Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Snelle frame met gaten v.bagagedragers voor woon/werk/school - Forum Wereldfietser

Snelle frame met gaten v.bagagedragers voor woon/werk/school

Ik ben op zoek naar een redelijke lichte frame voor een lichte prijs om 60km naar school en terug te fietsen. Ik heb momenteel een oude raceframe en dat bevalt prima, alleen heb ik geen nokken voor bagagedragers. Oude staal/aluminium frames met nokken in de richting van: oude Trek Alpha, oude Specialized Sirrus Tripple, Planet X Kaffenback 2, Genesis, Cotic..

Maat: 57-58.5 bovenbuis c-c.
Disc of Velgrem het kan allemaal 8)

Mijn studentenbudget is richting minimaal, dus een mooi frame die goed gebruikt is heb ik het liefst. Als jullie wat hebben hoor ik het graag!
beste pdot, misschien is dit iets voor je, nà opknappen:
Afbeelding
bovenbuislengte 56cm. framehoogte 58cm volgens stickertje boven trapas.

soms koop ik een goede 2ehands koga en knap die op tot toerfiets. deze viel tegen want hij is niet 2e hands maar zoveelstehands :) maar met wat TLC is hier nog een prima bruikbare stadsfiets van te maken.
mooi detail: de verkoper, een chemisch technoloog, beweerde dat het frame van aluminium is. ja meneer, is goed meneer :lol:

nee, dit is voor jou te veel een stadsfiets en te veel zoveelstehands.
waarom zet je de achterdrager niet (wél, bedoel ik) met een paar klembandjes vast aan de staande achtervorken, net boven de achteras?
voor bevestiging rond de voorvorkbuizen zijn ook allerlei klemmetjes beschikbaar.
groet! hoogframe
of nog als kaal frame deze:
een Trek FX 7.6
Afbeelding

carbon voorvork met inmiddels nieuw balhoofdstel (van bike4travel) en oude rotte trapas is er al uit.
framemaat 50 cm en bovenbuislengte 57 cm (horizontaal gemeten).
stuur me anders een pb als dit je wat lijkt.
tip: kijk ook eens goed rond op marktplaats.nl want er is van alles te koop voor niet altijd te veel geld. zoek bijvoorbeeld eens op Trek FX en bouw het rechte stuur om naar een racestuur.
groet! hoogframe
hoogframe schreef:waarom zet je de achterdrager niet (wél, bedoel ik) met een paar klembandjes vast aan de staande achtervorken, net boven de achteras?
voor bevestiging rond de voorvorkbuizen zijn ook allerlei klemmetjes beschikbaar.
groet! hoogframe
Dat lijkt me ook veel gemakkelijker, goedkoper, minder werk en vooral heb je meer kans dat je dan nog steeds tevreden bent met de fiets.

Er zijn hiervoor veel oplossingen beschikbaar, afhankelijk van je precieze frame, de hoeveelheid bagage die je op de drager wilt vervoeren, je budget (ergens tussen 5 euro en 125 :shock: euro) en het benodigde werk qua zoeken en sleutelen.

Misschien dat als je meer info geeft en een foto van je fiets dat je concrete tips krijgt.
Ik heb hier nog een stalen kader + voorvork liggen met oogjes voor bagagedrager en spatborden en nokken voor cantilever/v-brake, Gazelle Mexico, bovenbuis 57,5cm center-center, zadelbuis center-top 57cm. Gratis ende voor niks.
Jullie hebben gelijk, ik ga kijken of twee assen draaien die in de driehoekige gaten van de uitvaleinden past een optie is,waar ik dan mijn bagagedrager aan vast kan zetten. Ik heb de Tubus seat stay bevestigingen gezien en dat is overtuigend, alleen bij de onderste bevestiging heb ik iets stevig nodig (zware tas aan een kant met een ruigere weg krijgt alles los denk ik), maar dat ik onderweg nog de wiel uit kan halen als ik een platte band krijg.

Ik hou jullie offertes in gedachte. Bedankt!
Ik zag toevallig op marktplaats een tubus fly evo staan, die kan je aan de bovenkant vastmaken aan je rem: http://link.marktplaats.nl/m1117947761.
Hier een verhaal over achterdragers; helemaal onderaan idëeen over het bevestigen van een drager op een frame zonder oogjes:

http://www.cyclingabout.com/all-about-r ... ier-racks/

Maarten
Voor de bevestiging van de bagagedrager boven aan de staande achtervork gebruik je een zadelpen klem met twee extra schroefdraden. Te koop bij m-gineering.nl voor €7,75.
Op de pagina diverse onderdelen: http://www.m-gineering.nl/shop.htm
Voor fotoos zie de link van Smitty.
heb zelf ook geen oogjes
maar gebruik de tubus disco
https://www.bike24.com/p29673.html
en boven zet ik hem met buigklemmentjes om het frame mee vast
werkt top
hele fietsvakanties meegemaakt
sjefke schreef:Voor de bevestiging van de bagagedrager boven aan de staande achtervork gebruik je een zadelpen klem met twee extra schroefdraden. Te koop bij m-gineering.nl voor €7,75.
Op de pagina diverse onderdelen: http://www.m-gineering.nl/shop.htm
Voor fotoos zie de link van Smitty.
En als dat niet past heeft Marten deze ook nog http://www.m-gineering.nl/ommindex.htm