Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Goede tring-fietsbel gezocht - Forum Wereldfietser

Goede tring-fietsbel gezocht

Ik ben al een tijdje op zoek naar een fijne tring-fietsbel in plaats van een ping, die nu op de fiets zit.

Eerder had ik er een maar ik ben zo dom geweest om die bel op de fiets te laten zitten toen ik mijn Avaghon verkocht... De reden dat ik een tring wil is dat de mensen die ik wil inhalen beter, eerder en relaxter reageren op een standaard fietsbelgeluid, het verschil heb ik afgelopen zomer duidelijk gemerkt. Waarschijnlijk horen ze - ze zijn vaak wat ouder - de lagere tonen van een standaard bel ook beter.

Probleem is echter dat zodra je geen ping wilt je heel snel beperkt wordt tot een zwaar, lelijk en snel kapot gaand plaatstalen geval of dat je bij de kinderfietsenafdeling terecht komt. Ik kan me met een bel met bonte kleurtjes en tekeningetjes helaas niet verdedigen door te zeggen dat ik die van mijn zesjarig dochtertje heb gekregen of iets dergelijks. :)

Wat zoeken heeft tot nu toe niets opgeleverd. Zelfs de bellen met plastic onderkant, die ook vrij snel de geest geven, kan ik niet vinden.

Dus wie weet een goede kwaliteit tring-bel? Graag een 1-inchmodel, voor normale montage, want de meeste andere plekken op mijn stuur zijn al vol.
Zoiets misschien:
Widek.jpg
Ed kettingvet schreef:
vr 28 sep, 2018 13:21
Zoiets misschien: Widek.jpg
Zulke bedoel ik met plaatstaal. Passen die eigenlijk op 1 inch? Ik wil de bel nl op de stuurpen zetten. Bijkomende vraag is bivendien waar zoiets te koop is.

(Als neveneffect hoop ik uiteraard dat wereldfietserwinkels die hier meelezen het gat in de markt zien en binnenkort een posting doen in de rubriek Commercieel, maar ik ben wel echt op zoek naar een bel zij het gelukkig niet wanhopig :wink: )
Ik doe het ook en merk het ook, een gewone bel op mijn atb of racefiets zodat mensen denken dat je een 'gewone' fietser bent,

heb er één van simson gekregen, heel fijne bel, wel lachen als ik eens een atb route fiets en dan die bel eens moet gebruiken,

maar ik ben dus om, een beetje vaart hoef je dan maar te minderen op een snelle fiets en mensen gaan gewoon aan de kant en schrikken niet.https://www.internet-bikes.com/167623-s ... mm-zilver/
Hallo,
Al eens aan een Spurcycle gedacht, zeer tevreden van.
Groeten,
Bots
Leon schreef:
Ed kettingvet schreef:
vr 28 sep, 2018 13:21
Zoiets misschien: Widek.jpg
Bijkomende vraag is bivendien waar zoiets te koop is.
Bij Widek.
Wat is er mis met een bel van de kinderfietsafdeling? Die zijn vaak het vrolijkst!
Zo'n TRING won't do the job either.

Gebruik gewoon een autotoeter!
https://youtu.be/tTLGpWh-RI0
Ik heb een hele heldere en mooie ‘ping’. Die draagt heel ver, waardoor ik heel vroeg al kan bellen. Ik doe 1 ping en doordat mensen horen dat het van ver komt schrikken ze niet. Ik kan ze daarna heel gemoedelijk passeren op hoge snelheid.

De investering in deze dure ‘ping’ is mij zoveel waard, zo merk ik iedere keer weer ten opzichte van mijn oude doffe goedkope ‘pong’.
Bedankt voor de tips, maar de gouden tip zit er nog niet bij.
Deze https://hollandbikeshop.com/fietsaccess ... en-klepel/ en ook deze, https://hollandbikeshop.com/fietsaccess ... er-chroom/, waarschijnlijk iets lichter door de toepassing van kunststof onderdelen, hebben voor de bevestiging op het stuur stalen beugeltjes die wel iets uit te buigen zijn zodat ze met behulp van langere M4 schroefjes op jouw 1" voorbouw passen.
En waar koop je zoiets? Ga eens naar de markt, daar staan wel eens fietsonderdelenverkopers die deze hebben, en anders gewoon bestellen.
DaVinci schreef:
vr 28 sep, 2018 21:03
(...) en anders gewoon bestellen.
+1
Bestel er gewoon een aantal, stuur terug wat je niet bevalt, en deel je ervaring.

#makkelijkzat
willem.m schreef:
vr 28 sep, 2018 21:44
DaVinci schreef:
vr 28 sep, 2018 21:03
(...) en anders gewoon bestellen.
+1
Bestel er gewoon een aantal, stuur terug wat je niet bevalt, en deel je ervaring.

#makkelijkzat
Jongens ik ben gekke Henkie niet.
Ik heb genoeg leeftijd en fietservaring om vrijwel alle bellen die jullie aanraden ooit gehad te hebben. Bestellen is daardoor overbodig. Zie mijn vraag in het eerste bericht. Het delen van mijn ervering zit in dat eerste bericht opgesloten.
Goedemorgen Henkie :lol:

Ik heb, ondanks je bericht gelezen te hebben, zo’n vermoeden dat de bellen van Wim de Kwant het meest aan je eis gaat voldoen. En wat werkt voor duizenden onvoorzichtige scholieren, kan misschien ook wel voor een voorzichtige Leon werken? Bij mij lazerde de fiets altijd precies op de bel, als hij omviel in het fietsenrek. Bleef het altijd doen. Maar ik zal nog ff verder googelen.
Travelmaster schreef:
za 29 sep, 2018 08:58
Bij mij lazerde de fiets altijd precies op de bel, als hij omviel in het fietsenrek.
Om reden van het stuk gaan van de bel bij vallen en stoten van de fiets monteer ik de bel al een tijd dichter bij of op de stuurpen.
Leon schreef:
vr 28 sep, 2018 22:27
Ik heb genoeg leeftijd en fietservaring om vrijwel alle bellen die jullie aanraden ooit gehad te hebben. Bestellen is daardoor overbodig. Zie mijn vraag in het eerste bericht. Het delen van mijn ervering zit in dat eerste bericht opgesloten.
Maar we branden nu natuurlijk wel van nieuwsgierigheid wat er dan voor bel op je Avaghon zat (de mijne werd in 2007 geleverd met een ping-belletje) en hoe het komt dat je nu niet meer zo'n zelfde kunt kopen.

Succes met de zoektocht,

Carl
Carl schreef:
za 29 sep, 2018 11:13
Maar we branden nu natuurlijk wel van nieuwsgierigheid wat er dan voor bel op je Avaghon zat.
Een legitieme vraag. Dat was een heel gewoon ding. Ik kan zo een alleen niet meer vinden.
Plastic onderkant, alu dop, plastic mechanisme. Gewicht: nauwelijks. Ooit ergens gekocht bij de LFB. Maar die heeft nu alleen kinderbellen en zware chromen of stalen dingen.
Ik heb er nog een plaatje van gevonden en uitvergroot:
Afbeelding
Ik heb even voor je op amazon.de gekeken. Daar staan honderden fietsbellen op. Inderdaad de meeste niet het juiste type, en 95% van de TRING-bellen met Unicorn of vergelijkbaar opschrift.
41TSNdIzz0L._SX466_.jpg
Hierbij wat misschien iets kan zijn:
https://www.amazon.de/Gazelle-Glocke-si ... s=fietsbel (uit oude voorraad zo te zien)
https://www.amazon.de/Fahrradklingel-Ki ... s=fietsbel (wel knalgroen, dus even zwart verven)

Mocht je geen goede TRING vinden, dan zijn deze wel aardig:
https://www.amazon.de/OWL-VISION-Fahrra ... s=fietsbel Duur maar ziet er kek uit en krijgt goede recensies
https://www.amazon.de/Crane-Fahrradklin ... 3B8FW1W4CP Een GOUDkleurige bel, in Zuid-Limburg zeker statusverhogend :lol:

Eigenlijk heb ik dus niets kunnen vinden.

Ik zelf zelf goede ervaringen met de Cat-Eye 'single ring'. Als je die 2x toepast werkt het natuurlijk ook, tenzij je als een Bert van Sprang wilt dat iedereen zich maar aanpast aan jouw hoge snelheid (wat mij niet zo sociaal lijkt).
Die eerste 'geen Tring' is een nagemaakte SpurCycle bel. Die zijn weliswaar echt duur, maar ook echt goed. Of je die originele ontwikkeling dan moet belonen met het kopen van een nepper?