Je kan redelijk inschatten hoeveel er nog inzit door te schudden, en verder kan je met je vingers voelen tijdens het branden waar het blikje koud wordt en zo het vloeistofniveau bij benadering bepalen. Bij vochtig weer zelfs te zien aan condens.Carl schreef: ↑di 22 mei, 2018 22:20Ik gebruik ook prikblikjes. Een nadeel daarvan waar ik, zover ik me kan herinneren, hier nog nooit iets over gelezen heb, is dat het - althans voor mij - moeilijk in te schatten is hoe lang je nog vooruit kunt met je blikje. Ik heb dan ook graag ruim tevoren een nieuw blik op voorraad. Een daarmee samenhangend probleem dat ik tegenkom, is dat het blikje altijd leeg is als de pasta twee minuten aan de kook is. Ik moet dan de brander eerst laten afkoelen voor ik de kop van de tankhouder kan schroeven en het gas kan vervangen om weer verder te koken. Dit zal afhankelijk zijn van de constructie van de brander.
Gebeurt me desondanks wel eens dat ie onverwacht toch ineens leeg is (door holle bodem heb je op het eind nog maar weinig) en ik zonder zit, gelukkig tot nu toe makkelijk alternatieve maaltijd kunnen regelen, het ergste zit je eens een avond met droogvoer of een karig broodje kaas of een keer geen koffie aan ontbijt. En ook wel eens dat ik te vroeg een nieuw blikje koop en het nog een halve week meezeul. Allemaal wel te overzien