Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Grensovergang Cambodja -> Thailand bij Preah Vihear? - Forum Wereldfietser

Grensovergang Cambodja -> Thailand bij Preah Vihear?

Hoi,

Bij Preah Vihear in het noorden van Cambodja, vlak voor de grens met Thailand, is bij het tempelcomplex een grensovergang met Thailand. Op veel plaatsen staat genoemd dat deze overgang alleen bedoeld is voor uit Thailand afkomstige toeristen om het tempelcomplex te kunnen zien.

Heeft iemand ervaring met (succesvolle 8) ) pogingen om via deze grensovergang Thailand in te komen?

Groetjes,
Saskia en Erik

Hoi Saskia,
Anno november 2005 was de grens zoals je gelezen hebt inderdaad gesloten, alleen vanuit Thailand kun je erover met een dagpas om het tempelcomplex te bekijken. Ik dacht dat ik er door kon en ging met fiets en al de berg op maar nee, je kan er niet door. Er zijn geen douaneposten!!! Bovendien is de grensstreek (met name het tempelcomplex) meermalen onderwerp van twist tussen de twee landen, het zit er ook even niet aan te komen dat het een internationale grenspost gaat worden. Maar je weet maar nooit natuurlijk. Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is en dan zit je altijd goed. Overigens ligt de grenspost bij Anlong Veng niet ver daar vandaan, daar kun je er wel over en heb je aansluiting met Thaise wegen.
groet,
Bernadette