Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Winkel waar ik veel trekkers tenten naast elkaar kan zien... - Pagina 2 - Forum Wereldfietser

Winkel waar ik veel trekkers tenten naast elkaar kan zien...

Ik ken jullie financiele situatie niet; maar je zou ook de tentjes die je niet in de retail kan vinden op internet bestellen en weer retourneren?

Walter
Gisteren en vandaag respectievelijk naar Bever in Houten en naar OutdoorXL (Barendrecht) geweest. Helaas troffen we het niet want advies in beide winkels ging niet verder dan: “Hangt er vanaf wat je er mee wilt: Je hebt licht en je hebt ruim en alle waar is naar z'n geld enzo...”. Nee, niet erg onder de indruk van de advies skills. Jammer want op de begane grond bij OutdoorXL waren de medewerkers wel eager om goed te adviseren.

Anyway: wordt er niet eenvoudiger op. Bij ons eerste tochtje hebben we gemerkt dat we het wel lekker vonden om wanneer het regende zo half onder het luifeltje te zitten. Welnu vergeleken met het modelletje dat we geleend hadden zijn de deurtjes tegenwoordig veel smaller zodat naast elkaar zitten in de deuropening er niet meer bij is. We hadden bij onze reis een model van The Northface bij ons, een koepeltentje, voorloper van de Talus. Het enige alternatief wat we nu kunnen vinden dat wat dat betreft aansluit is de Susten 3 van Eureka. Maar dat is met vier kilo best een gewichtig tiepje.

http://nl.eurekaeurope.com/p/susten-3/t ... son?pp=136

We zijn aan het kijken naar zo’n soort model maar dan wat lichter… Of een ander slim idee.
Vango Pulsar 300 (om en nabij € 220 o.a bij de Vrijbuiter) misschien een kandidaat ?
https://www.youtube.com/watch?v=UQGiKLaDC-M ( maar pas op: de link start gelijk met een muziekje en dat kan schrikken zijn als je het volume hoog hebt staan :wink: )

NB: bij de Vrijbuiter weegt deze naar zeggen 3.8 Kg, da's dan waarschijnlijk incluis zeiltje voorste gedeelte e.d. Verder is de hoogte van de buitentent volgens mij gemeten vanaf bovenkant stok.