Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Wereldreis Fietsen + Hond, Iemand Ervaring? - Forum Wereldfietser

Wereldreis Fietsen + Hond, Iemand Ervaring?

Beste Wereldfietsers,

Dit is ons eerste bericht op het forum, hierbij een korte introductie over onszelf:

Wij zijn Gijs en Annebeth en samen met onze hond (Huub) gaan we vanaf Maart/April 2018 vanuit Zwolle de wereld rond fietsen met als eindbestemming Nieuw Zeeland. We zouden graag in contact willen komen met mensen die soortgelijke reizen hebben gemaakt met hun hond.
Afbeelding

We hebben nog meerdere ideeën over hoe en wat maar hoofdzakelijk wordt het: zoveel mogelijk fietsen, kamperen, gemiddelde budget van €50,- per dag. We hoeven ons ook niet te haasten want we hebben geen einddatum.

We hebben op dit moment onze eigen reisblog genaamd Green Travel Guru.
Mocht je onze website willen bezoeken en ons willen volgen dan kan dat via:
(http://www.greentravelguru.com),
(http://www.facebook.com/greentravelguru)
(http://www.instagram.com/greentravelguru of @greentravelguru)


Onze route globaal:

Europa > Rusland > Mongolië > China > Richting Indonesië > Nieuw Zeeland

Landen die we ook graag willen bezoeken: Kirgizie, Kazachstan, Japan, Nepal, Zuid Korea, Filipijnen, Australië

Waar we nog het meeste vragen over hebben is dat we onze hond meenemen.Over de volgende onderwerpen hebben we vragen:

De Route

Gezondheidsverklaringen en bloedtesten
Er is wel voor elk land wat te vinden wat je nodig hebt, maar dat is vaak info als je met het vliegtuig vertrekt naar je bestemming. We willen graag weten hoe het gaat als je aan het doorreizen bent.

Invoeren van de hond op eilanden, zoals Nieuw Zeeland, Australië, Japan, Filipijnen etc

Weet jij iemand die zijn/haar hond heeft meegenomen op een soortgelijke reis of heb je zelf de hond meegenomen? We zouden graag in contact willen komen en wat vragen stellen.


Andere tips over bv de route, visa’s etc. zijn ook altijd welkom :)

Alvast bedankt!

Groeten,
Gijs, Annebeth & Huub
Hallo Gijs en Annebeth,
Mooie website, complimenten.
Ook een mooi plan, maar met hond wel wat lastiger uit te voeren. Benieuwd hoe het jullie zal vergaan straks.
Ik heb geen tips helaas, maar er zijn vast mensen die jullie op weg kunnen helpen.
Gr Anja
De site ziet er mooi en verzorgt uit. Maar…

De tips die jullie geven zijn de algemene tips die je kunt terugvinden op veel sites van reisorganisaties of op http://www.milieucentraal.nl. Van de 12 ‘ultimate’ groene tips die jullie daaruit samenstelden, gaat de eerste meteen over vliegen. De eerste tip voor Israël is het huren van een auto. Beide tips zijn niet direct als duurzaam of milieuvriendelijk aan te merken.

De term green travel guru’s wekte, bij mij althans, meer verwachtingen dan de site waarmaakt. Het guru gehalte zie ik nog niet.

Veel succes met jullie reis en schrijf er mooie blogs over!
Dag Gijs en Annebeth,

Zelf vertrek ik ook begin volgend jaar (Februari/Maart) voor een lange fietsreis richting het Oosten, al ben ik van plan om een zuidelijkere route volgen via de Balkan, Turkije, Iran en de stans (de zijderoute). Tijdens mijn 'Internet onderzoek' ben ik nog niet veel tegengekomen over reizen met honden (of dieren in het algemeen). Maar je vindt wel veel andere informatie over routes, visums, bezienswaardigheden, praktische zaken op blogs van andere wereldfietsers. Enkele links van recente reisverhalen (per fiets) die ik gevonden heb voor een fietsreis doorheen Azie:
* http://austria2australia.com/en/blog-en/ Oostenrijk-Australië, nog onderweg, Noordelijke route via Rusland.
* http://www.magunkutjan.hu/en/ Budapest - Nieuw Zeeland (nog onderweg)
* http://henkvandillen.net/nl/ Nederland-Singapore
* https://arctic-cycler.com/ Australiër die van Eindhoven naar Australië gefietst is + bijhorend topic op WF: http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... =4&t=23265
* http://www.aventureduvelo.nl/2013/02/19/routekaart/ Ten noorden van de zwarte en de kaspische zee richting Oost China
* http://www.twistingspokes.com/ Nederland - Nepal
* https://2011adamglovercycling.wordpress.com/intro/ Londen - Nieuw-Zeeland
* http://travellingtwo.com bevat ook veel fietsreis tips

Qua reisinformatie is caravanistan.com onontbeerlijk voor visum en route informatie over centraal Azië (maar jouw route zou meer Noordelijk lopen). Het 'Adventure Cycle-Touring Handbook: Worldwide Route & Planning Guide' boek vind ik ook een aanrader, bevat o.m. een aantal itineraries voor Aziatische transcontinentale routes en veel andere praktische details (vaccinaties, materiaal, navigatie, ...). Het boek vermeldt honden enkel in de context van dolle beesten die fietsers achtervolgen (ik heb snel eens gezocht in de ebook versie). Crazyguyonabike heeft ook veel reisdagboeken. Op de forums van lonely planet vind je ook veel recente ervaringen van reizigers (zelden per fiets echter).

Zelf ben ik nog volop in de planningsfase van mijn reis, al heb ik wel al een redelijk idee van de route die ik wil volgen en de periode: route en vertrek februari 2018 (kwestie van niet te smelten in centraal Azië). Qua route twijfel ik nog om na Tadzjikistan eerst noordelijker door Kirgizstan en Kazachstan te reizen, alvorens China langs de Zharkent grensovergang binnen te fietsen. Een alternatief is de Irkeshtam bergpas in Kirgizstan (zo staat het op bovenstaande route uitgetekend), maar dan volgt er een lang stuk doorheen de Taklamakan zandwoestijn in West China.

Het kan leuk zijn om contact te houden en tips uit te wisselen? Indien jullie recente reisverslagen van andere wereldfietsers tegenkomen, laat je dan iets weten (dit zijn de doorgaans de meest actuele informatiebronnen). Ik houd alvast jullie blog in het oog. In de nabije toekomst ga ik hier ook nog wel een topic starten, want ik ben nog op zoek naar een reisgenoot :).
Ik zou me voor informatie over het meenemen van een hond denk ik meer richten op mensen die over land reizen met overland trucks en Land rovers. Op de fiets een hond meenemen op zo'n lange reis beginnen denk ik niet veel mensen aan.

De site ziet er super mooi uit, maar ik sluit me wel bij Martin aan dat het vooral een verzameling open deuren is. Hopelijk komt daar nog verandering in. Misschien t.z.t. een hoop info over het meenemen van je hond op een lange reis overland, daar is vast meer behoefte aan.
martin schreef:De site ziet er mooi en verzorgt uit. Maar…

De tips die jullie geven zijn de algemene tips die je kunt terugvinden op veel sites van reisorganisaties of op http://www.milieucentraal.nl. Van de 12 ‘ultimate’ groene tips die jullie daaruit samenstelden, gaat de eerste meteen over vliegen. De eerste tip voor Israël is het huren van een auto. Beide tips zijn niet direct als duurzaam of milieuvriendelijk aan te merken.

De term green travel guru’s wekte, bij mij althans, meer verwachtingen dan de site waarmaakt. Het guru gehalte zie ik nog niet.

Veel succes met jullie reis en schrijf er mooie blogs over!
Hallo Martin,

Bedankt voor jouw feedback. :D
Wat misschien niet helemaal duidelijk is is dat onze tips zijn toegespits op een breder publiek die ook soms het vliegtuig nemen. Voor sommige reizigers is het reizen op de fiets of via land een te grote stap. Aangezien het voor sommige reizen dan onontkoombaar is om een vliegtuig te nemen, is het volgens ons wel belangrijk om er geen onnodig gebruik van te maken. We vinden het belangrijk dat het grote publiek zich ook bewust word van de gevolgen van reizen en als iedereen ook maar een klein beetje meer bewust word, dan zal dat de wereld ook een beetje beter maken.

Wil je meer weten over onze missie & visie: http://www.greentravelguru.com/about-us/

Een belangrijke beweegreden voor het aanprijzen van een auto is Israel, is omdat het niet bepaald veilig om grote delen te fietsen (Tussen Jeruzalem & Eilat maar ook in het noorden). Daarnaast is het openbaar vervoer ook niet aan te rijden aangezien hier vaker aanslagen op worden gepleegd. Het meest veilige vervoersmiddel is daarom een auto, waar wij gebruik van hebben gemaakt tijdens onze route door Israel.

Mocht je nog tips hebben voor onze Wereldreis, dan horen wij het natuurlijk graag!

Met vriendelijke groet,

Gijs, Annebeth & Huub.
Deze Spanjaard is permanent onderweg met zijn hond, de site is weliswaar in het Spaans maar wellicht hebben jullie er wat aan: https://bikecanine.com Zijn youtube kanaal is ook de moeite waard: https://www.youtube.com/channel/UCv_CSi ... kvqgTklm0w
De missie en visie las ik uiteraard. Tijdens de Israel reis waren jullie nog geen 24 jaar. Heel mooi dat jullie zo jong al zoveel van de wereld hebben gezien, maar qua vliegreizen hebben jullie al meer gevlogen dan menigeen die een stuk ouder is. Het komt er dus op neer dat jullie op reis willen en daarvoor het vliegtuig pakken als dat jullie dat willen. Dat is jullie keuze, dus van mijn geen moreel oordeel. Het gaat mij alleen wat ver om jezelf als guru in duurzaamheid te benoemen. Dat gevoel wordt versterkt als ik hier kijk: http://www.greentravelguru.com/work-with-us/. Jullie zijn in te huren voor advertenties, brand ambassadors, product reviews.

En dan gaat het op een marketingconcept lijken waarbij green travel een groen sausje wordt...
Een belangrijke beweegreden voor het aanprijzen van een auto is Israel, is omdat het niet bepaald veilig om grote delen te fietsen (Tussen Jeruzalem & Eilat maar ook in het noorden). Daarnaast is het openbaar vervoer ook niet aan te rijden aangezien hier vaker aanslagen op worden gepleegd. Het meest veilige vervoersmiddel is daarom een auto, waar wij gebruik van hebben gemaakt tijdens onze route door Israel.
Op jullie site staat:
Renting a car in Israel is the most cost and time-efficient way to move around the country. During our trip, we rented a car for 5 days, which brought us from Jerusalem to Eilat and back up to Tel Aviv for around 25 euros a day (excluding fuel). Public transport in Israel is more expensive, a round trip from Jerusalem to Eilat costs around 70 euro per person, and takes more than 5,5 hours. In Israel, there are many scenery spots which lay off the main roads and are not accessible by public transport. This was the first time for us during our traveling that we took a rental car instead of public transport or bike. But it gave us the ultimate freedom and we had an amazing extraordinary experience which we otherwise didn’t have.

Daarin zie ik alleen maar financiële argumenten. De tekst staat ook in het stuk met tips voor "Israel on a budget". Overigens zijn er ook mensen die daar fietsten. Zoek maar eens op deze site. De meeste aanslagen op bussen waren in de steden. En een beetje flauw, maar gelet op de kopjes "experience" en "exitement" zou je juist in de bus moeten stappen om ook die kant van de cultuur te leren kennen.
.
De tovenaar schreef:Deze Spanjaard is permanent onderweg met zijn hond, de site is weliswaar in het Spaans maar wellicht hebben jullie er wat aan: https://bikecanine.com Zijn youtube kanaal is ook de moeite waard: https://www.youtube.com/channel/UCv_CSi ... kvqgTklm0w
Gaaf, super leuke filmpjes. We gaan hem een berichtje sturen! Bedankt voor je tip :D
Gijs & Annebeth schreef: Wat misschien niet helemaal duidelijk is is dat onze tips zijn toegespits op een breder publiek die ook soms het vliegtuig nemen.
Als jullie jezelf willen bestempelen als 'Green Travel Guru' dan creëer je erg hoge verwachtingen op dat gebied. Verwachtingen die jullie naar mijn gevoel totaal niet waarmaken met wat standaard 'groene tips' die ik in alle eerlijkheid ook op een uurtje bij elkaar krijg geschreven.

Het geeft mij dus wel erg het gevoel dat er dus slechts sprake is van een erg dun groen sausje en greenwashing. Ik wil er nog vanuit gaan dat het allemaal niet zo bedoeld is, maar de hoeveelheid zelfbedrog die een rol speelt bij 'groen gedrag' is vaak heel groot.

Mag ik vragen wat jullie ecologische voetafdruk is of specifiek jullie reisvoetafdruk (b.v. te berekenen met: http://www.vakantievoetafdruk.nl)
(Ik ken de relativiteit van zo'n berekeningen, maar het geeft wel een ruwe inschatting.)

Renaat
Gijs & Annebeth schreef:Nogmaals, onze website is helemaal niet gericht op enkel fietsen en is benoemd in deze post in het geval iemand het interresant vind om ons te volgen wanneer wij vertrekken.

Prima als je onze website niet goed vind en ons missie en visie niet deelt.
Jullie stellen nu eenmaal heel hoge verwachtingen door jezelf als 'guru' te bestempelen een heel duidelijk dolgraag reclame maken voor jullie website en visie. Als je bewust de hoge boom wil spelen, verwacht je dan ook aan wat wind. Wat meer bescheidenheid had jullie hier van kunnen behoeden, maar jullie vinden jezelf blijkbaar 'groene guru's'.

Renaat
Gijs & Annebeth schreef:
De tovenaar schreef:Deze Spanjaard is permanent onderweg met zijn hond, de site is weliswaar in het Spaans maar wellicht hebben jullie er wat aan: https://bikecanine.com Zijn youtube kanaal is ook de moeite waard: https://www.youtube.com/channel/UCv_CSi ... kvqgTklm0w
Gaaf, super leuke filmpjes. We gaan hem een berichtje sturen! Bedankt voor je tip :D
Graag gedaan, ook voor iemand die niks heeft met honden en geen Spaans spreekt zijn het idd zeer leuke filmpjes. :lol:

Floris89 schreef: Het kan leuk zijn om contact te houden en tips uit te wisselen? Indien jullie recente reisverslagen van andere wereldfietsers tegenkomen, laat je dan iets weten (dit zijn de doorgaans de meest actuele informatiebronnen). Ik houd alvast jullie blog in het oog. In de nabije toekomst ga ik hier ook nog wel een topic starten, want ik ben nog op zoek naar een reisgenoot :).

Hallo Floris,

Super gaaf dat je ook volgend jaar gaat fietsen!

Bedankt voor de tips en inspiratie, en dat boek gaan we ook zeker even opzoeken.
Wij zaten eerst ook aan die route te denken maar is helaas niet zo verstandig met de hond.

Wij volgen al een tijdje deze dame, zij heeft ook een zuidelijke route genomen:
http://www.thebikeramble.com
Alleen niet heel recentelijk, ze is in 2015 vertrokken vanuit Zweden en fietst nu in Zuid-Amerika.

We zouden graag contact willen houden en tips uitwisselen. Heb jij ook een blog, facebook of instagram waar we jou kunnen volgen?

Groeten,
Gijs & Annebeth
Prima als je onze website niet goed vind en ons missie en visie niet deelt. Om dit voortaan te voorkomen is er een hele goede oplossing en dat is niet reageren op deze post en onze website niet bezoeken.

We hadden gehoopt dat mensen hier elkaar motiveren in plaats van demotiveren. We hebben helemaal geen zin in mensen die negatief en pessimistisch denken over andersmans plannen. Jammer dat er zo negatief gedacht word door jou.
Tja, als je zo eindigt, dan krijg je nog wel een reactie. Eerder schreef ik dat de website er verzorgt uitziet. Ik vind hem ook echt mooi. Daarnaast is jullie plan natuurlijk geweldig, zonder twijfel, en ook daarmee wens ik jullie alle plezier succes toe! Een prachtig vooruitzicht om zonder tijdslimiet ver te mogen fietsen. Jaloersmakend in positieve zin. Het is zeker niet mijn bedoeling om jullie te demotiveren. En jullie visie.... die deel ik volledig.

Wijs me aan waar ik negatief of pessimistisch ben. Mijn reactie is erop gericht om wat meer duidelijkheid te krijgen over hoe jullie green travel zien, zeker in relatie tot de guru. Helaas gaan jullie niet op de inhoud van die vragen, maar vullen jullie in hoe ik denk en vragen mij vervolgens niet meer te reageren. En da's best jammer.
Ik kan me vergissen maar vergeet het maar deze trip met een hond. In veel landen is quarantaine, al dan niet kort maar toch. Indonesie is 2 weken als ik me niet vergis. Nieuw Zeeland is al 30 dagen, China 30 dagen. Elk land heeft zijn eigen specifieke eisen qua rabies enting en andere eisen. Dat vereist veel planning. Ik zou mijn hond dus niet meesleuren op een dergelijke reis eerlijk gezegd.
Wanneer je google: bringing dog to...... en de te bezoeken landen invult, krijg je
uitgebreide info over alle regels.
Een verzoek: In dit topic wil de TS graag antwoorden op zijn vragen.
Discussie over de drijfveren, het al dan niet groen zijn, etc. kan via PB of een ander topic.
Graag niet dit topic hiermee belasten.
Bedankt voor de medewerking.
Ik kwam dit interview van een koppel en hun hond (Dave, Jen, & Sora) tegen en moest aan jullie denken: https://mightygoods.com/long-haul-trekkers/
Misschien ken je al, want ze hebben ook een website: http://longhaultrekkers.com/