Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Fietsdrager gezien tijdens nazomerweekend! Wie? - Forum Wereldfietser

Fietsdrager gezien tijdens nazomerweekend! Wie?

Beste allemaal,

Toen wij zaterdagavond onze auto parkeerden op de harskamperdennen, zagen we naast ons een Renault Clio staan met een fietsendrager, waar geen trekhaak voor nodig is.

Wie oh wie was dat?

Wellicht dat die persoon ons wat meer kan vertellen over het merk en hoe deze drager bevalt!

Wij zijn namelijk nog steeds op zoek naar een drager, maar als de trekhaak er ook nog bijkomt, wordt het een kostbare zaak. Dus zijn we eens gaan kijken naar dragers voor op de kofferbak.

Verder zijn we deze nog tegekomen:

1. Thule

2. Thule ClipOn 9101 0f 9102

Wie weet zijn er nog meer varianten...

Bedankt maar weer!

Het was niet mijn auto, maar Thule maakt onder andere fietsdragers voor op het dak en achterklep. Link naar Thule

Succes met het vinden naar een geschikt model.

Michiel.

edit: kan weer eens niet goed lezen, thule hadden jullie zelf ook al gevonden :roll: . Ik heb zelf een Spinder, maar die maakt alleen dragers voor op de trekhaak.

Verwarring:
Je bedoeld natuurlijk tijdens het Nazomerweekend. De Najaarstrektochtin het weekend van 8-10 september is een andere, die moet nog komen.

:oops: inderdaad Harry... foutje...
of ik moet ineens in de toekomst kunnen kijken! :shock:

Bedankt in ieder geval voor de correctie!

Hoi El & El,

Hebben jullie hier al eens gekeken: http://www.fietsdragerspecialist.nl. Ik heb geen ervaring met deze zaak, maar ze hebben wel veel merken. Via het contactformulier kan je informatie vragen over welke drager geschikt is voor je auto....

groet
Ronald

Ik heb met de eigenaar van de Clio gesproken want de drager trok ook mijn aandacht.

Het was een drager die toendertijd voor 50 gulden (!) bij de Halfords gekocht was (als je dan de tegenwoordige prijzen ziet...). Het is een Frans merk maar toen de eigenaar laatst naar het merk zocht was er op internet niets over te vinden. Vraag is dus of iets dergelijks nog geleverd wordt.

Het systeem zit altijd goed vast als stopte hij wel in het begin meermaals om te controleren (wie niet ;)). Hij was/is er erg tevreden over. Wel voor extra verpakkingsmateriaal zorgen om te voorkomen dat trappers e.d. tegen de achterklep krassen.

noorderlicht schreef: Hebben jullie hier al eens gekeken: http://www.fietsdragerspecialist.nl. Ik heb geen ervaring met deze zaak, maar ze hebben wel veel merken. Via het contactformulier kan je informatie vragen over welke drager geschikt is voor je auto....
De Mont Blanc Easygrip heeft er idd wel wat van weg (kosten zo'n 120 euro, is verreweg de goedkoopste optie onder de fietsendragers)

Hoi Ellen,

Ik heb de Clio niet zien staan dus ik weet niet of het dezelfde is, maar ik heb zo'n drager voor zonder trekhaak. Voor op mijn cabrio (kan dus ook op een sedan) maar gebruik hem nooit. Je mag 'm overnemen voor E 25, of eerst proberen en dan beslissen mag ook.

Groetjes, Quirien (weet je nog ik kwam zaterdag avond even kennis met je maken)

Tuurlijk weet ik nog wie je bent! :)

Wij hebben alleen geen sedan.. maar een hatchback heet dat ofzo (auto n00b :shock: )
In ieder geval een Renault Twingo of voor een Subaru Justy.
Ik weet dan niet of dat past... wel een leuk bod en eerst proberen is helemaal fijn. Zou het passen denk je?

@Fedor: bedankt voor de tips! Kun je nagaan hoe duur die dingen nu inmiddels zijn....
Op het fiets.nl/forum zie iemand dat die Thule best wel oke is, daar kunnen we altijd nog even naar kijken!