werk aan het spoor

Let op: vanaf het komende weekeinde vinden er weer regelmatig werkzaamheden aan het spoor plaats
https://www.ns.nl/reisinformatie/werk-aan-het-spoor.
Houd hiermee rekening bij het plannen van een route.
Formeel mogen er geen fietsen mee in de vervangende bussen, maar je heb kans dat de chauffeur een fiets toelaat, als in het bagageruim onderin als en plaats genoeg is.
Ik heb ook een keer meegemaakt tussen Hoogeveen en Assen dat een speciaal busje was ingezet voor fietsen.
Ai, tijdens de paasdagen geen treinen tussen Utrecht en Den Bosch. Dat betekent aanzienlijk minder treinen met fietsplekken. Op de alternatieve noord-zuid verbindingen rijden niet veel treinen (tussen Nijmegen en Roermond) of treinen met slechts 4 fietsplekken (de IC treinen tussen Eindhoven/Breda en Rotterdam.
bert sitters schreef:
do 18 apr, 2019 10:24
.....
Formeel mogen er geen fietsen mee in de vervangende bussen, maar je heb kans dat de chauffeur een fiets toelaat, als in het bagageruim onderin als en plaats genoeg is.
.....
Wat precies het NS-beleid is weet ik eigenlijk niet, de communicatie daarover is nog weer schimmiger als over het meenemen van fietsen in het algemeen. Waarschijnlijk hoort dit alles bij het NS-ontmoedigingsbeleid.

Als leuk voorbeeld hoe het ook kan: In België troffen wij het dat juist toen wij vanuit Dinant huiswaarts wilden treinen dat er werken waren ... de fiets in de bus, dat was een vanzelfsprekendheid, gewoon halverwege instappen, in het lage-vloer/kinderwagen gedeelte. En dat niet alleen, in Namen kregen we een "persoonlijke" perron-chef mee te begeleiding van de overstap (dat we desondanks die overstap mistten was niet zijn schuld, maar de schuld van een erg stipte trein en dito "conducteur").

Groeten BSM