Additionally, paste this code immediately after the opening tag: GPS - Forum Wereldfietser

GPS

GPS

Fietsen wereldfietsers anno 2007 met GPS?

Ik overweeg de Garmin GPSmap 60Cx aan te schaffen met voorgeprogrammeerd de Europese basiskaart.

Ik ben op zoek naar tracks van lange afstandsroutes met name naar Rome... Het resultaat van die zoektocht op internet valt me zwaar tegen...
Er zullen toch wereldfietsers zijn die hun tracks op internet gezet hebben...

Misschien is er een wereldfietser die me advies kan geven...

Heeft het zin tracks op de basiskaart te loaden of moet je dan over de kostbare landentopo's beschikken? Topo's van Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Italie... wie kan zich dat permitteren???

Alvast bedankt,
Fer

Hoi Fer,

Ik heb sinds een jaar de voorgangen van de 60Cx, nl. de 60C. Het enige verschil is een chip dacht ik.
Wat betreft die basiskaart, daar heb je eigenlijk niets aan. Waarom koop je er de City Select software er niet bij ? Dan kan je navigeren in heel Europa. Zie http://www.gpscenter.be/html/city_select.html. Die is ook niet zo heel duur dacht ik...

Je kan, zoals je zegt, ook de landentopo's gaan kopen (ik heb die van België), maar dat is enkel als je off-road gaat. Met de City select heb je volgens mij quasi alle geasfalteerde wegen in je gps.

Fietsen met enkel de basiskaart en een ingeladen route is volgens mij minder interessant, want je hebt geen kaartje.
Wat misschien wel een probleem kan zijn, is de capaciteit van je gps om van hier naar Rome te fietsen. Ik dnek niet dat alle kaarten van de City Select in het geheugen kunnen geladen worden, toch in mijn GPS niet althans. Maar misshcien dat de Cx een groter geheugen heeft, of verwisselbare geheugenkaartjes of zo ?

Ik vind de 60C een zeer goed toestel, maar het heeft wel één minpunt: het valt soms spontaan uit door trillingen. Dit probleem zou (maar dat kan ik niet bevestigen uit eigen ervaring) bij de Cx nog niet opgelost zijn. Probleem zijn trillingen, waardoor bepaalde elektrische contactjes loskomen, zodat de spanning wegvalt. Ik heb mijn toestel terug binnen geleverd waar ik het gekocht heb (zie bovenvermelde website), die het terug gestuurd heeft naar Garmin. Daar hebben ze het hersteld. Dus ik zou dit toestel zeker niet ergens op internet kopen, maar bij een betrouwbare winkel. Zie http://www.gpscenter.be/forum/viewtopic ... ght=uitval voor meer info over dit probleem.

Wat betreft de tracks, daar kan ik niet zomaar antwoord op geven, maar misschien kan je die wel vinden, maar makkelijk zal het niet zijn. In principe kan je wel je eigen route uitstippelen in Mapsource, in combinatie met de City Select software.
Als je wil kan ik je wel eens mijn links naar sites doorsturen waar je GPS routes kan vindne, misschien staat er daar ergens iets bij over fietsen naar Rome.

groetjes,

Koen

1 minuut zoeken op Google :
Florence - Rome : http://www.gps-info.nl/tracks.html
Midden de pagina staat er iets over fietsen nr Rome: http://www.fietsen.123.nl/fietsnieuwsbriefno19.htm
Sienna - Rome : http://www.gpstracks.nl/fietsroutes-overig.php?id=1064

Dus ik denk toch dat je wat zou moeten kunnen vinden....

KOen

Ik gebruik al jaren de voorganger (60CS) in combinatie met de City Select software en ik moet zeggen tot volle tevredenheid.

Echter voor onze fietsvakanties gebruik ik meestal geen detail kaart materiaal maar enkel de te fietsen route. Zo heb ik recentelijk van San Francisco naar San Diego gefietst waarbij ik de fietsroute (waypoints) in de GPS had gezet. Op de GPS rij je dan van punt naar punt. Samen met de oude vertrouwde kaart gaat dit prima. Mijn ervaring is dat je zeker niet zonder een kaart kunt.

De GPS is een mooie aanvulling en maakt het fietsen eenvoudiger. Zo heb ik dwars door Los Angeles gefietst zonder veel op een kaart te moeten kijken.

Even goed zoeken op internet er zijn voldoende sites waar verschillende routes zijn aangegeven. Soms worden GPS routes zelfs beschikbaar gesteld door verkoper van het kaart materiaal. zie bijv. www.adventurecycling.org

The waypoint files are keyed to the maps of the routes in the Adventure Cycling National Bicycle Route Network. We have made waypoints for each turn in the narratives and each facility in the service directories. Every waypoint has a comment that describes a town, an intersection, a service, or another point of interest.

Veel succes ermee.

GTM

Zo heb ik recentelijk van San Francisco naar San Diego gefietst waarbij ik de fietsroute (waypoints) in de GPS had gezet.
Fantastisch dat ik al zo snel informatie krijg.

V.W.B. de waypoints: Zoek je die dan op de kaart op? Of heb
je die ergens van gedownload?

Als je van San Francisco naar San Diego hebt gefietst dan vind je het misschien leuk om onze diashow te zien en verslag te lezen op onze website (links onderaan de hompage). Adres: http://verweg.de en http://picasaweb.google.com/Heerda/Cali ... lTrail2006

Fer

Sorry, ik was te snel...