Additionally, paste this code immediately after the opening tag: fietsen op corsika - Forum Wereldfietser

fietsen op corsika

deze zomer van plan een trip te doen door corsika, iemand enige idee hoe de temperatuuur s"nachts is in het gebergte kant van corte bavella??

Hoi, wij waren er vorig jaar juni. Toen was het overdag ruim boven de 25 graden. Zelfs op de hoogst gelegen campings werd het niet echt koud.
marty schreef:deze zomer van plan een trip te doen door corsika, iemand enige idee hoe de temperatuuur s"nachts is in het gebergte kant van corte bavella??
Hetzelfde als aan de kust minus 0,6 graden per honder meter hoogte en nog minus een graad of twee vanwege afkoeling van de bodem ter plaatse. Al met al niet koud, want de zee is op Corsica altijd dichtbij.
Leon

inderdaad is het prima uit te houden, vaak is het in de bergen juist lekker koel terwijl het aan de kust erg warm is.

Het is leuk fietsen op corsica.

Afbeelding

zie ook mijn verslag in 1999.

http://www.luddo.nl

groet

Luddo

Precies, de bergen zijn er voor de verkoeling en ook de zee is altijd op fietsafstand voor een frisse duik. Alles over Corsica (ook het klimaat) en een uitgebreid routenetwerk (o.a. over de Col de Bavella en diverse routes in de buurt van Corte) vind je in Fietsen op Corsica, waarvan eind april (hooguit begin mei) de derde druk verschijnt in fullcolour. Deze gids had eigenlijk al half maart moeten verschijnen maar heeft helaas vertraging opgelopen bij de uitgever. Zie www.opdefiets.net voor meer info en bijv ook een uitgebreide fotoserie van mijn laatste trip september vorig jaar.
Luc

Corsica is een prachtig eiland, ook om te fietsen, als je er tenminste een bere conditie voor hebt....

Op het Corsica Prikbord vroeg iemand om fietspartners....
http://www.corsica-prikbord.nl/onderwerp.php?t=3616

Veel plezier aldaar...
Wilbert