Additionally, paste this code immediately after the opening tag: advies aandrijflijn onderdelen - Forum Wereldfietser

advies aandrijflijn onderdelen

Hallo medefietsers,

Mijn aandrijflijn(kettingbladen/ketting/cassette) is aan vervanging toe. Een ketting heb ik al.
Op het moment heb ik voor 44-32-22 kettingbladen met 64-104 bcd. Achter heb ik een 28-12 7-speed cassette.
Ik zou opzich wel een zwaardere hoogste versnelling willen hebben, maar is niet noodzakelijk. Ik heb een (zeer) klein budget, dus ik ben op zoek naar iets wat niet teveel kost maar wel een redelijke kwaliteit heeft.

Voor de cassette heb ik de volgende op het oog:
shimano HG-70
shimano HG-41
shimano HG-41 tourney
sunrace CSR63
sunrace CSM63

Wat is het kwaliteitsverschil tussen deze cassettes? Misschien heeft er iemand hier ervaring? Tot zover heb ik gezien dat de sunraces wat goedkoper zijn, maar komt dat sterk terug in de kwaliteit?

Als kettingbladen gelabeld zijn als 3x9, geeft het dan problemen als je ze als 3x7 gebuikt?
Mijn voorderailleur is een oude shimano deore lx, zou ik andere kettingbladen als shimano acera, of van andere merken als fsa of blackspire kunnen gebruiken? Welke merken/types zijn goed als prijs en duurzaamheid belangrijker zijn dan gewicht?

Alvast bedankt voor de moeite van het antwoorden :)

Met vriendelijke groet,
Jeroen
Als je een zeer klein budget hebt zit je met 7-speed erg goed, zolang het nog te krijgen is uiteraard. Maar je moet het wel bij 7-speed houden en geen aspiraties hebben om er iets anders van te maken of om de versnellingen drastisch te wijzigen want dan verdwijnt je prijsvoordeel.
Bestel deze en voor een tientje ben je klaar: https://www.rosebikes.nl/artikel/shiman ... aid:520901
Ga je op reis en heb je een lichter verzet nodig bestel er dan hier een van : https://www.rosebikes.nl/artikel/shiman ... aid:414555
Met de kwaliteit is niets mis.

Ik zie bij bol.com en op een paar andere plaatsen een sunrace-cassette maar daar staat bij dat het een 12-24 zou zijn maar op het lpaatje zie ik een 12-34. Alleen al de onzekerheid zegt me dan dat ik naar een winkel moet gaan waar ze wel weten wat een verzet is.

Het bovenstaande geldt ook voor een cranckstel of losse bladen. Met het goedkopere (Acera) Shimanospul is voor wat het kost niets mis.
https://www.rosebikes.nl/artikel/shiman ... aid:667940
Als het budget krap is moet je vooral bij 7 speed blijven. Let wel even op of je een cassette naaf hebt of een freewheel naaf. Zie hier voor het geval je het niet weet: http://www.sheldonbrown.com/free-k7.html Aan de voorkant is de goedkoopste oplossing stalen kettingbladen. Die zijn spotgoedkoop en degelijker dan alles behalve de beste (dure) alu bladen.
Ik wil zeker bij 7-speed blijven, de derallieur en shifters zijn nog goed, dus die wil ik niet veranderen. Het is een cassettenaaf. Ik zat aan deze te denken:
http://www.marktplaats.nl/a/fietsen-en- ... =mympBuyer

Nu aan het kijken voor de kettingbladen.
Die B. van O. is dus wel een geniale handelaar als hij jou meer dan het dubbele kan laten betalen van wat een even goed ding in de winkel kost :lol: :lol: :lol:
(Zie de links die ik gaf)
Leon schreef:Die B. van O. is dus wel een geniale handelaar als hij jou meer dan het dubbele kan laten betalen van wat een even goed ding in de winkel kost :lol: :lol: :lol:
(Zie de links die ik gaf)
Advertentie is inclusief ketting ;) Maarja, ik heb heb gevraagd wat de cassette alleen moet kosten maar daar wil hij nog 17,5 voor halen. Vind ik teveel dus ik haal wel een hg41 cassette voor een tientje. Acera kettingbladen setje/crank voor 3 tientjes is ook goed te doen.
Ik ben blij dat ik voor 40 euro klaar ben, goed om te weten dat je voor duurzaamheid geen deore of xtr nodig hebt :)

leon en wim, bedankt voor jullie advies!
Tourney spullen zou ik links laten liggen. Ze gaan rammelen op de naafbody en die daardoor beschadigen. Geef een paar euro meer uit.