Additionally, paste this code immediately after the opening tag: GR 5 te fietsen? - Forum Wereldfietser

GR 5 te fietsen?

Hoi, ik zie dat de stukje Gr5 door de Ardennen fietsbaar is. http://www.bikepacking.com/routes/cycli ... -ardennes/

Weet iemand of de stukken daarna ook te doen zijn? Ik heb spontaan bijna 2 weken open in mijn agenda en ga zaterdag weg.

Highland 550 zou ook nog kunnen maar de boot is erg duur op het laatste moment... nog een nachtje over slapen :)
Ik heb ooit wel eens stukjes van de GR5 in Frankrijk bewandelt, die waren echt niet te fietsen, zelfs lopen was soms een uitdaging. Misschien dat er in 40 jaar ook hier wat is veranderd, dat weet ik alleen niet.
Hey Shane,

Ik heb al duizenden km door de Ardennen gefietst, maar geen idee of de GR5-sectie erbij was (zit hier op de boot naar Götenborg en de kaart wil niet openen).

Wél kan ik je zeggen dat ik verleden jaar die Highland 550 in Schotland gereden heb met de mtb (onder héél natte omstandigheden) en dat dat ECHT een aanrader is.
Je hebt inmiddels de Transandalus erop zitten, en dit is meer van hetzelfde concept, in een ander landschap. Zeker doen !

Enjoy it :D

grtn,

Koen
Helaas gaat de Highland 550 meer dan 550 euro kosten om daar te komen. Dus ik moet er nog over na denken. Richten de zon lijkt me ook wat...met 10-12 dagen moet ik een end kunnen komen als ik in Maastricht start 8)

lastig lastig :D
Ik ken de GR5 niet in specifiek. Maar mijn ervaring met dit soort LAW paden in het algemeen is dat ze allemaal te "fietsen" zijn. Wel zul je tegen gebieden aanlopen waar je tijdelijk de fiets aan de hand zult moeten nemen. En bij voorkeur zorg je er dan ook voor dat de fiets niet te breed beladen is, bikepacking is dan ook snel praktischer dan panniers om tussen sommige smalle stroken wat makkelijker door te komen.

Nat weer zorgt er soms voor dat het één en ander wat lastiger wordt gezien grote delen van dit soort LAW's nogal eens onverharde paden zijn die veranderen in modderpaden. Maar dit is op dit moment niet echt aan de orde :).

Ik zou het er gewoon op wagen. Kom je echt niet verder op een bepaald punt, dan kun je altijd nog een korte omweg pakken.

Let wel dat het allemaal net wat intensiever zal zijn dan op een lange afstands fietsroute, maar dat hoort er allemaal een beetje bij wanneer je op wandelpaden gaat fietsen :).
Shane schreef:Ik heb spontaan bijna 2 weken open in mijn agenda en ga zaterdag weg.
Heerlijk zulke spontaniteit in de agenda :P Veel plezier!
@Friso Ja, ik zou vaker zo'n kloten klant moeten uitzoeken die de opdracht spontaan 2 weken eerder dan afgesproken stop zegt....kom ik weer eens aan fietsen toe. Gelukkig heb ik een vaste baan met mijn favoriet klant vanaf 1 juni.

Helaas is de HT550 geen optie deze keer ivm hoog boot kosten rondom Pinksteren en de 2 weken omzet dat ik mis loop. Volgende keer beter.

Maar.....
Even wat .gpx van de GR5 kunnen downloaden vanaf hier>>>> http://www.kaltes.nl/pb/pm/pmwiki.php?n=GR5.GPS

Als ik van 2 aan 3 wandel dagen 1 fiets dag maakt.....lijkt het dat ik net aan Maastricht-Basel off road kan fietsen in de 10-12 dagen. ca 800km en 18000hm....Af en toe een nutteloos stukje overslaan en een stukje weg pakken, moet het helemaal goed komen, als ik tijd te kort kom is de laatste stuk niet ver van de Rhijn route en dan kan ik lekker knallen :)

Prima plan....ik ga ervoor :), misschien met mijn vakantie in het na jaar de rest wandelen met fiets op mijn schouders :)

AfbeeldingMaastricht to Basel on Gr5 by Shane Cycles, on Flickr
Hi, ik neem aan dat je dit: http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... 12&t=22716 al gezien hebt 8)
En als het low budget moet... dan vakantie in eigen land..?
Njoy!!
@Yvon, bedankt die had ik niet gezien :)
Wij hebben jaren geleden al vrijwel de gehele GR 5, grand randonnee no.5 op de fiets gedaan. De 2 gidsen van Henk Eikelboom van de fietskaart stichting volgen de route waar mogelijk verhard. Deel 1 gaat van Hoek van Holland naar Geneve, deel 2 vervolgens van Geneve naar Nice. Alle grote cols worden meegenomen wat met name deel 2 loodzwaar maakt! Daarentegen wel wonderschoon.
stef.l schreef:. Wel zul je tegen gebieden aanlopen waar je tijdelijk de fiets aan de hand zult moeten nemen.
Ik hoef geen fietsvakantie meer waar dit niet dagelijks nodig is :D
AfbeeldingIMG_2300

@Bonkers, bedankt goed om te weten.

Ondertussen heb ik de nodige gps tracks binnen en een prima super zwaar route tussen Maastricht en Basel kunnen maken. Morgen een 4-5uur drama omreis met de NS, dankzei werkzaamheden. Maar ik kan in de vroege middag beginnen in Maastricht.

Dank allemaal voor de ideeën , meedenken en inspiratie. De reis is live te volgen via de bekende Fb pagina....

Groetjes, Shane
In kort, ja het kan :D

Je moet wel iets avontuurlijk ingesteld zijn, geen hekel aan modder hebben en goed zijn met je fiets optillen 100x per dag en ook best lang stukken me fiets willen schouwen...Maar het kan :)

Ardennen en een groot gedeelte van Luxemborg waren prachtig en pittig, zuid Luxemborg en Frankrijk tot rond de Vogses was best veel asfalt wat tegen viel....zeker voor een wandel route. Maar was wel even lekker om kilometers te maken.

Ik heb de GR5 opgepikt rond Eijsden in Limburg en de route op 1 etappe na voor 99% gevolgd tot rond Schirmeck. Daarna een on road route genomen tot de Rhine en de laatste 120km naar Basel gefietst (en in slaap gevallen) langs de Rhine.

11 dagen fietsen
750km
14,700 h/m....

Kijk nu al uit om de route verder te volgen 8)

AfbeeldingIMG_2686

AfbeeldingIMG_2703

AfbeeldingIMG_2714

AfbeeldingIMG_2842

AfbeeldingIMG_2745

AfbeeldingIMG_2830

AfbeeldingIMG_2706

AfbeeldingIMG_2690

Meer foto's >>> https://www.flickr.com/photos/shanecycl ... 8126317480
Shane schreef: 11 dagen fietsen
750km
14,700 h/m....
Mooi Shane, vooral die hoogtemeters zijn heftig, stoer hoor. Mooie foto's ook, herkenbaar met die modder, omgevallen bomen, rotsen .. lekker afzien dat bikepacken. 8) De foto met een bord eten in je tentje is mijn favoriet (img 2759, geeft inspiratie), die met die fietser met al zijn zooi is trouwens ook leuk. :D

Wil zelf deze route ook een keer doen, maar dan het laatste stuk, vanaf Geneve naar Nice. Twijfel alleen door de hoogtemeters en de dikke fattie, mss niet de meest geschikte fiets voor deze route? Deze gasten hebben dat deel gefietst, 650km met 29.000hm in 11 dagen ..
Hier nog een filmpje, erg mooi daar. Maar denk ook behoorlijk zwaar met een fiets, ik twijfel iig ..

@yopie, tja dat is ruig van de mannen, ondanks dat ze aan hotelovernachtingen deden. Ik ga over een maand in hetzelfde gebied aan de gang en heb me laten inspireren door: http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... +kamstraat en dit: http://torino-nice.weebly.com/
koenie schreef:(zit hier op de boot naar Götenborg en de kaart wil niet openen).
Koen
Bedoel je de Stena Line van Kiel naar Göteborg? Daar heb ik heel vaak op gevaren omdat ik een tweede huis in Zweden bezit. De wifi aan boord is helemaal waardeloos! Alleen in de buurt van de informatiebalie werkt m'n laptop online wel, zij het wel haperend en sloomtraag.
Yopie schreef: Deze gasten hebben dat deel gefietst, 650km met 29.000hm in 11 dagen ..
Hier nog een filmpje, erg mooi daar. Maar denk ook behoorlijk zwaar met een fiets, ik twijfel iig ..

Dat is idd indrukwekkend 29k in 11 dagen....gekke werk. Nu staat deel II zeker op mijn lijstje :D ...Wel met iets meer dagen denk ik...
snowfreakyvon schreef: Ik ga over een maand in hetzelfde gebied aan de gang en heb me laten inspireren door: http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... +kamstraat en dit: http://torino-nice.weebly.com/
Thanks, nog meer mogelijkheden en leesplezier. 8) Ik weet nog niet zo goed wat ik wil, de GR5 was even verdrongen door andere fietsplannen maar door Shane duikt het weer op. Blijft moeilijk hoor, keuzes maken .. :)
Nu met iets meer worden en groter plaatjes :D

http://www.shanecycles.com/bikepacking- ... ennes-pt1/
@ shane: gaaf! Mooie foto's en mooie weergave van alles wat je onderweg kunt tegenkomen :-) Ik zag een trip 'back home' op jouw site. Ik zag alleen geen kaartje. Hoe kwam je nou terug?
Max2015 schreef:@ shane: gaaf! Mooie foto's en mooie weergave van alles wat je onderweg kunt tegenkomen :-) Ik zag een trip 'back home' op jouw site. Ik zag alleen geen kaartje. Hoe kwam je nou terug?
Bedoel je deze? http://www.shanecycles.com/an-unlikely- ... ting-home/ Zo ja, dan ook gewoon met de boot naar IJmuiden...