Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Raad plaatje! - Pagina 177 - Forum Wereldfietser

Raad plaatje!

34402 berichten
In Fakse Denemarken Martin.
http://www.faxekirke.dk/

Probeer de volgende keer de plaatsnamen op de borden wat meer af te dekken, nu was het iets te makkelijk, (Denemarken vanwege de borden en ook vanwege het soort kerk)
Je kan je ook beperken tot Nederland, https://geoguessr.com/netherlands/play best moeilijk nog, al die wijken lijken op elkaar.
_Peter_ schreef:In Faxe Denemarken Martin.
http://www.faxekirke.dk/

Probeer de volgende keer de plaatsnamen op de borden wat meer af te dekken, nu was het iets te makkelijk, (Denemarken vanwege de borden en ook vanwege het soort kerk)
Heb ik ook geprobeerd door mijn fiets tegenover de wegwijzers zo te positioneren. Door de vrij lage resolutie (max. 800 dpi vereist bij het plaatsen van foto's op dit forum) is het rechter bord al moeilijk leesbaar. Maar je hebt het toch goed opgelost: inderdaad Faxe op Sjælland. M'n vrouw en ik waren op terugreis uit Zweden naar huis. Ik heb mijn fiets Focus Culebro ook meegenomen, die ruim tien maanden (!) in Zweden heeft gestaan en ik thuis ermee weer graag wil rondtoeren. Vlakbij de 'kirke' van Faxe staat de jeugdherberg waar wij hebben overnacht, want van de Zweedse provincie Värmland in één ruk naar huis rijden is onmogelijk. Op de foto hieronder heb ik mijn fiets zo vervoerd, wat is de Dacia stationcar lekker ruim vanbinnen. Terwijl m'n vrouw in onze kamer een boek zat te lezen, heb ik mijn fiets even uit de auto gehaald en lekker rondgefietst in de Deense omgeving. Gelukkig maar, want een paar uur eerder heeft het behoorlijk geregend. Op de heenweg heb ik daarin nog twee nieuwe glas-in-lood ramen staand vervoerd: 1 x 1,08 m groot per stuk. Onder het (nu al 44 jaar oude) NL-bordje twee houten platen met daartussen een in bubbeltjesplastic verpakte antieke spiegel, die wij in Zweden hebben gekregen. En evenals de Focus ongeschonden thuis gekomen.
Faxe is eigenlijk een saai dorp van niets, er was veel te veel gesloopt en nu staan er hoofdzakelijk moderne gebouwen in het centrum en een open krijtsteenmijn in de nabijheid. In het nabijgelegen Rønnede staat er wel een zeer fraaie en fotogenieke 'kro'!

Afbeelding
Martin, jammer genoeg is ook daar de omgeving ingehaald door de tijd, de weg is nu 10 keer zo breed en het scheelt niet veel of het bijgebouw (die met het rode houtvakwerk) verdwijnt in het asfalt. (Tenminste aan Google Maps foto's uit 2009 te zien)
_Peter_ schreef:Martin, jammer genoeg is ook daar de omgeving ingehaald door de tijd, de weg is nu 10 keer zo breed en het scheelt niet veel of het bijgebouw (die met het rode houtvakwerk) verdwijnt in het asfalt. (Tenminste aan Google Maps foto's uit 2009 te zien)
Bedoel je dat het om de kro van Rønnede gaat? Dat bijgebouw staat er nog, hoor.... en ook gefotografeerd. Om de foto te verkleinen en op Tinypics plaatsen kost tijd en ik wil nu naar bed. Dan maar deze hier: https://www.google.nl/search?site=&tbm= ... tTZ25tC2dU Het bijgebouw met rode vakwerk staat rechts. Voor leden onder ons die nog niet weten wat een Deense kro is: het is vergelijkbaar met een 'inn' in Engeland, een herberg uit vroegere tijden. Bij ons heet zoiets een uitspanning, een eet- of slaapgelegenheid waar de reizigers hun paarden in de bijbehorende stal uit konden laten spannen, vandaar de naam. In Groningen wordt dit een 'doorrit' genoemd. In het nabijgelegen Baflo staat er een.
In de garage bij ons Zweedse huis hangt mijn mooie verzameling buitenlandse autonummerplaten, de meesten per fiets langs de weg gevonden of opgeraapt na een net gebeurde auto-ongeluk, zelfs ook een Israëlisch exemplaar. Het gaat uitsluitend om landen waar ik met de fiets ben geweest. Dus bijv. geen Portugese plaat, want ik ben zonder fiets een keer in Portugal geweest. Maar onder andere ontbreekt een Deense nummerplaat nog. Geprobeerd bij een 'bilværksted' in Faxe en ik kan vrij goed in het Deens vragen. De Deense kentekenplaten blijven eigendom van de overheid en worden streng beschermd. Wordt een voertuig uitgeschreven of buiten gebruik gesteld, dan worden de nummerplaten onmiddellijk vernietigd. De meneer van de garage maakte hierbij een handgebaar alsof hij spinazie aan het hakken was. Vorig jaar in Oostenrijk ook geprobeerd, maar met hetzelfde resultaat. Zucht. :(
Herken je dit?
Afbeelding

Jan
Stadhouder Willem III denk ik wel...

De echte oplossing laat ik aan anderen over.
Jazeker, één van mijn favorieten, de Trompenburgh in 's Graveland, gebouwd voor admiraal Cornelis Tromp in de 17e eeuw, die zou ik heel graag nog eens van binnen willen zien, vooral die koepel!
Voor zover toeval bestaat: ik ben geboren in de Trompstraat in Oegstgeest, weet alleen even niet of dat Cornelis of Maarten betrof
gr Jeroen
@-peter-: Je kent je geschiedenis.

@jeroenh: Tja, als je in die straat woont.

Zie voor verdere informatie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Trompenburgh en http://monumentenbezit.nl/trompenburgh-s-graveland/

Jan
Welke poort is dit:
Afbeelding

Jan
Een makkie: de Lekpoort in Vianen (Utr.) – vroeger ZH. Er zijn twee Vianens in Nederland: deze hier en een bij Cuijk (Brabant).
Martin, dat is snel. Dan moet ik toch maar een moeilijkere in mijn collectie zoeken :wink:

Jan
Hilver schreef:Martin, dat is snel. Dan moet ik toch maar een moeilijkere in mijn collectie zoeken :wink:

Jan
In januari 1976 maakte ik vanuit mijn toenmalige woonplaats Hilversum een fietstocht door de besneeuwde landschappen naar Gouda langs Utrecht, Vreeswijk, Vianen en Schoonhoven. Daarom heb ik die poort ook meteen herkend :wink: . En men kan ook makkelijk 'stadspoorten in Nederland' googlen.

Hier een foto van deze winterse fietstocht, hier bij Jaarsveld. Op de wegwijzer staat Vianen. Vandaar.

Afbeelding

Hier een nieuwe raadselfoto. Misschien wat moeilijk, maar ik kan wel zeggen dat ik daar op mijn fiets heel vaak langs kom.

Afbeelding
@ Martin: Ergens tussen Zweden en Groningen?

Jan
Hilver schreef:@ Martin: Ergens tussen Zweden en Groningen?

Jan
Een 'falurödfärg' geverfde houten kerk, bekleed met tienduizenden schaliën, kan alleen maar IN het eerstgenoemde land zijn. En zoals velen al weten, heb ik een huis in Zweden.
kerk van Sunnemo natuurlijk. :D

Piet
cabonga schreef:kerk van Sunnemo natuurlijk. :D

Piet
Je hebt gewonnen, de houten 'kyrka' van Sunnemo (Hagfors kommun) in de Zweedse provincie Värmland. Bouwjaar 1653. Ongeveer vijf minuten fietsen ten zuiden daarvan staat mijn huis. 8)

https://www.google.nl/maps/place/Sunnem ... 13.7210911

De volgende raadselfoto mag jij plaatsen!
Nog een:

Afbeelding

Jan
Hilver schreef:Nog een:

Afbeelding

Jan
Makkelijk zat, hier ben ik vaak langs gefietst en ook vaak in het nabij gelegen jeugdherberg van Lattrop overnacht (inmiddens opgeheven). De watermolen van Singraven bij Denekamp in Twente. Met drie raderen een indrukwekkend complex, waaronder een houtzagerij. https://molendatabase.nl/nederland/molen.php?nummer=810
Toevallig deze website op mijn PC aangezet en zo kon ik gauw reageren.
Hier dan een nieuwe raadselfoto:

Afbeelding