Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Campingaz op weg naar Santiago de Compostella - Forum Wereldfietser

Campingaz op weg naar Santiago de Compostella

Heeft iemand ervaring met de verkrijgbaarheid van Campingaz (CV 470) vullingen op weg naar Santiago de Compostella per fiets.
Geen ervaring mee, wel hebben we gezien dat er onderweg veel winkels zijn . Wij gebruiken om zoektochten te voorkomen een benzine brander.

Veel plezier met de voorbereidingen.
In Frankrijk geen probleem - in elke intermarche en decathlon (en waarschijnlijk nog andere grootwarenhuizen) kan je schroefblikjes kopen. IN Spanje heb ik er geen nodig gehad, maar je komt voorbij een paar grotere plekken ook met decathlons, waar ze die verkopen.
In Frankrijk: Mr. Bricolage (doe het zelf) en de hypermarchés: Auchan, E. LeClerc, Carrefour... In Frankrijk en Spanje de Decathlon (sportartikelen). Steevast gelegen buiten de steden en provincieplaatsen, richtingborden "Centre Commercial". En je kunt het ook proberen bij een loodgieter/sanitairwinkel of bij een van de duizenden Chinese/Vietnamese winkels die in Frankrijk en Spanje als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten en vrijwel alles verkopen waarvan je niet wist dat je het nodig had.
manis schreef:In Frankrijk geen probleem - in elke intermarche en decathlon (en waarschijnlijk nog andere grootwarenhuizen) kan je schroefblikjes kopen.
Daarvoor moet je waarschijnlijk wel van je route af - afhankelijk van welke route je neemt uiteraard. Die dingen liggen vaak op grote lelijke terreinen aan de rand van de grote steden waar bv. de Jacobsroute gelukkig amper langs voert. ;)

En de ferretería in dat Spaanse dorp is altijd dicht op het moment dat je er langs rijdt - siesta... :twisted:

Buen camino,

Carl
Prikblikjes liggen in praktisch iedere ferreteria (ijzerwinkel) in Spanje, maar helaas de CV 470 niet. Overigens duurt de siësta in deel van Spanje van 14:00 -17:00 uur.
In de buurt van de route naar Santiago zijn Decathlons in Pamplona, Burgos, Ponferrada en Santiago.
Hangt natuurlijk af van hoe je schikt te overnachten, maar ook op campings zijn de gasflesjes vaak te vinden in Frankrijk.