Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Digitale radio? - Forum Wereldfietser

Digitale radio?

Heeft er iemand ervaring met digitale radio als wereldontvanger? Ik wil juist een wereldontvanger aanschaffen en twijfel nu tussen analoog en digitaal. Eeen goedkope analoge kun je echter al voor 10 euro aanschaffen terwijl een digitale 150 (?) euro is.


Zoiets bedoel ik dus:
http://www.kelkoo.nl/b/a/ss_dab_radio.html

Als de digitale ook voorkeuzeprogrammering heeft, is dat wel handig.

Er moet natuurlijk ook wel digitaal uitgezonden worden, en zonder dat je een decoder en abonnement nodig hebt (zoals in de VS).
Wim
Peter Rodenburg schreef:Heeft er iemand ervaring met digitale radio als wereldontvanger? Ik wil juist een wereldontvanger aanschaffen en twijfel nu tussen analoog en digitaal. Eeen goedkope analoge kun je echter al voor 10 euro aanschaffen terwijl een digitale 150 (?) euro is
Vroeger was er alleen kortegolf, nu zijn er een aantal digitale systemen. Zie:
http://www.wereldomroep.nl/radioafdelin ... tale_radio
Je zult dus voordat je de radio koopt moeten weten welk systeem er gebruikt wordt door het station dat je wilt beluisteren.

De komende jaren zal een analoge kortegolf ontvanger met FM en middengolf nog bruikbaar zijn, omdat de meeste zenders nog niet digitaal uitzenden.

Ik heb al jaren de Sony ICF-SW11B en deze analoge bevalt mij super. Hij is voor 49 EUR o.a hier te koop: http://www.h-e.nl/index.php

Succes, Bart

de term digitale of analoge wereldontvanger slaat op de toegepaste techniek in de ontvanger en display . en nog niet op digitale radio zoals die door de Wereldomroep omschreven wordt, want die ontvangers zijn nog niet op de markt. een digitale ontvanger geeft een betere ontvangst kwaliteit, maar gebruikt in het algemeen ook meer stroom.

wim

Hallo Wim,

als je de link van de vraagsteller volgt zul je zien dat de vraag ging over een ontvanger voor digitale uitzendingen.
de term digitale of analoge wereldontvanger slaat op de toegepaste techniek in de ontvanger en display . en nog niet op digitale radio zoals die door de Wereldomroep omschreven wordt, want die ontvangers zijn nog niet op de markt. een digitale ontvanger geeft een betere ontvangst kwaliteit,
Een ander voordeel van een digitale kortegolfonvanger is dat je een zender zo gevonden hebt, je hoeft alleen maar de frequentie in te typen.

Groetjes, Frank