Additionally, paste this code immediately after the opening tag: GESTOLEN!! - Forum Wereldfietser

GESTOLEN!!

Mijn Santos Travelmaster 2.8 riem/Rohloff, matzwart 61 cm, is dinsdag gestolen in Den Haag, direct achter station HS.

Vervelend, maar gelukkig goed verzekerd. Ik heb inmiddels al een nieuwe besteld. Deze keer donker metallic blauw. De levertijd is 4 weken.

Maar toch, als je iets opvalt, bijvoorbeeld op Marktplaats ....

Groet, Tim
Buiten dat ze gewoon van je spullen af moeten blijven, ook niet echt een plek om zo'n fiets neer te zetten eigenlijk :|
Mee eens, maar de fietsenstalling van de Haagse Hogeschool is tijdelijk dicht wegens verbouwing. Dan maar buiten gezet, met twee sloten en ergens aan vast. Ook dat is dus niet genoeg!

Groet, Tim
Ook ik zet mijn fiets altijd met een hangslot aan iets vast.
Tot enige tijd geleden op een zondag, toen ik terug kwam bij mijn fiets en er nog een tweede hangslot aan mijn fietsframe en de lantaarnpaal zat. Met de vermoedelijke bedoeling om op beter tijdstip mijn hangslot te verwijderen. Ik heb mijn wielen en zadel er maar vanaf gehaald en mijn dochter heeft mij opgehaald. De volgende ochtend stond mij fiets er nog maar gelukkig met alleen mijn eigenslot.
Na info bij de politie komt dit wel eens vaker voor.
Tip voor een volgende keer er is een bewaakte fietsen stalling bij Denhaag HS.
goldenlion schreef:Tip voor een volgende keer er is een bewaakte fietsen stalling bij Denhaag HS.
Bewaakte fietsenstalling of niet, het maakt een fietsendief niet uit.

Slechts enkele van de honderden hits:
https://forum.ns.nl/op-station-17/fiets ... lling-8223
https://forum.ns.nl/op-station-17/ns-fa ... ling-12722
https://forum.ns.nl/op-station-17/mijn- ... lling-3802

De enige tip welk ik de TS dan ook mee kan geven is laat de nieuwe Santos voortaan thuis staan en pak een afgetrapte tweede hands fiets bij het moeten stallen rondom het CS in één van de grote steden. Hetzelfde advies geldt overigens ook voor nagenoeg alle andere locaties binnen het centrum van dezelfde steden. Wordt het gestolen, dan mis je ook bijna niks.

Het maakt voor fietsendieven namelijk totaal niet uit waar een fiets staat. Zo ken ik iemand welk aangifte deed van zijn gestolen fiets. Had zijn tweede fiets naast het politiebureau gestald in een fietsenrek. Kwam buiten, en kon weer retour naar binnen om aangifte te doen van de 2e gestolen fiets.
Echt supervervelend.
Toen ik gisteren even snel in de stad was om een nieuwe bril op te halen, stond er opeens een mannetje naast mijn fiets. Telefoon in de hand en van 10 meter afstand naar mijn fiets kijken. Ik denk dat als ik 5 minuten later was geweest ik mijn fiets kwijt was geweest.
Achteraf dacht ik nog: ik had gewoon even moeten wachten met mijn telefoon/camera in de hand, om te kijken wat er zou gebeuren. Aan de andere kant heb ik weinig zin in een confrontatie...