Additionally, paste this code immediately after the opening tag: alternatief voor buiscomandeurs? - Forum Wereldfietser

alternatief voor buiscomandeurs?

Hallo,
Ik heb een oude Gazelle Golfo gekregen van een kennis. deze wil ik opbouwen als sport toer fiets (racebocht, normale banden spatborden) met onderdelen die ik nog heb bestaande uit shimano 105 en 600 een 2x7 groep
Nu heeft mijn Golfo geen nokjes voor buis verstelers, Dus zoek ik daar een betaalbare vervanging voor.

Mvg Thomas
Hoi Thomas,

Bedoel je zoiets als dit: http://problemsolversbike.com/products/ ... ter_mount1
Als ik me niet vergis had m-gineering daar een beugeltje voor, maar ik kan ze niet op zijn website terugvinden. Ik denk wel dat hij je verder kan helpen.

http://www.m-gineering.nl/

Edit: wat ripleather gevonden heeft dus.
Ik denk dat dit http://www.ebay.com/itm/VIntage-Suntour ... 1914392013 wat goedkoper is, deze bevestig je op je stuurpen (als je nog geen ahead hebt tenminste)
Of maar dan weer duurder (maar wel heel mooi) http://store.interlocracing.com/qustshmo.html
Voor op de onderbuis van je frame (waar jij dus geen nokjes hebt) http://www.bricklanebikes.co.uk/via-dow ... fter-mount ook weer niet al te duur.
Veel dus uit het buitenland, of het hier ook verkrijgbaar is is even de vraag. Singlespeed.nl en libertecycles.nl zijn een paar van de weinige zaken, die ik ken, die niet gangbare artikelen voeren. (naast Marten natuurlijk)
Als je er meer kent wordt het misshien tijd hier een lijst van aan te gaan leggen.

Nog eentje erbij http://www.cyclingabout.com/use-barend- ... e-touring/ ook voor mooie verhalen en foto's natuurlijk.
Dank alvast voor de gevonden alternatieven, ik kon ze zelf nog niet vinden.
Vaak is zoeken in het engels de snelste manier, in dit geval "mounting shifters on stem" en dan bij de afbeeldingen van de suggesties.
Zelf heb ik nog zo'n oude Suntour shifter inclusief bevestiging voor op de stuurpen, max 7-speed zonder frictie.
Overigens maakte Campa in het verleden ook iets dergelijks voor op de onderbuis, het ligt natuurlijk wel aan de dikte daarvan of het past.
Of bar end shifters?
Altijd mooi en geen 'problem solvers' nodig
ja, heb ik ook naar gekeken maar ik twijfel aan het schakel gemak?
ziet er wel netjes uit :)
(kan ik verder niet onderbouwen)
Thomm schreef:Hallo,
Nu heeft mijn Golfo geen nokjes voor buis verstellers, Dus zoek ik daar een betaalbare vervanging voor.
Ligt aan de dikte van de onderbuis of bovenbuis, hangt af van waar de kabels lopen. Ik heb hier set commandeurs van Shimano liggen, compleet met passende beugel om de buis te klemmen. Diameter 28,2mm. Vriendenprijsje.
Thomm schreef:ja, heb ik ook naar gekeken maar ik twijfel aan het schakel gemak?
ziet er wel netjes uit :)
(kan ik verder niet onderbouwen)
Bar end shifters schakelen stukken fijner dan commandeurs op je stuurpen. Bij die bar end shifters kun je de stuurbuis vasthouden zodat je niet zo'n last hebt van het trillen van je fiets.

Daarbij schijn je volgens de overlevering nog wel eens je nageslacht op stuurpencommandeurs te spietsen, hoewel ik daar gelukkig geen persoonlijke ervaring mee heb :)
overbodig
overbodig
ik ben nog aan het rondkijken :oops: nu kwam ik barend shifters tegen geschikt voor 2/3 10s gaat dit werken met 2x7?
Nee, natuurlijk niet, tenzij het op basis van frictie kan. Zonder index dus.
Oké helder dankje.
Wellicht ten overvloede: als het Shimano's bar end shifters zijn, kun je waarschijnlijk met een soort schakelaartje aan de zijkant de achtershifter van geïndexeerd op frictie zetten. De voorshifter is sowieso frictie. Zo is het tenminste bij de 9s bar end shifters die ik heb.
Pedalero schreef:Wellicht ten overvloede: als het Shimano's bar end shifters zijn, kun je waarschijnlijk met een soort schakelaartje aan de zijkant de achtershifter van geïndexeerd op frictie zetten. De voorshifter is sowieso frictie. Zo is het tenminste bij de 9s bar end shifters die ik heb.
Niet waarschijnlijk, maar zeker!

Je kunt het beugeltje verdraaien van de stand SIS (index) naar Friction. Staat op de zijkant, zie @Pedalero. Dit geldt voor Dura Ace shifters, maar andere kwaliteiten zijn volgens mij nooit gemaakt en in elk geval al heel lang niet meer. Correctie: Ultegra is er ook in barend shifters voor friction of 10v index.
Houd wel rekening met de vereiste binnendiameter van het stuur.
8v en 9v bar end shifters zijn ook nog wel te vinden. 8v schakelt denk ik 7v ook wel op de indexstand, omdat de afstand tussen de kransjes zowat hetzelfde is.
Wim schreef:8v en 9v bar end shifters zijn ook nog wel te vinden. 8v schakelt denk ik 7v ook wel op de indexstand, omdat de afstand tussen de kransjes zowat hetzelfde is.
8s bar end shifters schakelen inderdaad 7s, volgens deze aanbieder dan toch:
http://www.sjscycles.co.uk/shimano-ulte ... s-prod385/
Pedalero schreef:
Wim schreef:8v en 9v bar end shifters zijn ook nog wel te vinden. 8v schakelt denk ik 7v ook wel op de indexstand, omdat de afstand tussen de kransjes zowat hetzelfde is.
8s bar end shifters schakelen inderdaad 7s, volgens deze aanbieder dan toch:
http://www.sjscycles.co.uk/shimano-ulte ... s-prod385/
Dit zijn commandeurs, geen barend shifters!