Ik heb het voorrecht vele langere fietsreizen te doen met een michelin kok. Veel van deze fietsmaat mogen leren wat dat betreft. Vooraf nemen we liefst 2 branders en 2 rvs-pannetjes met deksels mee en voor minstens 2 dagen warm eten. Vaak is dat spaghetti en rijst (kortkokende!), variatie is mogelijk met andere pasta's, mie, quinoa etc. Kruiden nemen we vooraf mee plus paar teentjes knoflook (peper, zout, evt kerriepoeder etc). Die hele kleine blikjes tomatenpuree ook heel handig. De vooraf spullen zijn zo goed als mogelijk kortkokend, kneusvrij, niet breekbaar (geen glas), lichtgewicht, niet (te) besmettelijk, smakelijk, gevarieerd en energierijk. Blikje garnalen of tonijn is ook makkelijk mee te nemen, bepaalde worst is ook wel dag meestal goed te houden. Klein robuust plastic flesje met olie (bv zonnebloem). Kneusvrije groentes die je evt vooraf mee kunt nemen is bijv winterpeentje goed voor een deel van de salade of warme maaltijd. Appeltje is wat kneuzeriger maar lekker happie voor onderweg en ook lekker voor in de salade. Nootsoorten als bijv gepelde walnoot kunnen ook prima door een warme maaltijd, salade, muesli of gewoon om zo weg te happen tussendoor.
Gedurende de fietstocht doen we iedere dag boodschappen naargelang wat we aantreffen onderweg, vaak seizoens- of streekgebonden (bijv vis in kustgebieden, juni is bijv weer tuinbonentijd in NL, etc). Op basis van wat we kunnen kopen diedag maken we een maaltijd. Vis en vlees kopen we (zeker bij warm weer) als laatste op de dag, verder in ieder geval meerdere groentes & fruit. Minstens een goed scherp mes meenemen & evt een frisbee (ipv bord tevens handig bij het afgieten). Een gereedschapstangetje is handig bij sommige fietsreparaties & klusjes maar is ook bij het afgieten te gebruiken ipv een losse pannesteel.
Hoe dan ook, alvast smaeckelijk eten