Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Wat voor baan hebben wereldfietsers? - Pagina 4 - Forum Wereldfietser

Wat voor baan hebben wereldfietsers?

254 berichten

Misschien is het aardig om eens te tellen hoeveel (bijna)gepromoveerde fietsers er zijn. Zo te lezen nogal wat!
Nog eentje hier. Drie jaar geleden gepromoveerd in Wageningen op combinatie van fysische chemie en levensmiddelen.

Nu sinds een jaar werkzaam bij Nutricia als "Senior Product Technologist", zeg maar productontwikkelaar binnen Research& Development.

groet
Anneke

Zelfstandig ondernemer (gelukkig zonder personeel :-))

Informatiespecialist in een museumbibliotheek (met 21 vakantiedagen per jaar..... :cry: )

groet
Ronald

Net als Michael W (2 post hierboven) zelfstandig ondernemer (ook zonder personeel). Ik werk veelal in de financiële sector op projectbasis. Tussen 2 projecten door kan ik dan mooi een vakantie plannen.

Nog een ICT-er en nog een leerkracht

Nog een gepromoveerde. Dit keer een historicus (van de economische geschiedenis van de Romeinse tijd).
Wim

Tot begin dit jaar: opleidingsadviseur in het bedrijfsleven en zelfstandig consultant, nu: onderwijs (HBO) en directeur GGZ-instelling. Via de levensloopregeling kun je met de bijbehorende salarissen prima tijd & geld sparen voor af en toe een lange trip. Maar we blijven kamperen!

zie verder

leidster naschoolseopvang (in het buitenland leg ik dat uit als leraar) en baanwielrentrainster, dus toch een soort leraar.

Hier een communicatie-adviseur/tekstschrijver en een onderzoeker bij TNO.

Op zich zou ons werk wat meer reizen best toelaten, maar de Nederlandse leerplichtwet maakt het lastig... Voorlopig zitten we nog wel heel wat jaartjes aan de schoolvakanties vast.

Sandra

Administratief medewerker in de boekhouding en vrachtwagenchauffeur.

De leraar zit niet in mij.

Groet Tjeerd

Is er nog iemand die de statistiek bijhoudt? Mijn beroep zal wel in de categorie "overig" vallen: beeldend kunstenaar (dus met bijbaantje met, arghh!, slechts 8 vakantiedagen per jaar).
Hey,

Ik ben tijdelijk tewerkgesteld onder Artikel 60, als conciërge van een cultureel centrum. Dat hoort bij de cathegorie 'overigen' zeker?

Als ik dit zo allemaal lees krijg ik de indruk dat de wereldfietser bestaat uit allemaal goed geschoolde mensen met vet betaalde banen. Dit lijkt me een vertekend beeld, want zoals ik de wereldfietser ken is het een weerspiegeling van de samenleving.

Mensen die werkeloos, afgekeurd en/of met de VUT zijn hebben dan misschien het financiele plaatje niet, maar wel zeeen van tijd om te fietsen en dat doen ze ook. Laat dus van je horen!!

En mocht je een lotterij hebben gewonnen, waardoor je niet meer hoeft te werken en alle tijd en het geld hebben om de wereld per fiets te verkennen. Laat van je horen!! We delen graag... hahaha

Groet, Rena :wink:

Zelf ben ik:
niet werkeloos... doe eigenlijk teveel werk
niet afgekeurd... omdat ik alles goedkeur
niet in de VUT... maar zou er graag in zitten
En wat die lotterij betreft... wie niet waagt, wie niet wint en dus hierbij een oproep voor de miljonair... laat van je horen!!
Nou wij zijn denk ik van het meest overwachte beroep... n.l. vrachtwagenchauffeur! de enige sport die we tot een kleine 3 maanden geleden beoefende was transport! Nu inmiddels ruim 4000 km gefietst door Turkije en Iran, en gaan voorlopig nog lekker door. Hoe we dat financieel doen? Jarenlang keihard werken om er een paar jaar mee te kunnen stoppen en wat van de wereld te gaan zien. www.wimenpeetzerereet.nl
Wim en peet

Hier nog een (gemeente)ambtenaar.

Denk trouwens wel dat de gemiddelde wereldfietser bovenmodaal verdient. Wanneer ik zo rond kijk naar de fietsen, tentjes en outdoorkleding is dat wel een vereiste tegenwoordig... (een bovenmodaal inkomen om dat te kunnen betalen).

Ik, als student, kan je vertellen dat je geen modaal inkomen nodig hebt. Ik verdien nog niet eens een kwart van modaal en kan elk jaar toch weer een leuke reis maken.

Het zijn gewoon keuzes die je maakt. Elke week 3 keer op stap gaan of elk jaar 2 maanden reizen! :lol: (voor mij geen moeilijke keus!)

Ik ben dus student economie aan de VU te Amsterdam.

Ik, als net naoorlogs kind (1946, dus een echte babyboomer!) geen mogelijkheid gehad om door te leren. Eerst als hulp in de huishouding en later het moederschap. Toen de kinderen de deur uit waren in de logistiek terecht gekomen en 2 jaar terug afgekeurd, werkeloos, vut, noem maar op.

Doe nu erg veel vrijwilligerswerk, dus onbetaalde baan. Ik ben dus een onder het gemiddelde wereldfietser FV!
FV:Ik heb dan ook zeker geen modaal inkomen en toch fiets ik de wereld rond.
Rena, volgens mij ben ik nu dus de eerste afgekeurde, werkeloos, vutter, die hier nu reageerd?!
Wie volgt????

Dat van dat "bovengemiddelde" weet ik niet hoor...maar ja ik ben dan waarschijnlijk ook een ondergemiddelde fietsreiziger. Mijn inkomen zit zelfs onder het sociaal minimum, maar ik heb wel goede spullen (vraag me niet hoe). Heeft inderdaad met keuzes te maken, zoals Giantus schrijft (krom liggen dus :( :? :D )

Ik werk bij een grote financiele instelling als intern accountant (nee niet beneden het sociaal minimum dus...). Ook al ben ik wat meer op de carriere gericht dan het gemiddelde lid van de wereldfietser, ik heb nooit gemerkt dat dit echt een probleem hoeft te zijn. In tegendeel, iedereen van hoog tot laag op mijn werk was en is altijd erg geinteresseerd in de fietsverhalen en leek mijn lange vakanties normaal te vinden. (Wel keken de medebestuursleden van de Wereldfietser altijd wat raar op als ik 's avond na mijn werk weer in pak op een bestuursvergadering kwam...).

Vanaf 1996 tot 2004 heb ik altijd 40 uur gewerkt op een 36 urig contract waardoor ik 10 weken per jaar op fietsvakantie kon. In die tijd ging ik minimaal twee keer per jaar 3 weken of meer weg, meestal buiten Europa.

Vanaf de geboorte van Ellen in 2004 werk ik 4 dagen in de week en moet ik het doen met 5 + 2 bijgekochte = 7 weken vakantie per jaar. Nog steeds goed voor 1 langere fietsvakantie en een paar kortere fietstochten per jaar.

Mijn vriendin zit in een wat gebruikelijkere hoek te oordelen aan de eerdere posts (oud promovendus) en werkt nu als universitair docent.

Ik had zelf altijd het gevoel dat de vereniging een extreem aantal freelancers / zelfstandigen telt, maar wellicht is dat vooral onder de actieve leden. Voor elke klus bleek binnen de vereniging vaak een expert aanwezig.

Dennis