Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Zijderoute vertrek lente 2018 - Pagina 2 - Forum Wereldfietser

Zijderoute vertrek lente 2018

Ik denk het niet. Heb een bericht naar 2 mensen gestuurd maar geen antwoord gekregen.
Als jullie mij je mobiel nummer sturen kan ik jullie toevoegen!
Dag allen,

Leuk dat er zovelen dit plan hebben, want ook mijn vriendin en ik hebben de bedoeling een stuk van de zijderoute te doen.
Wij zouden eind maart vertrekken, maar het stuk thuis-Turkije aan hoge snelheid (trein).
Dus dan bestaat de kans zeker dat wij enkelen onder jullie kunnen tegenkomen, dus het zou leuk zijn om op de hoogte te kunnen blijven en eventuele tips met mekaar te kunnen delen via een whatsapp groep.

Ons plan is om een dikke 5 maand onderweg te zijn en onze eerste bestemming is Kashgar (te bekijken of dit de finale bestemming wordt of we nog verder gaan, afhankelijk van hoe we vorderen).

Zou leuken zijn om als we in de buurt zijn medereizigers tegen te komen.
Dag mede fiets sympathisanten

Ik maak binnenkort ook de doorsteek van Europa door Centraal-Azië richting Peking. Ik vertrek op 5 maart vanuit België waarna mijn vriendin zich in juli aansluit om het verdere verloop van de route mee af te ronden.

Wie weet kruisen onze wegen ergens onderweg? Alvast veel plezier aan degenen die vertrokken zijn!

Je mag me steeds bij de Whatsapp groep toevoegen, indien jullie daar zin in hebben natuurlijk.

Groeten Bob
Ha fietsgenoten,

Ook ik vertrek dit voorjaar naar het oosten via deze route. Nu moet ik voordat ik de weg op kan nog wat sparen waardoor de datum van vertrek op 15 mei staat.

Ik heb in het boekje van de vakantiefietser gelezen dat je voor de zijderoute het beste in het vroege voorjaar tot uiterlijk begin zomer kan vertrekken. Ik zie hier dat de meesten toch echt al in februari en maart vertrekken.

Ben ik dan laat of kan het in mei ook prima? Ik heb de Pamir ook op mijn route en daar laat aan komen in het jaar is natuurlijk fris maar als je daar tegen september - oktober bent zal toch nog wel befietsbaar zijn?

Hoor het graag :-)
@Michiel, Bob, Als jullie me jouw mobiel nummer doorsturen (in privébericht), dan voeg ik je toe aan onze WhatsApp groep.

@Sjarel, omtrent de Pamir in Oktober. Voor het weer kun je altijd even googlen, bijvoorbeeld: https://www.meteoblue.com/en/weather/fo ... an_1131187 De vraag of de bergpassen nog sneeuwvrij zijn in Oktober, valt moeilijker te voorspellen. Geen idee wanneer deze dicht gaan voor de winter. Momenteel fietsen we hier ook in Europa bij -5 -> -10°C en soms zelfs met sneeuw.

Ondertussen zijn er aantal Belgische en Nederlandse wereldfietsers onderweg, ik zet op een rijtje van wie ik op de hoogte ben:
- Lyn en Robin, rolynaround -> http://rolynaround.com/nl/
- Maarten en Saar (@Sara Mostinckx op WF), cycling4happiness -> http://www.cycling4happiness.be/
- Willem (@ wpas op WF) horizonhonger -> https://www.facebook.com/horizonhonger/
- Bas, geen sociale media voor zover ik weet
- Ikzelf, Floris cycles -> https://www.floriscycles.com
Hoi Sjarel,
Voor mij was de rede om vorig jaar zo vroeg te vertrekken (ik ben 13 maart vertrokken) het mijden van hitte in Turkmenistan en Oesbekistan. In deze opzet ben ik niet volledig geslaagd dus ik heb er voor gekozen in Oesbekistan wat afstand per trein af te leggen (wat ook erg leuk was). Ik was daar de laatste helft van juni en toen was het daar erg warm. In de Pamirs heb ik het nooit koud gehad.
Groet,
Tim
Hoi zijde-fietsers,

Is er al een appgroep? Ik heb ergens in een pb Mn telefoonnummer doorgegeven maar zie nog geen groep. Geplande start rond 20 maart vanuit Bangkok naar Eindhoven.

Te volgen op bertvinken.nl

Goeie reis allen

BertV