Additionally, paste this code immediately after the opening tag: waar kan ik goede kaarten kopen in bangkok? - Forum Wereldfietser

waar kan ik goede kaarten kopen in bangkok?

Ja de topic zegt het al,ik bij de landen informatie gelezen dat je kaarten van thailand het beste in Bangkok kunt kopen,ook staat erbij dat het adres van een goede winkel in de lonelyplanet staat,ik even goed gekeken maar kon echter niets vinden,..

dus nogmaals, wie kan mij helpen aan het adres van een winkel of instelling die goede kaarten van delen van thailand verkoopt...

alvast bedankt. 8)

laat maar,na even zoeken kwam ik dit tegen http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewtopic.php?t=1303

:roll:

Die dikke Lonely Planet (LP) kun je als fietser tegenwoordig sowieso thuis laten. Zonde van het gewicht. Die paar plattegrondjes en gegevens over guesthouses die je wel kunt gebruiken kopieer je thuis. Van oorspronkelijk een gids voor avontuurlijke reizigers is de LP verworden tot een trendy gids voor toeristen en zakenlieden, met vooral veel aandacht voor Bangkok, Chiangmai en andere toeristische hotspots: what to do en where to go. Deze doelgroep heeft niets aan goede wegenkaarten om op te fietsen, maar wel aan informatie waar je Beiers, Italiaans of Japans kunt eten. Die winkels voor kaarten stonden er in de betere tijden van de LP er wel in.
Prannok Witthaya (ook wel P.N.) zijn nog altijd de beste kaarten, hoewel niet altijd alle wegen erop staan. Vooral in de omgeving van steden zijn er meer uitvalsweggetjes. Er is nu een serie van vier delen van Thailand: Northern, Central, Norteastern en Southeren. De Schaal is 1 : 750.000.

Informeer voor deze kaarten via http://pnmap.thaipanit.com of bel als je in Bangkok bent 02-411 1285, of ga naar het bedrijf Prannok Road 823/32-34 (tussen Soi 32 en 34). Dit is in Thonburi aan de overzijde van de rivier.
Je kunt het ook proberen in D.K. Bookhouse,
244-246 Siam Square, of Seacon Square, Bangkok 10330, T 02-2516 3356 , of bij Asia Books Sukhumvit Road 221.

oke Bert,bedankt voor de tip,hier nog wat info uit de landeninformatie,
Kaarten

• P.N. kaarten van Pramnok Witthaya: Deze kaarten hebben hoogtelijnen en ingekleurd reliëf. Plaatsnamen staan in Thais en Latijns vermeld. Kilometers en wegnummers zijn aangegeven. Dit zijn de meest complete kaarten van Thailand, verkrijgbaar in Thailand in de betere boekhandels (Bangkok/Chiang Mai).
• ITM "Thailand" (1:1.650.000).
• Nelles Map "Thailand" (1: 1.500.000). Hier is redelijk mee te fietsen al zijn kleine veldwegen moeilijk te berijden, ook omdat daar geen of weinig Engelse bewegwijzering is.
• Reise Know How "Thailand" (1:1.200.000). Bert Sitters (2006): "Geen enkele kaart van Thailand die in Nederland te koop is, is volmaakt. De ReiseKnowHow is nog de minst slechtste. Koop in Thailand zo snel mogelijk de PN-kaarten."
• Periplus Thailand Regional maps Southern Thailand / Chiang Mai (1:1.000.000). Deze kaarten zijn goed verkrijgbaar bij boekhandels in de grotere steden. De kaarten zijn Engelstalig. Er zijn ook kaarten in het Thaise schrift, maar echt nodig zijn die niet. Gebruik vooral de wegnummers op de kaarten.
• Lonely Planet Travel Atlas Thailand. De kwaliteit van de kaarten is over het algemeen niet slecht, hoewel er soms storende fouten in staan. Het is zeer lastig om hoogteverschillen af te leiden. Tevens staan lang niet alle verharde wegen op de kaart. Minder geschikt als fietskaart.
• TAT kaarten: Dit zijn kaarten van de lokale Thaise Toeristen Service. Handig omdat plaatsnamen in Thais schrift staan.
• The Mae Hong Son Loop (1:375.000). Een bijzonder bruikbare kaart voor fietsers van de de Mae Hong Son Loop zelf en alle tussenliggende wegen. Uitgegeven door een motorrijdersclub. Verkrijgbaar in Thailand.

• Bernadette: "Soms kun je bij een benzinestation een bijzonder goede kaart kopen van de omgeving waarop ook de kleine weggetjes staan."
• Ivo: "Wij hebben in Bangkok militaire stafkaarten gekocht bij het Militair Kaarten Departement (nabij de Grand Palace, zie Loney Planet). Wij hebben er 14(!) gekocht. De schaal was 1 op 250.000. De kaart die we hadden was al in Nederland gekocht. Deze militaire kaarten waren geweldig en het meer dan zeker waard. Duidelijke hoogtelijnen, voetpaden. We hadden een GPS zodat de coördinaten en dus onze positie direct op de kaart te zien was. Zo was het mogelijk weggetjes (zandpaden) te nemen die je anders nooit zou nemen omdat je niet weet waar ze uitkomen. Nu konden we echt de routes pakken weg van de (drukke) wegen. Echt met een woord geweldig!"

Boekhandels met kaarten:
- Books@53: Sukhumvit Soi 53, Bangkok (vlakbij BTS station Thong Lo)www.nibondhbooks.com/book53.html .
- Asia Books, 221 Sukhumvit Rd, Bangkok
- The Bookseller, 81 Patpong Rd, Bangkok
- D.K. Bookhouse, 244-6 Siam Square, Bangkok
- D.K. Bookhouse, Chang Mai
- Suriwong Bookhouse, Sri Don Chai Rd, Chang Mai (Silkworm)
_________________
je kunt zelfs via de website van asia books in bangkok rondneuzen in de kaartenhoek en online bestellen. Kun je thuis alvast voorpret hebben. Wel is hetr verzenden duur!