Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Rondje Belgie - Forum Wereldfietser

Rondje Belgie

Ik wil in november rondje Belgie fietsen, iemad tips? Route? En low budget overnachtingen?
Google eens op België en fietsgidsen.

Jan
Er is in België de populaire Vlaanderen Fietsroute. Je vindt info op het internet en er is hiervan een gids.
In Wallonië zijn er RAVels of rustige langeafstandswegen.
wat is low budget? wij hebben er in drie dagen door gefietst, mede omdat op onze route het lastig was campings e vinden en welke er wel waren lagen boven de 22 euro voor 2 personen
Route
Met de fietsknooppunten kan je in Vlaanderen weinig verkeerd doen (via https://fietsnet.be). Mijn ervaring is dat de (weinige) knooppunten in de oostkantons en Wallonië veel minder duidelijk zijn aangegeven en een backupplan als Google Maps dan wel een goed idee is.

Het zuiden van België (Couvin, Virton, Luxemburg, Houyet ...) is zeer mooi, maar eigenlijk ben ik fan van heel Wallonië. Dat is niet altijd even fietsvriendelijk, maar middels Ravels (http://ravel.wallonie.be/home.html) moet je wel iets moois kunnen maken.

Limburg kan plaatselijk ook heel mooi zijn, en de mensen zijn er éxtra vriendelijk. :)

Minder interessant vind ik
- de grootste delen van Oost Vlaanderen (uitgezonderd de Vlaamse Ardennen!)
- de grootste delen van West Vlaanderen
- het westen van de provincie Antwerpen

Vanzelfsprekend zijn er ook mooie fietsroutes te vinden door Oost- en West Vlaanderen (ik denk aan het kanaal van Gent - Brugge - Oostende) maar het merendeel is toch lelijke lintbebouwing van de ene onpersoonlijke dorpskern naar de andere.

Logement
De weinige keren dat ik niet gelogeerde bij vrienden, logeerde ik via http://www.jeugdherbergen.be/. Niet super goedkoop, maar goedkoper dan de meeste hotels. (in Wallonië kan je overigens prima wildkamperen, plaats genoeg). Er zijn ook heel wat Warm Shower hosts, https://www.warmshowers.org/.