Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Fiets en Alarm - Forum Wereldfietser

Fiets en Alarm

Name: Wim Leeuw

Email: wim.leeuw@hetnet.nl

Fiets en Alarm.
Heeft er iemand ervaring met een alarm op de fiets? Deze zomer wil ik, alleen, een fietstocht maken in Romenie. Echt gevaarlijk is het daar niet, maar toch. Soms wordt je ‘gedwongen’ je fiets even alleen te laten. Ik zat te denken aan een soort bewegings-alarm ter afschrikking van dieven.

Wim Leeuw

Name: Jarno

Volgens mij bestaan die dingen (nog steeds) niet voor fietsen. Je zou eens kunnen navragen bij een brommerspecialist. Grootste probleem is volgens mij de voeding. Op een fiets kun je wat moeilijk een accu kwijt. Wellicht dat je wel een 6 volts blokbatterij kwijt. En dan kijken of het werkt.

Name: Henk van Walbeek

Email: henk@gtf.nl

Hallo,
ik heb een jaar of 7 geleden tijdens onze wereldreis zo'n alarm gebruikt. Als iemand aan de fiets kwam ging er een enorm schel alarm af. We maakten onze beide fietsen aan elkaar vast zodat het dubbel werkte.
Het alarm is tijdens een vlucht van Australie naar Indonesie verdwenen. Waarschijnlijk per ongeluk tijdens het laden afgegaan en door de laadploeg verwijderd.
Ik heb een tijdje terug weer zo'n soort alarm gekocht. Werkt iets minder goed, maar best redelijk. Helaas weet ik niet meer waar ik het gekocht heb. Ik kan wel een foto maken zodat je weet hoe het er uit ziet.
--- --- --- --- --- --- --- --- ---
hallo, ik las over dat alarm, ik heb nog een brommer alarm ( 6 volt ) die dus ook op de fiets zou kunnen
ik heb zelf een brommertje waar ik hem op wou gaan doen maar die heb ik weer verkocht dus het alarm heeft er niet opgezeten.! nieuw dus
( en hij ligt maar wat in de kast )
dus als er nog mensen in zijn geintreseerd ?
ik heb hem nieuw gekocht voor 69,95.
Als iemand intresse heeft: doe een bod.....!! stuur een email naar:
jeroen_kuizenga@hotmail.com

De set bestaat uit :
-2 Handzenders of 2 klapsleutels
-Centrale unit waterdicht
-Sirene 125db
-Luidspreker
-Bekabeling
-Schema
-Shocksensor
-Waarschuwingsled

Het alarm is digitaal gecodeerd met het hopping-code systeem, dus de code is niet te scannen, omdat deze continu verandert.
Verder komt er gesproken tekst uit de luidspreker, als het alarm bijvoorbeeld gedeactiveerd wordt.

Functies:
-Spraakfunctie(Engels)
-super mini sirene 125 db (ook bij inschakelen),
-stil alarm mode,shocksensor,enz.enz.
-3 kanaals afstandbediening met wissel code
-Bereik meer dan 100 meter.

Het is echt een heel klein alarm,kijk maar naar de sleutel en naar de luidspreker ect dus makkelijk te verbergen!

Foto:
Afbeelding

Wellicht iets simpelere/kleinere oplossing is het kabel alarm slot van Pro-Idee, te vinden via deze link. 50 Euro, 120 dB en een lange kabel om meerdere fietsen aan elkaar te maken. Het slot heeft zelfs bevestigingsbeugels voor aan een frame, maar de buizen mogen niet de dik zijn.

Peter Klomp schreef:Wellicht iets simpelere/kleinere oplossing is het kabel alarm slot van Pro-Idee, te vinden via deze link. 50 Euro, 120 dB en een lange kabel om meerdere fietsen aan elkaar te maken. Het slot heeft zelfs bevestigingsbeugels voor aan een frame, maar de buizen mogen niet de dik zijn.
Even gekeken naar de link. Artikel is helaas niet meer leverbaar.
:(

Bedankt Michael W! En ook nog 15 euri goedkoper!
:D

Ik zie dat op Ebay hele handige fiets alarms (van 110 dB) te koop zijn die je aan de frame buis kunt zetten en met een sleuteltje aan en uit zet. Deze gaat weg voor $5 (made in China uiteraard).


Afbeelding

Zie verder ook:

http://search.ebay.com/alarm-bike_W0QQc ... wZQ20alarm

Zie ook http://www.virtualvillage.com/Items/004610-002

Hier zijn ze gewoon direct te koop voor de vaste prijs van 7,99

Koop je er eventueel voor 5,99 nog een hoofdlampje bij
http://www.virtualvillage.com/Items/004 ... k=69236568

KIJK EENS OP LOCK-ALARM.NL DIVERSE KABELSLOTEN MET ALARM FUNCTIE OP BATTERIJEN. oF HET ECHT WERKT MOET NATUURLIJK ALTIJD BLIJKEN MAAR: IK HEB M'N FIETS NOG !
SENIOR.

Hm merkwaardige site, als je contakt gegevens opvraagt kan de bewuste server plots niet gevonden worden.... Wil je meer informatie over een slot staat er de tekst "gezwets en gezwam" en verder kom ik niet.

HOE LATER OP DE AVOND, DES TE SCHONER...
TOCH IS HET ECHT WAAR: LOCK-ALARM.NL, IK KRIJG HEM ZO BINNEN. KWESTIE VAN ERVARING DENK IK.
SENIOR

Grappig, die Lock-alarm 2.4 heeft een maatje van me onlangs aangeschaft bij globetrotter.de. (daar geven ze als merk op Black Bear). Hier kan je ook wat recencies nalezen.

Het principe (120 dB) is zeker interessant. Ook 's nachts als je in je tentje ligt te pitten, is het voor een beetje stille boef niet zo moeilijk een kabelslot door te knippen. Behalve als er 120 dB op staat.

Het slot zelf ziet er redelijk goed uit, al vraag ik me wel af hoe degelijk de kabel en de cilinder van het slot etc. is. (de sleuteltjes zien er een beetje lullig uit) Verder is het gewoon een lange kabel die je om het slothuis wikkeld. Redelijk handig.

Dit zou eens opgepikt en doorontwikkeld moeten worden door een echte slotenspecialist. (als er Abus/Axa/Kryptonite opstaat slaap ik denk ik nog vaster)
kijk eens op technolyt.nl, outdoordachtprocucten, bescherming/beveiliging.
suc6, walter

ik ben ook op zoek naar iets dergelijks.

Vooral omdat ik nu alleen op reis ga en bij het winkelen niet telkens alles in een winkel-karretje wil laden om 2 minuten in de winkel te staan. Daarom dacht ik een alarm te kopen. Als die met een bewegingssensor werkt, dan is je bagage van de eerste keer ook beveiligd. (stuurtas met al het waardevolle gaat wel aan de hand mee hoor)

Aangezien ik als jongeling nog geen VISA of Mastercard kan hebben is online kopen echter uitgesloten. En ik vind hier in het Gent (België) geen winkels die gespecialiseerd zijn in die toestanden. Enkel de grote Lock alarm heb ik in campingcentre dewael gezien, maar die is voor mijn gebruik nutteloos aangezien die echt moet gesaboteerd/geknipt worden om af te gaan. Dan zullen ze al lang mijn ortliebjes kapot geknipt hebben vrees ik.

Technisch gezien lijkt mij het volgende alarm het beste:
http://www.ducharmealarmsystems.com/
helaas is ook enkel online bestellen mogelijk voor ons in de lage landen :(

Die Virtual Village die overigens ook via e-bay werkt lijkt mij ook niet kosjer. Anders is hun product wel aantrekkelijk (vooral van prijs) :?

Ik herinner mij ooit eens een goed werkend alarm gezien te hebben met een kabel die bij aanraking begon te loeien. Het was licht en goed opbergbaar. Ik meen mij te herinneren dat het voor ski-materiaal bedoeld was. Helaas vind ik geen sporen mee van dit product.

Het is ook nog wel enigzins zelf te maken denk ik. Niet optimaal regelbaar etc, maar het is zeker wel te maken als je een klein beetje electro kan.

des gewenst kan ik je mijn idee wel mailen/ pm'en, let wel, het is een gewoon een idee qua opzet, of het perfect werkt weet ik niet :P

Weet er iemand meer over dat ducharme-alarm ?(http://www.ducharmealarmsystems.com/ )
Hoe zou dat bevestigd worden aan de fiets. 't Lijkt wel of het erin geschroefd wordt?
Luc.

lvdb1956 schreef:Weet er iemand meer over dat ducharme-alarm ?(http://www.ducharmealarmsystems.com/ )
Hoe zou dat bevestigd worden aan de fiets. 't Lijkt wel of het erin geschroefd wordt?
Luc.
antwoord van 'ducharmealarm' op mijn mailtje aan hen gisteren:
The alarm is fixed using the accessory screws used to attach water bottles etc. 2 tie-raps is supplied so the alarm can be fixed anywhere on the bike without drilling. For added security you can replace the tie-raps with metal ones. You can get more information on http://www.ducharmealarmsystems.com/Install.asp.
Kind regards
Kate Grant

Lijkt me toch wel interessant? Ervaringen hiermee?
Luc.