Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Garmin eTrex Touch - Forum Wereldfietser

Garmin eTrex Touch

ik heb geen flauw idee tot wie ik me moet richten. Ik veronderstel dat er hier wel kenners zijn van fiets- en wandelgpstoestellen.

Ik heb een Garmin eTrex Touch 35 en heb alle fietsknooppunten op de gps overgeladen zoals de instructie op de pagina (http://www.fietsnet.be) het voorschrijft. Echter, wat nu? Hoe kan ik op mijn gps de fietsknooppunten tot een route samenstellen? Dit lukt me niet echt en is ook niet duidelijk in de handleiding van het toestel.

Heeft er nog iemand anders tips en tricks rond dit toestel?

Groetjes,
Pieter en Nele
Ik plan eigenlijk alijd mijn route vooruit op de computer en laad die dan in de GPS.

Maar het is zeker mogelijk zelf een route aan de hand van waypoints samen te stellen, alleen zal dan de GPS de route bepalen en dat is niet altijd de route die uitgezet is.

Maar goed in mijn (Engelstalige) eTrex Touch 35 kan je een route samenstellen door:
  1. Toets recht boven in te drukken
  2. Route planner kiezen
  3. Create Route
  4. Select First Point
  5. Waypoints
  6. Kies hier het eerste fietsknooppunt en kies "Use"
  7. Select Next Point, en dan weer verder met 5
Maar goed, erg handig is dit niet, beter ga je terug naar http://www.fietsnet.be en zet je met wat klikken een route uit en vervolgens kies je (rechts onderaan) "Exporteer de route naar je GPS".
De Garmin kan helaas niet veel met die knooppunten. Beter is idd om eerst online een route te plannen met een specifieke knooppuntenrouteplanner en die als track op je garmin opslaan. Een trucje is wel mogelijk mbv mijn openfietsmap. Dmv tolwegen vermijden in te schakelen routeert deze uitsluitend over fietsroutes. Tolwegen worden echter alleen ondersteund als je auto of motorfiets als vervoermiddel kiest, maar dat maakt voor de openfietsmap niet uit, sowieso worden autowegen uitgesloten bij de routering. Sterker nog, je moet "autowegen vermijden" niet aanvinken op de openfietsmap. Zie dit instructieve filmpje van Mr GPS: https://www.mrgps.nl/routeringsinstelli ... fiets-map/
Sinds ik de GPS heb ben ik gestopt met knooppunten.

Voor NL gebruik ik de fietsrouteplanner op standje 'natuurroutes', via de PC uploaden
https://routeplanner.fietsersbond.nl/?# ... wgodkxwA7g

Dit is de beste route planner van Nederland.

Je vult de postcode van je huis in en de postcode van de camping, daarna klik je aan bv natuurroute en die zet je over in je map en vandaar uit in je gps. Zo doe ik het.

mario
TS woont zeer waarschijnlijk in Belgie, en heeft met fietsnet.be een fijne routeplanner, die klaarblijkelijk tegenwoordig ook Nederland dekt, terwijl de kaart van de fietsersbond strikt ophoud aan de grens. En als je in de grensstreek woont is dat alles behalve handig van de fietsersbond.
Bedankt voor de snelle reacties.