Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Travelmaster 2.6 in grote maat? - Forum Wereldfietser

Travelmaster 2.6 in grote maat?

Eenvoudige vraag: ik zou een Santos Travelmaster 2.6 willen aanschaffen maar mijn dealer raadt dat af omdat ik te groot ben: 1m88, beenlengte 90cm.

Iemand ervaring met grote maten van deze 26" fiets?

Dus aub GEEN discussie/tips/....ivm voor en nadelen van 26" en/of 28" wielen, mijn keuze is weloverwogen gemaakt! Alleen een ja/neen antwoord: ben ik te groot voor dit model?
Beste Bart,

Ik ben het met je eens: je bent niet te groot voor een 26"-wielen-fiets .
Ik heb zelf een 24inch-framemaat fiets met 26": een mountainbike (Giant Terrago) die ik nu als vakantiefiets wordt opbouw. Het frame is zelfs bijna 63 cm als je meet tot bovenkant zitbuis. (Zelf meet ik tegen de 2 meter. ) En dat rijdt prima (als ATB, hopelijk ook als toerfiets).
En ik kan nu opmerkingen gaan maken dat het er niet uitziet zo'n grote framemaat met die 'kleine' wielen, maar dat is de discussie die we niet wielen!

Jij wilt een Santos 2.6 wilt en hebt 'gewoon' een gezonde-Hollandse lichaamslengte: daar past gewoon zo'n fiets bij als jij die wilt!
(Ik denk nog aan iets: kijk of je er langere cranks (175mm of zelfs 180mm) op wilt. Cranklengte mag 20% van je binnenbeenlengte zijn)

groet! hoogframe
Nee, je bent niet te groot voor dit model. Ja, er zijn fietsen waar je mooier op past.
De 2.6 is er in erg grote maten, ze hebben hem tot 27" . dat is wel een Gates frame maar die kunnen ze ook opbouwen met een derailleur systeem.
Proberen of je er lekker op fietst kan bij Santos, een dealer zal niet gauw zo'n grote maat hebben staan..
BartC schreef:Eenvoudige vraag: ik zou een Santos Travelmaster 2.6 willen aanschaffen maar mijn dealer raadt dat af omdat ik te groot ben: 1m88, beenlengte 90cm.

Iemand ervaring met grote maten van deze 26" fiets?
Ik ben 1.86 m lang met een binnenbeenlengte van 89 cm en rij al 8 jaar op een stalen Santos Travelmaster 2.6, met een hoogtemaat van 23 inch. Santos maakt helaas geen stalen frames meer, maar ook in alu wordt deze fiets als 23 inch frame in allerlei versies geleverd.
Als ik jouw lengte zou hebben, zou ik waarschijnlijk dezelfde fiets hebben gehad met het zadel nog een centimeter hoger (en misschien een andere afstand tussen zadel en stuur, afhankelijk van de armlengte). Ook mijn nieuwe fiets met maatframe heeft weer 26 inch wielen (bewuste keuze) en ongeveer dezelfde afmetingen als mijn oude Travelmaster.
Misschien moet je eens naar een andere dealer gaan, waarvan de opvattingen beter matchen met jouw wensen.
Mijn man is ook 190 en rijdt op een 2.6.
Bij aankoop is hij opgemeten en is het frame aangepast aan zijn afmetingen. Zijn fiets oogt misschien raar, uit verhouding, maar hij fietst er heerlijk op.
Op onze site vind je diverse foto's van zijn fiets, bijv via deze link: eerste rij foto's http://wijzijnfietsen.weebly.com/india- ... 5760203726
Ten overvloede: hier een lange lijs van 193cm en bbl van 95cm. Op een 23" framemaat van een Santos Travelmaster 2.6. En geen centje pijn jonguh!

Maarrrr.... als er in mijn tijd al een 2.9 was geweest, had ik daarnaar gekeken:).
Fijn zo'n dealer die blijkbaar geen flauw idee heeft wat hij verkoopt :roll:

Als het kan zou ik naar een specialist gaan die wel verstand heeft van het opmeten en afstellen van fietsen (en vakantiefietsen in het bijzonder).
loknor schreef:Fijn zo'n dealer die blijkbaar geen flauw idee heeft wat hij verkoopt :roll:

Als het kan zou ik naar een specialist gaan die wel verstand heeft van het opmeten en afstellen van fietsen (en vakantiefietsen in het bijzonder).
Sommige fietsenmakers hebben gewoon een bloedhekel aan overmatig uitstekende zadel en stuurpennen. Opzich denk ik ook wel dat een 2.9 mooier zou passen(esthetisch gezien). Neemt niet weg dat TS graag 26"inch wil rijden(ook mijn voorkeur) en dat een travelmaster 2.6 waarschijnlijk gewoon een prima paasende optie voor hem is.
1.88 is toch niet zo gigantisch? Ik trek echt direct de kennis van de FM in kwestie die voor de OP een 26" Santos afraadt.
Berger schreef:Sommige fietsenmakers hebben gewoon een bloedhekel aan overmatig uitstekende zadel en stuurpennen.
Door zo'n 'overmatig uitstekende' zadelpen heb ik wel genoeg ruimte voor een grote Thudbuster. Zo'n verende zadelpen kan in esthetisch opzicht ook niet door de beugel, maar verhoogt wel het fietsplezier waar het asfalt het af laat weten. Ik heb ook wel eens gedacht aan een Pedersen: een heerlijke fiets zolang je de wind in de rug hebt. Of zo'n fiets nu mooi of lelijk is, is geen uitgemaakte zaak, maar nu dwaal ik een beetje af van het topic ;-)
loknor schreef:1.88 is toch niet zo gigantisch? Ik trek echt direct de kennis van de FM in kwestie die voor de OP een 26" Santos afraadt.
Heb je gelijk in, maar wij zijn natuurlijk niet bij dat afraden geweest. Misschien kwam deze FM wel met goede argumenten waarom hij persoonlijk zou kiezen voor een ander model. Als hij gezegd heeft dat het gewoon niet past kun je zijn kennis in twijfel trekken inderdaad. Kan TS meer vertellen over waarom deze FM de 2.6 niet geschikt vindt/vond
Allemaal bedankt voor de tips en info.
Donderdag ga ik naar een grotere Santos verdeler in Leuven, hij lijkt me meer ervaring te hebben met dit soort fietsen.
Maar wat bedoelen jullie met de afkortingen TS en FM???
TS = Topic Starter ( jij dus)
FM = Fietsenmaker.
193cm en rijdend op een travelmaster 2.6..prima te doen
Hoi Bart, met jou lengte kun je zowel op een Santos fiets van 26', 28 en 29'.
Als je echt een 'mountainbike-achtige' fiets wilt hebben dan zou de 29'er een hele goede optie zijn. Bekijk zelf maar wat het fijnste voor jou fietst.
Ben uiteindelijk naar Cadans in Leuven gaan kijken. Daar heeft men duidelijk veel ervaring met de verkoop van dit soort fietsen. Soit, mijn Travelmaster 2.6 is besteld, nu nog een paar weekjes wachten.
Gefeliciteerd vast! Welke framemaat is het nu geworden? En wat voor afmontage, vraagt de techniekliefhebber in mij?