een hok vol fietsdozen van klanten van AWOL die nooit meer opgehaald worden, omdat deze mensen niet meer teugkomen in Bangkok.
Je fiets kan mee in de speciale Airportbus die vertrekt in de buurt van het Democratic Monument. Informeer even in je guesthouse waar je het beste kunt opstappen .

maar mocht je toch graag je fietsen in een doos verpakken, kun je het proberen bij die fietswinkel ten noorden van het Lumpini-park. Ze pakken het allemaal heel mooi in (incl. plastic dingetje tussen je voorvork) en het kost bijna niks.

Succes en een fijne terugvlucht,

Arjan

Die fietsenzaak heet Probike, maar dat is wel een flink stuk weg van Khao San Road. Probike is ook importeur van veel fietsen en onderdelen. Zij hebben een net van daelers in heel Thailand. Handig om te weten waar een goede fietsenmaker zit ergens onderweg in Thailand.

Dank allebei voor de tips! We proberen het dit keer eens met zelf gefabriceerde hoezen...

Wij hebben ons transport geregeld via Vieng travel
http://www.viengtravel.com.
Hun buro is vlak voor het Trang hotel, waar vele fietsers aankomen die geboekt hebben bij AWOL. In de opbergruimte van het hotel heb ik verschillende dozen gezien die we mochten gebruiken als we dat wilden.
Misschien is dat wel een mogelijkheid ?

Groeten,

Koen
Yvonne schreef:Tips over transport richting vliegveld zijn overigens ook nog welkom ;-), op de heenweg hebben we wat teveel betaald :-(
"Teveel" betalen voor een taxi zou sinds enkele maanden niet meer mogen in Bangkok. Hou gewoon een willekeurige taxi tegen aan je hotel, zeg dat je naar de luchthaven wil en zeg dat hij zen meter moet opzetten. Vroeger lukte dit nooit, nu gebeurt dit zonder discussie. Ik ben nu al verschillende keren zo naar de luchthaven gereden en betaalde steeds tussen de 230 en 300 Baht (afhankelijk van verkeersdrukte). Dit is pakweg 5 a 6 euro, een peuleschil lijkt me.
Om van de luchthaven naar de stad te gaan moet je wel via een burootje dat (ik dacht) 50 Baht "werkingskosten" vroeg, maar ook dan kan je met een taxi-meter naar je hotel (burootje buiten het luchthavengebouw op het verdiep van de aankomsthal).
Tegenwoordig rijden er buiten de Corolla's en Camry's ook grotere "jeep-achtige" taxi's rond in de bekende kleuren waar de fiets(doos) zonder problemen in past.

Het alternatief met airportbussen naar de stad, en minibusjes van Khao San naar de luchthaven bespaart je hooguit 150 Baht, 3 Euro, duurt veel langer, en gaat nooit zo vlot. Weinig geld om de reis relaxed te beginnen of af te sluiten.

Inmiddels thuis en de fietsen hebben zich goed gehouden in hun blauw-witte plastic pyjamas.

Nog een tip:

Bij het inchecken kregen we de mogelijkheid aangeboden de fietsen alsnog in een doos te verpakken: 300 Baht kosten de dozen en ze zijn verkrijgbaar bij de balies in de vertrekhal waar je (voor KLM i.i.g.) ook moet betalen voor het meenemen van je fiets. Voor wie toch liever een doos gebruikt.

gr.
Yvonne