Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Raad plaatje! - Pagina 302 - Forum Wereldfietser

Raad plaatje!

34214 berichten
willem.m schreef:
ma 04 feb, 2019 19:51
JanH schreef:
ma 04 feb, 2019 19:42
PS: de hint
En als hint op mijn zoekplaatje, in jouw eerste opmerking met een vraag over die stad zit het antwoord verborgen
begrijp ik niet.
-Jan
Ik nu wel: http://www.denieuwestad.nl/
Ach ja, tuurlijk. Ik keek teveel naar
Je dacht het moet maar eens afgelopen zijn met die zonnige zomeruitzichten?
-Jan
Ik googlede het plaatje en zette het woord palm bij de resultaten. Helaas leverde dat alleen tropische plaatjes op, kwam op het idee om ipv het woord palm het helemaal Nederlandse woord palmboom te gebruiken en voilà, op de eerste pagina stond als een zeer herkenbaar plaatje.
Overigens is het wel een soort van plantenmishandeling om daar een palm te planten en het is aan het boompje te zien ook. :cry:
De artists impressions van het project geven ook zoals gebruikelijk een veel aangenamer beeld dan de foto.
https://destadamersfoort.nl/sites/defau ... 888007.jpg
Nieuwe opgave
a2.JPG
Moest wel even de naam van dit etablissement wegwerken....

-Jan
Drie keer langsgekomen en éen keer vlakbij gekampeerd, dus dan moet je het wel herkennen: de Highline Cafe & Saloon in Hartsel, CO.
math schreef:
ma 04 feb, 2019 22:08
Drie keer langsgekomen
Verdwaald?

Antwoord is goed. Foto is uit 2013.

-Jan
In Hartsel kruisen twee grote VS-fietsroutes elkaar: de TransAm en de Great Divide MTB route. Op de TransAm-route ligt de dichtsbijzijnde plaats waar je weer iets te eten kunt krijgen op ongeveer 20 km van Hartsel. Op de GDMTB-route moet je naar Como (50 km) of Salida (70 km). Het is dus een café waar het altijd druk is met fietsers en dagjesmensen.

In de volgende plaats is het zelden druk behalve één weekend per jaar. Dan is het aantal bezoekers ongeveer honderd keer groter dan het aantal inwoners.

Afbeelding
Dit is natuurlijk de Johnson Creek Road in Yellow Pine!
Heel goed! Ik dacht dat ik met het reduceren van het aantal pixels de opschriften nagenoeg onleesbaar gemaakt had. Dat leek op mijn PC-scherm tenminste zo. Op de iPad zag ik later dat de sommige teksten toch goed leesbaar waren. Heb je het via de Silver Dollar Grill gevonden?
Als je zoekt bij crazyguy op silver dollar grill kom je gauw deze foto tegen.
Er zijn volgens google maps maar een stuk of vijf Silver Dollar Grills in de US. De tweede was raak.
We waren een tijdje geleden bezig met de volgende foto, maar het was nog niet helemaal klaar.
Afbeelding
Ik zie oude koeien en zelfs de resten van... is dat een BSM? Foto gemaakt vanop een kleine km ten zzo van het kruis (vlakbij de as Champiomont, msschn bij die B&B). Ergens ingeklommen? Ik denk niet dat het met streetview te reproduceren valt, een topokaart met daarop de electriciteitsmasten zou het msschn helemaal nailen.

https://www.google.com/maps/place/Herve ... d5.7946868
Ik vind het nog steeds niet goed genoeg. Kilometers ernaast!
Nee, ik ben nergens ingeklommen. Gewoon gestopt met fietsen, camera pakken en klik.
Je moet het Croix de Charneux en de windturbines aan de overkant van de Maas (net onder Grote Spouwen/ Vlijtingen) in lijn zetten. Een klusje voor landmeters, waarbij je ongeveer in Faweux uitkomt.
Ok, dan heb ik het telelenseffect sterk onderschat. Richting klopt wel, dus ongeveer in de buurt van de Thier Martin net onder de autoweg op de kaart.
Volgens mij is deze foto al kort geleden geplaatst, nu dubbel!
CarlW schreef:
di 05 feb, 2019 15:03
Ok, dan heb ik het telelenseffect sterk onderschat. Richting klopt wel, dus ongeveer in de buurt van de Thier Martin net onder de autoweg op de kaart.
Weer kilometers ernaast. Je kunt bovendien niet over een berg kijken. De molens zijn niet bij Grote Spouwen of Vlijtingen.
Marten je moet de toelichting lezen.
Dan zoek ik verder als Google zijn streetview overdoet met telelenzen.
Ik denk in de buurt van https://goo.gl/maps/375Na82JkTs maar iets zuidelijker want ik zie nog electrakabels lopen, waarschijnlijk vanaf een hoger punt ergens langs de Ravel 38?

Deze lijkt er al dichter in de buurt te zijn?
https://goo.gl/maps/Wcta133jnoA2
De tovenaar schreef:
di 05 feb, 2019 16:44
Deze lijkt er al dichter in de buurt te zijn?
https://goo.gl/maps/Wcta133jnoA2
Dit is idd as good as ik gets op streetview. De echte lokatie was idd op de ravel, waar de N648 er overheen gaat. De 4 windturbines op de achtergrind staan tussen Lanaken en Maastricht. Een andere aanwijzing is dat het kruis flink onder de horizon staat op de foto, wat betekent dat de kijker zich niet lager zal bevinden dan dat. Uitrekenen met rekening houden met de aardkromming is een leuke oefening in het ophalen van de middelbareschoolwiskunde.
Tovenaar jij bent.
"Kilometers ernaast" :roll: