Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Zuid-China en grensovergang Vietnam - Forum Wereldfietser

Zuid-China en grensovergang Vietnam

Wij (Theo en Maarten) gaan 7 okt fietsen in Zuid-China. We willen vanuit Kunming naar het zuiden fietsen naar Jinghong om langs de grens van Laos naar Vietnam te komen. Zijn er mensen bekend in dit gebied. En waar kan je behalve Lao Cai de grens over naar Vietnam.

Maarten

Probeer het via Fritz van Bil. Fritz organiseert fietsreizen in deze streek en is ook vorig jaar daar de grens over gegaan.
f.bil@defietstoerist.nl

Hoi

Afgelopen wintermaanden daar geweest, wij namen wel de grens overgang bij Lao Cai, voor andere overgangen haal bv informatie van de volgende link
http://www.gt-rider.com/seasiaborders.jpg
betreft grensovergangen voor motorfietsers maar wij gebruikten deze kaart voor onze fietstocht.
Let op je Vietnamese visum!! Hij gaat in op de datum die erop staat als entry en dus niet zoals bij de meeste andere landen op de datum dat je het land binnen gaat!

Succes,
Ed en Myrthe

Overigens om misverstanden te voorkomen: de grensovergang Huoi Puoc (Vietnam-Laos) bij Dien Bien Phu was eind 2005 nog niet geopend voor buitenlanders!!
De weg langs de rode rivier naar Hekou (grens Lao Cai) lag toen geheel open over zo'n 70km geen fietspretje begrepen wij van andere fietsers. Wij namen een alteratieve route door de bergen via Mengzi en Pingbian naar Hekou.

Klopt, Lao Cai is de enige grensovergang tussen China en noordwest Vietnam. Je kunt ook verder doorfietsen in Zuidchina en bij Boten de grens oversteken naar Laos. Noord Laos is waanzinnig mooi en bij Sam Neua kun je de grens over naar noordwest Vietnam.